UK Bookmakers

ŞPAGA DE FIŢE A LUI BLÂNDU. Afacerile paralele ale învăţătoarei Blându: vindea poliţe de asigurare pentru părinţi şi after school pentru copii

Scris de Mihaela Stoica, Alexandra PELE. Posted in Ancheta


Cel puţin 650 de lei costă after school-ul la Şcolar AS, şcoala privată la care este coproprietar Dana Blându, învăţătoarea de la şcoala Nr.10 "Maria Rosetti" urmărită penal pentru că a cerut părinţilor să strângă bani pentru cadourile care erau “necesare” cadrelor didactice şi personalului auxiliar cu ocazia sărbătorilor de iarnă. În afară de after school, Dana Blându mai încheia şi poliţe de asigurări de viaţă la ING, care însă a încetat colaborarea cu ea în urma scandalului cadourilor nesimţite.

Părinţii "cofinanţează" de ani buni sistemul de învăţământ din România cu milioane de euro. Pe lângă cheltuielile fireşti pe care le fac toţi cei care au un copil la şcoală, părinţii sunt forţaţi de sistem să contribuie în multe cazuri şi la dotarea sălilor de clasă, la afacerile editurilor care publică auxiliare şi manuale, dar şi pentru ”atenţiile” făcute carelor didactice.

În situaţia în care nu au cu cine să îşi lase copilul după terminarea cursurilor, părinţii trebuie să scoată din buzunar alţi bani pentru a plăti serviciile programului „Şcoală după şcoală” sau pe cele ale unui after school privat. Iar suma nu este deloc neglijabilă.

Afacerea privată a învăţătoarei Dana Blându

Un astfel de after school deţine şi Dana Blându. Părinţii susţin că învăţătoarea făcea presiuni asupra părinţilor să îşi înscrie elevii la after school-ul ei. "Am fost mustrată individual, chiar şi la şedinţă am fost mustraţi toţi. Doamna ne ştia şi adresele, chiar traseul, ştia clar că din zona în care locuim treceam exact pe lângă acel afterschool şi ne-ar fi fost mai uşor să îl ducem la afterschool-ul dumneaei. Noi nu am fost receptivi şi tocmai de aceea am fost chiar mustraţi şi a spus că o să o ia personal", a spus mama unui copil.

La şcoala primară privată Şcolar AS, pe care Dana Blându a înfiinţat-o în 2005 împreună cu o altă învăţătoare, tariful lunar la after school este de 650 de lei pe lună şi cuprinde “activităţi recreative şi efectuarea temelor”. Tariful creşte în cazul celor care doresc să fie asigurate masa şi transportul. De asemenea pentru fiecare curs de limbi străine, actorie, sport, abilităţi şi creativitate, calculator părinţii trebuie să plătească, pe lună, între 80 de lei şi 350 de lei.

La şcoala primară a învăţătoarei Dana Blându, care are clasele I-IV, tariful pe lună este de 800 de lei.
Şcolar AS oferă şi serviciul before school, care costă 500 de lei pe lună, unde elevii primesc micul dejul şi sunt supravegheaţi la teme.

Tarifele menţionate mai sus sunt înscrise şi pe site-ul Şcolar AS, care a fost suspendat la scurt timp de la apariţia în presă a înregistrării în care  Dana Blându le cerea părinţilor elevilor pe care îi învaţă la şcoala Nr.10 "Maria Rosetti" să dea bani pentru cadouri de sărbători.

Şcoala primară privată Şcolar AS are două sedii, în Băneasa şi Pipera, oferind şi servicii de after school, tabere şi petreceri pentru elevi, după cum se precizează pe site-ul şcolii.

Pe site-ul şcolii private, în prezent suspendat, se mai precizează că aceasta are ca parteneri cadre didactice de la liceele  bucureştene “Nicolae Iorga”, “Alexandru Vlahuţă” şi “Jean Monnet”, dar şi de la o serie de şcoli generale din Bucureşti, inclusiv opt nume  de la Şcoala nr. 10.

Persoana de contact menţionată pe acelaşi site era chiar învăţătoarea Dana Blându.

 Partenera ei în această afacere spunea, acum mai mulţi ani, că primul sediu a fost deschis în octombrie 2005, iar cel de-al doilea, un an mai târziu, potrivit Mediafax.

Acţionară la două firme

Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, învăţătoarea Dana Florina Blându, în vârstă de 48 de ani, deţine 80% din firma Euro First Education SRL, înfiinţată în aprilie 2010, al cărui obiect de activitate este învăţământul primar. La firma respectivă, care are acelaşi sediu cu cel al Şcolar AS din Pipera mai deţine 20% din acţiuni şi psihologul Iuliu – Adrian Monoranu.

