UK Bookmakers

MAFIA bancara din Satu Mare este condusa de raspopitul Ioan Boja (II)

Scris de IR Rosiianu. Posted in Ancheta


Doi directori ai Sucursalei Bancii VolksBank din Satu Mare sub trimisi in judecata impreuna cu preotul. Conducerea actuala s-a constituit parte civila in dosarul penal si vrea sa recupereze aproape 63.000 de lei, bani pe care preotul i-a primit drept… comision

Dupa cum v-am demonstrat in prima parte a acestui articol, preotul Ioan boja a descoperit gaselnita obtinerii creditelor mai intai pe filiera Bancii Transilvania din Satu Mare, unde si-a facut repede acoliti in numitii Sebastian Costin, Costea Ciprian, Daniela Bliderean sau chiar si a Iudith Istvan.


Preotul a facut bani din naivitatea oamenilor


Primele trei persoane cu care si-a facut senin mendrele la Banca Transilvania l-au si urmat cand descurcaretul nostru preot Ioan Boja a reusit sa incheie doua contracte cu conducerea central de la Volksbank.
Mai exact unul pe persoana fizica, unde Boja Ioan apare ca si intermediar si altul in care apare ca si francizor prin franciza „Antonia”.
Conform unor acte depuse de conducerea central dup ace buba faradelegilor s-a spart, numai la data de 25.04.2012 suma cu care Volksbank se constituia parte civila reprezenta 52.396,89 RON, drept commission pentru franciza „Antonio & Ioana” si inca 10.494,63 RON direct comision pentru Ioan Boja, ca persoana fizica.
Si asta in contextual in care, atentie, la finele anului 2009 contractul pe persoana fizica, ca intermediar adica, s-a incheiat cu raspopitul nostru.


Imbogatirea lui Boja la Volksbank Satu Mare

Revenind, ca lup imbracat in piele de oaie ce este, chiar din datele interne ale bancii cu pricina rezulta ca preotul nostru, pana la finele anului 2009, cand I s-a anulat acest drept, ca persoana fizica, deci ca intermediar, a rezolvat nu mai putin de 20 de credite.
Cum nici aia de la banca nu sunt prosti, cand si-au dat seama ca preotul era acelasi care centra, dar si tot el dadea cu capul, i-au anulat acest drept, ca sa nu mai poata lua doua comisioane, adica sa nu mai suga de la doua tate.
Ca el, oricum, isi storcea de bani sip e cei pe care-I ademenea!
Ca francizor, pana cand a incaput  efectiv pe mana procurorilor omul nostru a mijlocit alte 39 de credite.
Cum procurorii au cerut si copii xerox dupa dosarele in cauza, ne asteptam sa apara si alte surprise, deoarece avem déjà dovada faptului ca preotul n-are scrupule atunci cand trebuie sa obtina ceva.
Ca sa pricepeti mai bine, intre Ioan Boja ca persoana fizica si Volskbank si Romania SA a existat un contract de intermediere cu plata commission de 0,5% hat, pentru toate tipurile de credite aplicate la valoarea creditului imprumutat.
Contractul de intermediere de acest tip s-a incheiat in data de 01.05.2007.
Celalalt, de francizor , dintre banca si SC Antonio & Ioana SRL avea un contract de in baza caruia prin serviciile prestate de francizor – adica de popa – acesta obtinea o cota initiala de 1% din valoarea creditului acordat.
Aceasta cota urma sa fie dedusa din comisionul de aranjament perceput de banca conform fiecarui contract de credit incheiat cu un client care a depus o cerere de credit prin intermediul agentului, precum si o cota variabila egala de 12,5 % din dobanda perceputa de banca conform fiecarui contract de credit incheiat cu un client care a depus o cerere de credit prin intermediul agentului.
Totodata, cercetarile au aratat ca intre Volskbank Romania SA si francizorul popa mai exista si alte acte aditionale la contractual principal in care se mentioneaza, pentru fiecare tip de contract in parte, sumele pe care urmeaza sa le primeasca ulterior nesatulul preot.
Intotdeauna, pentru a obtine si acest decont, era nevoie sa se faca un anumit artificiu, in sensul ca trebuia dovedit ca la sediul bancii a fost clientul respective.
Mereu actele erau facute numai de Ioan Boja, cica solicitant, iar directorul sucursalei – fosta lui mana dreapta de la Banca Transilvania – Ciprian Dan Costea confirma.
De 27 de ori s-a facut asta, iar Costea da si el cu subsemnatul acum si va raspunde in solidar cu preotul pentru matrapazlacurile facute.
BINEINTELES, intre ofiterii de credite de la Volskbank satu mare se regasesc fostii ofiteri de credit de la Banca Transilvania, adica Costea, de care am povestit déjà, mai vechii cunoscuti Costin Sebastian si Iudith Istvan.
Prin ceea ce au facut l-au favorizat vadit pe Ioan Boja, in demersul lui de a obtine si alte foloase necuvenite.

