UK Bookmakers

La IGPR lucreaza un OFITER care a beneficiat de pensie de HANDICAP grad III timp de cinci ani in Maramures

Scris de IR Rosiianu. Posted in Ancheta

Despre nenumaratele nereguli din sanul purtatorilor de cascheta de la Maramures, indeosebi de la Inspectoratul Judetean de Politie am scris de atatea ori incat am pierdut sirul.
Cele aratate de noi, publicate in ziarele noastre si dezvoltate-n multe emisiuni au stat la baza unor anchete interne, in urma carora ni s-a mai dat si dreptate.

Dezvaluiri sfidate si acoperite

Daca noi ne-am limitat numai la a prezenta cazul, pentru ca nu este un atribut al jurnalistului sa condamne, agentii vatamati direct de cei cu painea si cutitul si-au continuat batalia sindicala la baioneta.
Cel mai aprig aratator cu degetul a fost si este agentul de politie Viorel Stroe, poate cel mai hartuit din intreaga tara de sefii directi si indirecti.

Viorel Stroe este acum vicepresedinte pe tara al Sindicatului National al Agentilor de Politie si secretarul organizatiei din Maramures.
Si din aceasta postura continua lupta de dezvaluire a neregulilor din interiorul acestei intitutii, una stat in stat, una de asemenea protejata de institutiile similare.
Cea mai buna dovada este faptul ca dupa ce in saptamanalul Necenzurat – atunci si in format print! – am publicat in anul III, nr 89, 24 – 30 ianuarie 2009 o ampla ancheta, pe doua pagini, careia i-am zis„La IPJ Maramures avem ofiter cu handicap”.
In fapt publicam doua documnete extrem de importante, din care rezulta cat se poate de clar faptul ca incepand din 1997, cea care este sotia vicepresedintelui Cartel ALFA Maramures si vicepresedinte pe tara al SNPPC, adica Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual a inceput sa fie HANDICAPAT cu acte in regula.

Ofiter cu obrazul patat si pielea crapata

Republicam acum Decizia asupra capacitatii de munca cu nr 890/10.11.1997, care sta la baza dosarului 13227 de la Directia de Munca si Asistenta Sociala Maramures.
Din acestea am aflat ca numita Corina Viorica Petrut - care acum ofiter in cadrul Biroului Afaceri Europene, Programe si Relatii Internationale din cadrul IGPR, adica Inspectoratul – era pe atunci VANZATOARE.
Nu ne-a spus daca de tara sau de trup!
Cert e ca boala tinea de trup, ea avand ECZEMA CRONICA HIPERKERATOZICA PALMO PLANTARA FISURATA, adicatalea avea pielea uscata si crapata in multe locuri in palma, pielea se exfolia, genera si nenumarate ulceratii.
Cu un asemenea diagnostic e clar ca pana si igiena corporala lasa de dorit, fapt ce ne permite sa ne intreb oare cati oameni a imbolnavit ea in timp ce vanzatoare de mici fiind in Piata Izvoarele din Baia Mare vindea mici.
Adica in Piata in care sotul ei era agent de paza.
Daca a fost adevarat diagnostricul asta crunt si greu de rezolvat, Corina noastra a fost o veritabila bomba infectioasa.
Vedeti bine in text adresa de domiciliu, in fapt cea care si figureaza-n actele ei de identitate!
Documentul a avut la baza propunerea Comisiei de expertiza medicala si recuperare a capacitatii de munca a judetului Maramures, logic ca in baza actelor din dosarul medical ce a stat la baza intocmirii dosarului de asistenta sociala si care a avut ca si consecinta inceperea platilor, deci constatarea verificitatii documentelor si a handicapului in sine.
Atunci s-a decis incadrarea Corinei Viorica Petrut in gradul III de invaliditate.
De asemenea, s-a dispus revizuirea cazului in data de 12 august 1997.
Si s-a tooooot revizuit, vreme indelungata, pana in data de 15.04.2002, cand prin adresa 26736, Casa Judeteana de Pensii Maramures, prin Oficiul de asigurari sociale si pensii de stat Baia Mare, actualului ofiter i se aduc la cunoastinta faptul ca in baza prevederilor Legii 3/1977 i se suspenda plata pensiei deoarece nu s-a mai prezentat la termenul convenit la controlul medical, la Cabinetul medical de Expertiza Medicala Baia Mare I.
Ca urmare a acestei absente, incepand cu data de 1 martie 2002 s-a suspendat plata pensiei catre Petrut Corina, deci prevederile Deciziei medicale nr 1050 din 26 februarie 2002 a cabinetului de expertiza, care a constatat neprezentarea ei s-a validat.