În 2012, Euro First Education SRL a raportat la Ministerul de Finanţe o cifră de afaceri de 289.289 de lei şi o pierdere de 136.949 de lei.

Învăţătoarea Dana Blându mai deţine şi 40% din frima D&G AS INTERNATIONAL SRL, înfiinţată în 2005 şi aflată în prezent în faliment şi al cărei obiect de activitate era alte forme de învăţământ.

Dana Blându, dată afară de la ING

Dana Blându a mai fost şi agent asigurări de viaţă la ING până în data de 6 ianuarie. ING Asigurări de Viaţă a încheiat colaborarea cu Blându, în urma informaţiilor apărute în presă.

“Începând cu data de 6 ianuarie 2014, doamna Dana Blându nu mai este colaborator al ING Asigurări de Viaţă. Colaborarea dintre ING Asigurări de Viaţă şi doamna Dana Blându a încetat ca urmare a conduitei dumneaei în activităţile conexe colaborării cu ING, aflată în neconcordanţă cu principiile noastre de business”, au arătat reprezentanţii ING pentru gândul.

Ei au precizat totodată că nu erau la curent cu activităţile învăţătoarei, dar şi că nu au primit reclamaţii de la clienţi.

“În perioada colaborării nu au fost înregistrate reclamaţii din partea clienţilor nostril privind activitatea dumneaei şi nici nu am avut informaţii privind conduit în cadrul altor activităţi pe care le desfăşura în afara colaborării cu ING Asigurări de Viaţă”, se mai arată în răspunsul la solicitarea gândul.

After school-ul, varianta privată a programului „Şcoală după Şcoală”

Învăţătoarea Dana Blându, care a negociat luna trecută cu părinţii cadourile care trebuie date cadrelor didactice şi personalului auxiliar cu ocazia sărbătorilor de iarnă, este parte a unui sistem care a luat foarte mare amploare în România - after school-ul.

After school-ul este varianta privată a programului „Şcoală după Şcoală”, prevăzut în legea Educaţiei.
În cazul în care şcoala nu are clase libere pentru organizarea programului „Şcoala după şcoală”, atunci părinţii pot opta pentru serviciile oferite de organizaţii neguvernamentale sau de firme private.

Pentru un astfel de program, în cadrul căruia elevii îşi pot efectua temele, pot participa la diverse activităţi reactivităţi şi li se oferă două gustări, preţul este cuprins între 600 şi 1500 de lei pe lună.

Cele mai multe after school-uri oferă şi transportul elevilor. În cadrul after school-urilor private, elevii pot dormi la prânz, îşi pot face temele asistaţi de profesori specializaţi, pot participa la cursuri de limbi străine. Oferta este mult mai variată decât la programele oferite în şcoli. Astfel, elevii care merg la after school-uri pot urma cursuri de actorie, arte marţiale, dans sportiv, pian, canto, atelier de creaţie şi cultura.

Dana Blându, la mâna Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ

Învăţătoarea Dana Blându este cercetată de poliţie că cerea bani de cadouri de la părinţi. Inspectorul scolar general al Capitalei, Constantin Trăistaru, a anunţat, joi, că o decizie în cazul învăţătoarei Dana Blându de la Şcoala nr. 10 va fi luată după hotărârea Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ, acesta urmând să se întrunească vineri, potrivit Mediafax.

O a doua înregistrare în care profesoara Dana Blându de la şcoala Nr.10 "Maria Rosetti" negociază cu părinţii cadourile care trebuie date cadrelor didactice şi personalului auxiliar cu ocazia sărbătorilor de iarnă, a fost dată publicităţii. În dialogul purtat de învăţătoarea Dana Blându cu un alt părinte, aceasta îi cataloghează pe părinţi ca fiind „săraci sau nesimţiti” pentru că vor să ofere doar o cafea şi o ciocolată.

La scurt timp după ce a doua înregistrare a apărut în presă, directoarei şcolii 10 Maria Rosetti din Bucureşti, Camelia Fercu, i s-a suspendat detaşarea la această unitate de învăţământ de către Inspectoratul Şcolar al municipiului Bucureşti, după ce aceasta formulase o solicitare în acest sens.

http://www.gandul.info/stiri/spaga-de-fite-a-lui-blandu-afacerile-paralele-ale-invatatoarei-blandu-vindea-polite-de-asigurare-pentru-parinti-si-after-school-pentru-copii-11876117

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2019