Victimele preotului la Volskbank Satu Mare

V-am aratat in prima parte a acestui material ca sotii Irina si Ilie Marcel Pop au fost victime ale acestei caracatite diabolic pusa la punct de preotul nostru.
Va este clar  – si am si demonstrat asta – ca preotul lua comisioane atat de la persoanele aburite si ametite de cap cu vrajeala lui, cat si de la bancile respective.
Tot la fel ca si sotii Pop arata si povestea lui Simon Istvan Gyorgy.
In ambele cazuri acestia au obtinut mai intai – prin falsuri facute de preot si trafic de influenta! – credite de la Banca Transilvaniei, apoi le-au returnat dupa ce preotul si-a obtinut franciza cu pricina.
Adica alte si alte comisioane, de data asta (mai) legal obtinute.
Insa, cum oare poate fi legal ceva ce are la baza, totusi, lucruri strambe?!
Lor li se alatura alt verisor al preotului, Ardelean Danut Vasile, cel a carui declarative video cutremuratoare o aveti mai jos, dupa ce noi am postat-o pe Youtube.
Pe acesta, preotul l-a „smenuit” si la Banca Tiriac, in 2005, cand, dupa reteta stiuta, Ioan Boja i-a „rezolvat” creditul cu pricina, adica 40.000 de euro.
Din acestia 20.000 i-a luat direct preotul Ioan Boja si restul de 20.000 i-au ramas verisorului.
Logic ca in sarcina acestuia a cazut  achitarea ratelor de rigoare, a dobanzilor si a comisioanelor.
Pentru obtinerea acestui credit, cum nu avea loc de munca – dar aducea masini din strainatate si le vindea – Danut Ardelean
Astfel, cei doi au hotarat ca preotul sa figureze drept titular al creditului.
Pentru asta insa, in contrapartida, desi Ardelean platea ratele aferente, a incheiat cu Boja un contract de vanzare cumparare pentru casa pe care o detinea pe bdul Lucian Blaga nr 289 din Satu Mare.
Valoarea imobilului a fost trecuta in acte de 53.500 de euro si, teoretic, dupa restituirea in intregime a creditului, cu toate cele dobanzi si comisioane platite – din care si popa si-a luat o parte buna – sa se revina la situatia initiala.
La data de 16.11.2007 creditul cu pricina a fost refinantat la… ati ghicit, Volskbank.
Desi astfel s-a achitat creditul initial, preotul n-a mai onorat intelegerea si, paradoxal, a gajat in favoarea numitului Erdei Octavian, astfel evacuindu-l pe Ardelean cu tot familia sa din casa cu pricina.

https://www.youtube.com/watch?v=K-pVflWj2nY
https://www.youtube.com/watch?v=DjvA1xx82LM
https://www.youtube.com/watch?v=Lc-TcS10VwU


Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020