Cum se deosebesc fructele şi legumele româneşti de cele de import
Potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) produsele vegetale autohtone, de sezon, se diferenţiază pozitiv faţă de vegetalele din import care suferă la capitolul prospeţime. Acestea pot fi ceruite fin şi provin şi pot proveni din agricultura intensivă.
185 pieţe agroalimentare, 82 depozite en-gros de legume şi fructe, 2.920 operatori economici, din care 1.650 persoane fizice şi 1.270 persoane juridice au fost verificate de inspectorii de la ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale şi inspectori ai Direcţiilor Agricole Judeţene, potrivit informaţiilor oficiale ale Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării rurale date publicităţii la începutul lunii aprilie 2019.
Au fost prelevate 28 de probe din următoarele specii: mere, cartofi, ardei, castraveţi, roşii, pătrunjel, dovlecei, lămâi, salată verde, ridichi, căpşuni, ciuperci, etc.