Societatea Thule si ocultismul nazist

Scris de Pavel Costel. Posted in Ancheta


Ordinul sau Societatea Thule (in germana, Thule Gesellschaft) a fost o societate secreta germana cu sediul la Munchen, in prima jumatate a secolului XX. Societatea Thule si-a inceput activitatea ca un grup de studii etnologice, interesandu-se in special de Antichitatea germana si de arieni.

Numele Thule vine de la un loc mitic, plasat de vechii greci in partea nordica a Europei, loc considerat drept originea rasei ariene si care poate fi identificat cu tinutul legendar al Hiperboreei.

Societatea Thule si nazismul

In primii sai ani de activitate, Societatea Thule s-a dedicat studiilor etnografice si, inainte de primul razboi mondial, chiar a publicat 24 de volume de „ptoza si poezie nordica“.

Dupa framantarile iscate de primul razboi mondial (1914-1918), Societatea a renascut, insa cu o ideologie si preocupari diferite de cele anterioare. In grup au intrat conducatori nazisti de prim rang, precum Herman Goring, comandantul aviatiei militare a Germaniei naziste, sau Rudolf Hess, adjunctul lui Hitler in Partidul National Socialist. Astfel, s-a ajuns la dezvoltarea unor idei naziste si antisemite.

Insemnul Ordinului Thule era crucea lui Wotan (zeul suprem din mitologia germanica), asemanatoarea cu svastica utilizata de nazisti. De asemenea, salutul membrilor Societatii Thule era „Heil und Sieg“, reluat apoi de Hitler, care l-a transformat in „Sieg Heil“.

Treptat, in cadrul Societatii s-a elaborat proiectul unei purificari etnice care sa aiba ca rezultat crearea unui popor format numai din oameni inalti, blonzi, cu ochii albastri, asemenea eroilor din vechile mituri germanice. Heinrich Himmler, comandantul organizatiei paramilitare naziste SS, a fost unul dintre cei mai convinsi adepti ai acestui plan.

Acest proiect este pus in legatura cu operatiunea secreta cunoscuta sub numele de Lebensborn, care presupunea ca femeile germane cu un aspect fizic corespunzator idealului nazist sa fie stranse intr-un loc si „vizitate“ periodic de solda?ii SS.

Societatea Thule – controverse si mistere nedezlegate

Una dintre legendele misterioase ale Societ?tii Thule se refera la accesul membrilor acestei societati la tehnica de origine extraterestra. Mai precis, in 1936 membrii Thule ar fi gasit un ozn prabusit in muntii Padurea Neagra. In cel mai mare secret, au studiat nava (care avea un diametru de 23 de metri) si au reusit sa construiasca altele asemanatoare, incepand cu 1939.

Alte semne de intrebare privesc intentia atribuita Societatii Thule de a pune pe tronurile Europei monarhi din vechea dinastie merovingiana, pe care ii considerau urmasii directi ai lui Iisus Hristos si ai Mariei Magdalena. Conform unor surse, aceasta intentie ar fi provocat, in cele din urma, ruptura intre societate si Hitler.

Alte controverse a iscat gestul neasteptat al lui Rudolf Hess, membru Thule si adjunct al lui Hitler, care in 1940 a zburat singur spre Scotia, incercand sa incheie o pace separata cu englezii. Motivele acestui gest, greu de inteles, au fost legate de apartenenaa lui Hess la Thule si de scopurile secrete ale acestei societati, care si-a incetat activitatea in anii ’40. inca nu exista dovezi concrete ale apartenentei lui Adolf Hitler la aceasta societate secreta, desi uni autori insista ca si el a facut parte din Societatea Thule.

Societatea Thule astazi

Societatea Thule a reaparut in ultimii ani si are inclusiv site-uri in limba engleza si germana. Membrii sai actuali insista asupra faptului ca Thule nu a fost niciodata o societate nazista ci ca, dimpotriva, au avut de suferit in timpul regimului nazist. De asemenea, neaga orice credinta antisemita si asigura ca nu este necesar nici macar sa fii german pentru a face parte din Societatea Thule. In acelasi timp, avertizeaza asupra faptului ca pe site nu se afla informatii complete despre acivitatea societatii si ca aceasta e deplin cunoscuta doar dupa ce te inscrii si avansezi in Societatea Thule.

http://zonamisterioasa.eu/societatea-thule-si-ocultismul-nazist/

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024