Corina Viorica Petrut si-a falsificat CV-ul

Pe data de 1 mai 2006 Corina Viorica Petrut a intrat in Politie.
Logic, in CV-ul depus la incadrarea respectiva, n-a precizat nimic de cei cinci ani de invaliditate grad III, ca daca ar fi facut asta, cu siguranta ar fi fost respinsa, de vreme ce unii candidati nu sunt admisi numai pentru ca nu sunt chiar inalti, desi sunt sanatosi in rest.
De precizat ca in perioada in care a ramas fara pensie de handicap si pana la angajarea in Politie, femeia noastra a facut un spectaculos salt catre statutul de functionar bancar, la Romexterra Bank.
Paradoxal, la foarte scurta vreme de la admitere in Politie Corina Petrut a devenit, pentru cateva luni, ajutor de sef de post in comuna Recea, adica la numai trei km de Baia Mare.
Acolo cica s-a specializat la foc automat in Politia Rurala pe DE 58.
Astfel, in primavara anului 2007 si-a sustinut examenul de licenta, specializarea marketing – management si informatica de gestiune, obtinand nota 10.

Avansari ilegale

Ca urmare, la alte numai cateva luni distanta Corina a devenit prima femeie sef de post din tara, in Maramures!
A fost detasata la Coltau, aproape de Baia Mare, o zona plina de cultivatori de legume, unguri si rromi, deci din fosti cumparatori de mici de la ea, cand era vanzatoare la Piata Izvoarele.
Apoi, dupa alte numai cateva luni, femeia noastra a devenit subinspector in cadrul Serviciului Economic, la Infractionalitatea Bancara.
In ambele cazuri, in aceste doua ultime avansari pe banda exista un schepsis.
Reglementarile interioare ale Politiei spun ca nimeni nu poate ajunge sef de post decat daca are o vechime minima de doi ani.
Ori, in cazul Corinei Petrut totul s-a luat pe scurtatura.
La fel si grabita ei avansare la gradul de subinspector, in vreme ce si altii sunt absolventi de institutii superioare si stau la rand.
In plus, povestea ei capata acute accente de coruptie daca e sa luam in calcul si faptul ca a candidat si pentru o functie de ofiter la Politia Orasului Tg Lapus.
Ori, canoanele interne ale Politiei spun (degeaba!) ca ea ar fi trebuit sa stea in functia de la Politia Economica cel putin un an de zile.
Ea n-a stat decat o jumatate de an pentru ca Ioan Isac, atunci inspector sef, isi construia o casa de vacanta in zona lor.
Si ca sa fie semnul de intrebare si mai mare, e de vazut si pentru ce a obtinut Corina Petrut salariu de merit cat a fost la Tg Lapus.

Sotul ei s-a operat de hemoroizi pe banii sindicatului

Vicepresedintele SNPPC Lucian Petrut s-a operat de hemoroizi pe banii sindicatului.
Sunt acte medicale clare in acest sens, precum si acte interne ale SNPPC, conform carora si-a alocat singur niste bani cand subinspector si facea paza la intrarea in Inspectorat.
Cica lucra la Ordinea Publica in Baia Mare, pe o functie cam inexistenta si a motivat ca nu mai poate sta pe scaun din cauza hemoroizilor.
Apoi s-a operat cu 5 milioane de lei si a trecut la compartimentul de siteme de paza si supraveghere.
De asemenea, el a mai fost acuzat de o pleiada intreaga de subofiteri pentru faptul ca i-a inscris cu forta in SNPPC, astfel furandu-le banii.
Cel mai curajos a fost agentul Viorel Stroe, insa caracatita din jurul sefului Ioan Isac l-a scos basma curata pe Petrut, desi actele sunt in continuare cat se poate de elocvente.


Si sotul ei si-a falsificat CV-ul

Vicepresedintele SNPPC pe tara, Lucian Petrut a scris, asa cum rezulta din revista SNPPC ca a absolvit in 1987 Scoala Militara de Subofiteri de Politie din Campina.
Bineinteles ca atunci era MILITIE si nu politie, cum incearca el sa frece menta!
Si cum omul nostru e agramat de meserie, a scris ca s-a inscris la Scoala Militara de Subofiteri de Politie „Lascar Pana”!
Apai, bre, nenea, esti dus cu pluta rau!
La campina Scoala se numeste „Vasiel Lascar”, in timp ce Lascar Pana exista si el, insa e un fost mare sportiv si tehnician, precum si denumirea Salii Sporturilor din Baia Mare, adicatalea locul pe unde tu nu treci.

PS
Vorbim de lucruri evidente, vorbim de lucruri si fapte cat se poate de usor de verificat.
Numai ca mai trebuie sa existe si cineva care sa le verifica cu adevarat si sa aduca lucrurile intr-o situatie legala. 

 

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020