Misteriosul pachet de pe Bulevardul Malesherbes

Scris de Thomas CSINTA. Posted in Ancheta

Inaintea alegerilor prezidentiale din 2012, Sarko (Nicolas Sarkozy), fostul si cel mai putin titrat Presedinte al Republicii a V-a (Stiinte Juridice la Universitatea Paris X-Nanterre, urmat de examenul de Barou pentru a deveni Avocat, a se vedea si articolul autorului: „Cele sapte pacate capitale ale unui Prededinte de Stat Francez”: http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2010/09/cele-sapte-pacate-capitale-ale-unui.html), afirma ca el se va retrage din Politica, in cazul in care va fi invins de catre Francois Hollande (cel mai titrat Presedinte al Republicii a V-a: Licentiat a trei dintre cele mai reputate scoli de Inalte Studii : HEC-Inalte Studii Comerciale, in care intra dupa o Licenta la Universitatea Paris II-Pantheons-Assas; Sciences Po-Inalte Studii Poltice si ENA: Scoala Nationala de Administratie, a se vedea si articolele autorului : http://cufr-romania.blogspot.ro/2013/09/cufr-consultanta-universitara-studii-si.html; http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2012/04/lettre-ouverte-monsieur-francois.html).

 

Cel putin pana in prezent, acesta s-a tinut de cuvant. Avand in vedere insa problemele de natura matrimoniala cu care se confunta in ultimul timp, actualul Presedinte technocrat Francois Hollande (eveniment unic in Istoria Republicii a V-a), dar si „rateurile” acestuia pe plan social-economic, Sarko, este incurajat din ce in ce mai mult, de catre membrii UMP (Uniunea pentru Miscarea Populara, de centru-dreapta, in fruntea careia s-a aflat inainte de a deveni, Presedinte de Stat) sa revina in viata politica, ceea ce acesta din urma, nu mai exclude deloc!

Cu alte cuvinte, exista motive intemeiate pentru ca in 2017, Sarko, cel care la alagerile prezidentiale din 2007 a invins-o pe Segolene Royal , prima „sotie” (si fosta colega de promotie la ENA) a lui Hollande, sa-si ia revansa si fata de acesta la cele din 2017.

Si cu sanse reale de castig!

In urma atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001 la New York, serviciile secrete franceze pe de o parte si Sistemul Vigipirat ("reactivat" de catre Ministerul de Interne francez!), pe de alta parte, au luat toate masurile pentru ca acte teroriste sa nu se mai comita pe teritoriul Francez! (A se vedea si articolele autorului pe aceasta tematica: http://www.necenzuratmm.ro/dezvaluiri/42042-edvige-cristina-noile-fisiere-al-directiei-centrale-de-informatii-interene-francez-dcri.html; http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2014/01/bilantul-unui-deceniu-de-terorism-si.html)

In plus, decizia Frantei de a nu sustine SUA si aliatii sai in procesul de "democratizare" al Irak-ului, i-a facut pe leaderii Organizatiei teroriste Al-Qaida (Al-Quaida sau Al-Qaeda) sa fie mai "indulgenti" cu o mare putere economica si militara care nu a sustinut neconditionat o politica de invazie de natura pur economica a unei tari musulmane ! (A se vedea si articolul autorului: "O democratie care nu serveste la nimic!: http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2014/02/legatura-dintre-misteriosul-pachet-din.html; http://www.romanians.nl/modules.php?name=News&file=article&sid=1335)

Si totusi, joi in plina zi, pe 6 decembrie 2007, in jurul orelor 12h50 un pachet « capcana » explodeaza in holul unui cabinet parizian de avocati aflat in spatele bisericii Saint Augustin (sectorul 8) la al patrulea etaj al unui imobil din bulevardul Malesherbes nr. 54.

In urma exploziei, secretara cabinetului, Jacqueline Benbouali, 60 de ani, mama a doua fete si sotia unui avocat algerian, care a « descoperit » pachetul si l-a deschis, moare pe loc, fiind inmormantata in Cimitirul Est la Angers cu doua zile mai tarziu, in prezenta celor 15 membri ai cabinetului, iar avocatul Olivier Brane, 58 de ani, aflat la birou in acea zi este grav ranit, in special la ochi si este internat de urgenta in Serviciul ORL al Spitalului Universitar « Pitié Salpêtrière ».

