UK Bookmakers

„Nu purta uniformă”. Cum a luat REGELE Mihai masa cu Hitler

Scris de Roxana Roseti. Posted in Ancheta


A povestit atmosfera de la masa pe care a luat-o cu fostul lider nazist Adolf Hitler, din 1941.
„Îmi amintesc că am luat masa cu Hitler în 1941 în Berlin. Nu vorbeam germana, aşa că tot greul conversaţiei a fost dus de mama mea", declara Mihai I în 2011, citat de El Pais.

Întâlniri-cheie

Jurnaliştii de la El Pais precizau în 2011 că Michael Hohenzollern-Sigmaringen, Regele Mihai I de România, este singurul şef de stat care a supravieţuit Celui De-al Doilea Război Mondial, prezentând un reportaj făcut cu fostul suveran român la reşedinţa acestuia din apropiere de Geneva.

Reportajul a făcut o scurtă trecere în revistă a momentelor esenţiale din cariera politică a fostului suveran, punctând întâlnirile-cheie pe care acesta le-a avut cu Hitler şi Mussolini.

Regele Mihai avea doar 20 de ani la vremea când a luat masa cu unul dintre cei mai detestaţi dictatori din istoria omenirii şi şi-a amintit că prezenţa lui Hitler nu l-a impresionat. "Întâlnirea cu Hitler nu mi-a lăsat o impresie specială. M-a impresionat la modul negativ şi nu mi s-a părut a fi un mare orator... Nu purta uniformă. Avea obişnuitul său pantalon şi jacheta kaki. Au fost lângă el alţi patru oameni, iar el a fost rece şi distant. A strigat în mod constant şi a monopolizat discuţia", şi-a amintit fostul monarh.

Tot în 2011, revista rusă Ogoniok, supliment al cotidianului Kommersant, scria despre Regele Mihai că "a luat masa cu Hitler, a baut ceai cu Mussolini, a devenit cavaler al ordinului sovietic al Victoriei si i-a tinut, aproape singur, piept lui Stalin". În altă ordine de idei, în 1943 mareşalul Ion Antonescu se întâlnea cu Hitler, la castelul Klessheim. Atunci, Hitler i-a cerut lui Antonescu să înceteze orice tatonări de pace cu puterile antifasciste.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/nu-purta-uniforma-regele-mihai-la-masa-cu-hitler-video-1081304.html


Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020