Proiectul ”Asumat – ne dezvoltăm” aduce activități inovative pentru tinerii cu dizabilități

Scris de Lavinia Oșan. Posted in Administratie


În următoarele 5 luni, Asociația Esperando va derula mai multe activități cu scopul îmbunătăţirii calităţii vieţii tinerilor cu dizabilităţi din Baia Mare.
Acestea vor fi organizate în cadrul proiectului ”Asumat – ne dezvoltăm”, proiect realizat cu sprijinul Municipiului Baia Mare conform legii 350/ 2005.
Alături de partenerii noștri, Colegiul Național Mihai Eminescu, Colegiul Național Vasile Lucaciu Baia Mare,  Asociația Energia Mișcării, Asociația Team for Youth, ne dorim să promovăm voluntariatul, includerea socială, asumarea responsabilităţilor individuale, protejarea mediului, dar și să dezvoltăm oportunități sănătoase de petrecere a timpului liber.
Acest proiect este o ”punte a cunoașterii”, creată pentru tinerii din școlile de masă, tinerii cu nevoi speciale și voluntari.
O oportunitate de a petrece timp împreună în cadrul acțiunilor de informare care vor avea loc în școli, dar și la atelierele de creație, pentru a cunoaște capacitățile și abilitățile celuilalt, pentru a ne accepta unii pe alții și a ne sprijini în parcursul nostru.


Prin acțiunile noastre încurajăm excluderea marginalizării sociale a unui grup vulnerabil (tinerii cu dizabilităţi), promovăm egalitatea de șanse și încurajăm activitățile de voluntariat în rândul tinerilor.
Pe de altă parte, vor avea loc acțiuni de informare în cadrul școlilor partenere despre protecția mediului, colectarea selectivă, importanța mișcării, a unei alimentații corecte, a unui stil de viață sănătos și vor fi organizate acțiuni de ecologizare.
Tinerii vor afla informații despre impactul acțiunilor omului asupra mediului înconjurător, cum acestea ne afectează modul de viață, dar și cum putem să facem bine naturii, pentru ca, implicit, să fim noi bine.
De asemenea, vom încuraja realizarea unui colț al reciclării în școlile partenere.
La atelierele de creație vom da viață unor obiecte din materiale reciclate, pentru a demonstra că unele lucruri menite să ajungă la coșul de gunoi pot să capete o nouă utilitate.
 
Săptămâna aceasta, la Centrul Esperando, a avut loc prima activitate din cadrul proiectului la care s-au discutat aspecte cu privire la protecția mediului și s-au realizat recipiente pentru colțul reciclării.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024