Alti cinci raniti (printre care si D-na Gouet-Jenselme) relativ usor, sunt internati in centrele spitalicesti din imprejur pentru acordarea primului ajutor.

Din informatiile pe care le detineam de la spital, viata avocatului nu era in pericol.

Acest lucru ne-a fost confirmat, ulterior si de catre Batonierul (Decanul) Baroului parizian, Christian-Charrière Bournazel.

Ironia sortii face ca in acest imobil lucra si Sarko (Nicolas Sarkozy) pe vremea cand era avocat de afaceri si «pe unde» mai trecea si in acea perioada (adevarat, rar !), avand in vedere faptul ca odata instalat in fruntea statului, el nu si-a abandonat dosarele «grele de afaceri» la care lucra si pe care le coordona, respectiv, le «supraveghea» de la distanta, din Palatul Elysée, dupa ce a devenit Presedinte al Republicii!

Din declaratiile facute de catre David Martinon, purtatorul de cuvant al guvernului (in urma afirmatiilor facute de catre Jean-Claude Marin, Procurorul Republicii), ancheta lansata de catre celula antiterorista din cadrul Parchetului Paris care a insarcinat Brigada Criminala a Prefecturii de Politie cu acest dosar, a aratat «clar», asa cun a mentionat Michèle Alliot-Marie (MAM), pe atunci Ministrul de Interne, ca pachetul n-ar fi fost destinat Presedintelui Sarkozy, cu ocazia «sarbatorilor de iarna».

Ceea ce nu l-a impiedicat totusi pe Presedinte sa declare la o conferinta de presa imediat dupa explozie : «Este un act atroce, abominabil, care nu il lasa indiferent si pe care il condamna cu fermitate »!

In limbajul lui Sarko, afirmatia insemna foarte mult.

Pedeapsa aspra, exemplara, pentru cei care se fac vinovati.

Pentru ca Presedintele nu negocia, in principiu, cu cei care pun bombe si curma vietile unor oameni nevinovati.

Din investigatiile pe care le-am facut reiesea ca "focarul" exploziei era un cabinet de avocati specializati in «afaceri civile» (conflicte de asigurari, divorturi, partaje, dar cu «precadere» afaceri imobiliare !), al Catherinei Gouet-Jenselme, aflat la etajul patru al unui imobil cu sase etaje.

Cabinetul pentru care lucra fostul Presedinte Presedinte de Stat (Sarko), «Arnaud Claude & Asociatii» si al carui co-fondator a fost in 1987, era situat la etajul unu al imobilului !

Facem mentiunea ca tot la etajul patru al imobilului se afla si sediul unei alte institutii, «Fundatia pentru Memoria Victimelor de la Shoah [1] », al carui presedinte Serge Klarsfeld, era «convins» ca nu era destinatarul misteriosului pachet, pentru ca el niciodata nu a fost amenintat, sub nicio forma.

Ca regula generala, inaintea comiterii unui atentat intotdeauna exista amenintari, revendicari, care pot «suspenda» executarea lui in cazul in care negocierile nu esueaza.

In interiorul coletului «postal» au fost amplasate si aranjate cu meticulozitate doua explozive iutr-o « cutie de lemn » dar numai unul a functionat din fericire !

Conform spuselor Procurorului Republicii de Paris J-C Marin, curierul, cel care a livrat «comanda » (coletul !) purta casca deci nu putea fi identificat.

In plus, nu se cunostea cu exactitate nici ora cand pachetul a fost depus in holul cabinetului !

Nu era cunoscute nici alte detalii legat de acest «act odios», conform celor afirmate de catre Ministrul de Interne, MAM, ajuns la locul atentatului la orele 17h00, in ciuda faptului ca au fost analizate cu minutiozitate toate camerele de luat vederi plasate in interiorul si exteriorul imobilului.

Cunoastem cu precizie numai momentul in care asistenta avocatului Olivier Brane, D-na Jacqueline Benbouali, a sesizat pachetul si l-a deschis, adica momentul exploziei uneia dintre cele doua bombe artizanale plasate in interior!

