UK Bookmakers

VITAL a dat startul la JAF!

Scris de Ioan Ster. Posted in Ancheta


„Avand in vedere:
- Legea serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006, republicata;
- art. 35 alin. (5) din Legea serviciului de alimentare cu apa si canalizare nr. 241/2006, republicata;
- prevederile Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de alimentare cu apa si de canalizare incheiat la data de 17.11.2008 intre Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara ADI Maramures si SC Vital S.A. Baia Mare, modificat prin Actul aditional nr. 2/2011;
- Avizul Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice ANRSC nr. 105477 din data de 11.06.2013 [privind ajustarea preturilor si tarifelor la serviciile publice de alimentare cu apa si de canalizare, operator SC Vital SA Baia Mare, judetul Maramures;

- Hotararea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara ADI Maramures nr. 16 din data de 01.07.2013;
Anexa nr. 1 la Regulamentul de organizare si functionare a serviciului public de alimentare cu apa potabila si canalizare pentru judetul Maramures respectiv,
Contractul de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare,
Anexa 1.1 se modifica dupa cum urmeaza:
Articolul 1:
De la data de 01.07.2013 se ajusteaza pretul la apa potabila la 3,03 lei/mc., iar tariful pentru canalizare – epurare la 1,94 lei/mc. Preturile nu contin TVA si vor fi aplicate pentru intreaga arie de acoperire.”

Cu acest text ne-a “fericit”” Vitalul ultima factura de apa potabila, aferenta lunii iunie 2013, pe o bucatica de hartie cu stampila Vital S.A. Si nesemnata de NIMENI, decupta de la art. 2 in jos.
Probabil ca e neinteresant pentru noi, cetatenii, celealte articole.
Important este ca incepand cu data de 01.07.2013, Vital SA majoreaza tarifele la apa potabila si canalizare – epurare, incercand sa “recupereze” parte din fondurile alocate GRATIS de Uniunea Europeana pentru proiectul regional de modernizare a infrastructurii de apa si apa uzata, a carui beneficiar este VITAL SA, cu valoare de OPERATOR REGIONAL, adica furnizor al serviciilor apa potabila si canalizare – epurare pentru intreaga regiune care include, (atentie!) alaturi de Consiliul Judetea Maramures si 47 de unitati administrativ teritoriale, membre ale Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Maramures, intre care si, bineinteles Municipiul Baia Mare, al carui primar este Catalin Chereches.
Presedintele acestei structuri este nimeni altul decat primarul cu zambet de Alain Dellon, catalin Chereches.
Acest JAF al VITAl S.A. A fost foarte bine intuit la sfarsitul anului trecut de primarul orasului Borsa Toni Mihali, care a hotarat inchiderea sediului Vital in Borsa si iesirea din aceasta Asociatie, creata pentru a da legitimitate furturilor din buzunarele oamenilor, pana la urma.
Exemplu orasului Borsa, care a afectat foarte mult valoarea proiectului, numai investitiile din Borsa aferente proiectului fiind estimate atunci la 17.861.183 euro, fara TVA, a fost urmat si de alte orase care incepusera sa puna anumite intrebari, referitoare la ce se ascunde in spatele acestui megaproiect.
Toate acestea au o latura cat se poate de legala la suprafata, Legea serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006, republicata, Legea Serviciului de alimentare cu apa si de canalizare nr. 241/2006, republicata, avizul Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice ANRSC nr. 105477 din data de 11.06.2013 si bineinteles, caci nu se putea altfel, Hotararea Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara ADI Maramures nr. 16 din data de 01.07.2013, sunt actele normative cu care ni se arunca in fata si i se da un parfum de legalitate HOTIEI.
Poate cu multi dintre noi nu au dat importanta prea mare sau au aruncat in derizoriu majorarea preturilor VITAL, cu cativa banuti.
Pai, sa vedem!
La apa potabila pretul se majoreaza cu 0,37 bani/mc, de la 2,66 lei/mc la 3,03 lei/mc, ceea ce inseamna o crestere cu 13,91%, preturile fiind fara TVA.
Acum urmeaza furtul si mai mare!
La canalizare – epurare (cum le place lor sa scrie), pretul se majoreaza cu 0,47 lei/mc, ceea ce inseamna o crestere cu 31,97%(!!!), si aici preturile fiind fara TVA.
Dupa iesirea orasului Borsa di “fantoma” care se cheama ADI Maramures, pretul unui metru cub de apa potabila se platea de catre borseni cu 1,50 lei, la noi a juns la 3,03 lei/mc.
Adica, DUBLU!
Unde mai pui ca aceste tarife sunt valabile in TOATE localitatile din aria de operare a VITAL SA!
Cum ar veni, pic cu pic se strange si se aduna.
Sa mai spunem ca daca pentru decuplarea de la reteaua de apa iti trimit “gorilele” sa iti ridice contorul de apa, consideradu-se a fi “indatorire de serviciu”, la recuplare ti se percepe a taxa de 41 de lei, cat cat castiga un muncitor pe zi, numai pentru ca vin baietii cu Peugeot-ul si iti leaga contorul inapoi, in 5 minute!!
Vom avea parte apoi, de surprize si de sponsorizari ale iesirilor festive ale primarului nostru drag, ca doar este si PRESEDINTELE ADI Maramures, si daca totul are o tenta cat de cat legala, comisionul trebuie ...achitat!
Mai urmeaza probabil, o noua majorare de la 01.01.2014 si inca una la 01.07.2014, daca tot s-a facut ultima majorare acum un an, si uite cum ne indreptam vertiginos si sigur spre dublarea pretului la apa potabila, in loc ca investitiile din bani europeni, care se primesc GRATIS, sa ne aduca o reducere a pretului pe metrul cub, ca sa beneficiem si noi, cetatenii de de modernizarea infrastructurii retelei de apa si apa uzata!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2019