UK Bookmakers

Exclusiv Dosarul „Flota” - In 1991, Petre Roman il acuza pe Băsescu de Corupţie

Scris de IR Rosiianu. Posted in Ancheta


Traian Băsescu a fost de acord - Petre Roman nu! - ca Statul Român să dea 638.000 de dolari (curs 60 lei/dolar) pentru a acoperi “incompetenţa şi hoţia”.Pe atunci ministru al Finanţelor, Theodor Stolojan a fost şi el de acord. Theodor Stolojan este fost consilier al preşedintelui suspendat, acum lider al PLD.

Nume grele pe listă

Printre nenumărate “minunăţii” descoperite cu ocazia documentării, ziaristul care a făcut investigaţia a găsit şi adresa nr. 997/DP/28.03.1991 făcută către Prim-Ministrul de atunci, Petre Roman.

Purta antetul Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Amenajării Teritoriului şi a fost înregistrată la Guvernul României cu numărul 189715/ 03.04.1991. Adresa cu pricina, deşi era teribil de prăfuită, conţinea nume grele ale politicii. Petre Roman, fost ministru, fost Prim-Ministru, fost preşedinte de partid şi de Senat; Traian Băsescu, fost ministru, fost preşedinte de partid, la rândul lui fost copreşedinte al Alianţei D.A. - care Dreptate, care Adevăr?! - acum şi preşedinte al României; Theodor Stolojan, fost ministru, fost Prim-Ministru şi fostul ministru Doru Pană.

683.000 de dolaripentru eliberarea navei Hercules

După ce-am citit cu atenţie mărită şi cu nespus de multă mirare ADRESA în cauză şi după ce-am mai raportat-o şi la ceea ce ştie deja toată ţara şi lumea, m-am mai minunat olecuţă. Ea face referire la “situaţia ivită prin arestarea în Suez a remorcherului românesc Hercules de 6.700 CP, proprietatea Grupului de Intervenţii şi Salvare Navală Constanţa”, unitate bugetară pe atunci. Prin adresa în cauză, ministrul Doru Pană, deşi în locul lui parcă semnează altcineva, dar ştampila e cea pe care numai el o putea aplica, îi cere Prim-Ministrului Petre Roman să aprobe “acordarea sumei de 683.000 de dolari din fondul valutar al Statului”. Suma în cauză era formată din “garanţia bancară solicitată de Tribunalul Suez şi din 45.000 de dolari cheltuieli portuare şi tranzitare Canal Suez”, ea fiind necesară “pentru crearea depozitului bancar în vederea eliberării de către Banca Naţională a României a echivalentului în valută la cursul de revenire de 60 lei/dolar”.


Prietenul Isărescu la nevoie se cunoaşte

Coincidenţă sau nu, după cum aţi ghicit deja, Guvernator era (tot) fostul şi actualul Mugur Isărescu, fost şi el, la rândul lui, Premier al României. Ca să-i fie clar Prim-Ministrului Petre Roman ce se va întâmpla cu banii în cauză, adresa respectivă precizează: “Garanţia se va depune în contul Băncii Lloyd Londra, care va elibera scrisoarea de garanţie către Tribunalul Suez”, totul urmând a avea ca finalizare “eliberarea navei”. Adresa cu pricina era urmată/ completată/ susţinută şi de o informare a “Subsecretariatului de Stat pentru Transporturi Navale privind cursul evenimentelor care au condus la prezenta solicitare a sumelor necesare eliberării de sub arest a navei”.

Roman i-a dat peste mână lui Stolo

Informare pe care noi, din nefericire, n-am mai găsit-o în acelaşi coş de gunoi al realităţii! Dar, pentru că tot sunt la modă cercetările de tot felul, poate o s-o găsească cineva până la urmă! Sau, dacă va da Dumnezeu să le vină mintea de pe urmă la cap celor aici nominalizaţi, poate că îşi vor aminti ce au semnat cândva. Că de şters de prin arhive, când avem o Lege a Arhivelor şi ea bună de încălcat!, sper că n-o fi “şters-o” cineva. Grijuliu. Cert este, însă, faptul că Petre Roman, destinatar al adresei în cauză, a tăiat peste avizul dat de Theodor Stolojan în data de 01.04.1991 şi a pus semnul întrebării în dreptul semnăturii acestuia.

Teama de represalii

Cine a plătit până la urmă paguba enormă făcută Statului Român, pe cine a tras acelaşi Traian Băsescu la răspundere? Dacă o fi tras pe cineva la răspundere! În plus, într-un asemenea context, cum e, până la urmă, cu “Dosarul Flota”? Şi de ce o tot dă el cu nevinovăţia? Oare numai pentru că într-un caz în care anumite lucruri sunt chiar evidente, nimeni nu face nimic de teama numelor - mult prea mari care sunt implicate?

Muritorii cer dreptate şi lumină

Pentru că şi nouă, ca bieţi muritori ce suntem, ne este clar faptul că dacă s-ar face dreptate şi lumină şi în cazul “Flota” am avea şanse mari să se împuţineze substanţial actuala clasă politică şi financiară care ne conduce. Până atunci, însă, mai e mult până departe! Adevăraţii corupţi şi infractori ai ţării nu sunt decât cei ce dau o ciocolată şi o cafea funcţionarei de la ghişeu, funcţionara în sine şi badea Gheorghe care a tăiat trei copaci împrejur din pădurea neamului său, retrocedată cu acte în regulă, dar administrată “în regim silvic”.

 

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020