La foarte putin timp, cu numai cateva ore mai tarziu, a facut aparitia la fata locului si Primarul General al Parisului, Bertrand Delanoë (PS-Partidul Socialist), care in ciuda orientarii sale politice (opusa al celei lui Sarko), isi exprima indignarea afirmand ca «actul criminal comis in Bulevardul Malesherbes este un act in particular condamnabil » si promitea in mod solemn ca cei responsabil vor fi trasi la raspundere in mod exemplar, in modul cel mai sever posibil, permis de catre lege ! (Pe atunci inca el nici nu banuia ca miercuri, pe 9 ianuarie 2008, el insusi, cu Primaria Generala, vor fi tinta unei amenintari cu atentat la care vom reveni la sfarsitul articolului !)

Cam aceasi atitudine severa a manifestat-o si Françoise de Panafieu (UMP-Uniunea pentru Majoritatea Prezidentiala), Primarul sectorului 17, vecin cu secorul 8, candidata la Primaria Generala a Parisului, ajunsa si ea in primele ore la locul atentatului .

Desi autoritatile nu cunosc (sau nu vor sa cunoasca ?!) mobilul acestui atentat si Sonné, cumnatul avocatului Olivier Brane, avocatul Jean-Claude Dervaux (pentru care lucra victima) nu intelegea gestul criminalului, pentru ca il considera pe Brane «fara dusmani, un om cinstit, onest si corect in afaceri, respectat de catre toata lumea», din informatiile pe care le detineam, parea ca pachetul ar fi fost insotit si de o «dedicatie» care avea si destinatari «identificati», respectiv, un mobil bine «punctat», pe intelesul tuturor : «In amintirea unei afaceri imobiliare complexe ».

Din investigatiile pe care le-am facut la fata locului, si ale caror detalii nu le-am facut cunoscute, parea ca ar fi fost vorba de o femeie !

De o femeie, tanara, cca 20-22 de ani si scunda, cca 152-155cm.

In sarsit, faptul ca Politia Stiintifica si Tehnica si-a facut datoria, respectiv, ca Brigada Criminala a fost «speed» in actiunile sale, rezulta si din faptul ca deja in seara zilei de joi, un individ in varsta de 45 de ani a fost retinut in localurile Prefecturii de Politie (36, Quai des Orfèvres) si suspus unui interogatoriu «sever» de catre care cei care dirijeau ancheta.

Este vorba de un «cunoscut», arhitect de profesie (al carui nume nu-l facem plublic pentru ca individul nu pare a fi vinovat !) impotriva caruia D-na Catherine Gouet-Jenselme ar fi depus o plangere penala pentru «hartuirea» in 2005 a unei avocate, membra a cabinetului ei si care in urma unui proces ar fi beneficiat de un «non-lieu» (incetare a urmaririi penale), in ciuda insistentelor reclamantei, motiv pentru care ea a facut apel si dosarul este pe rol si in momentul de fata!

O perchezitie efectuata de catre PJ (Politia Judiciara) in cursul zilei de vineri, 7 decembrie, la mama arhitectului, unde el locuia, nu a condus la niciun rezultat care ar avea legatura cu misteriosul pachet care a explodat in imobilul din Bulevardul Malesherbes.

COMENTARIUL AUTORULUI

Tatal a doi copii in varsta de 20 de ani, Olivier Brane, un reputat avocat, bine cunoscut in sectorul imobiliar inca din 1973, se instaleaza in imobilul din Bulevardul Malesherbes nr.54, unde a avut loc explozia, cand intra in cabinetul tatalui sau André Brane, in 2005.

Inainte, cabinetul pentru care lucra, fondat de catre tatal sau in 1944, pe care a fost obligat sa-l paraseasca pentru ca imobilul a fost vandut, avea sediul tot in acelasi sector, insa in proximitatea strazii Boétie (nu departe de Consulatul Canadei).

La retragerea din activitatea profesionala al tatalui sau André in 1996, Olivier Brane preia afacera «familiala» si continua succesul obtinut de catre acesta timp de peste o jumatate de secol !

Autor al celebrei lucrari imobiliare «Biblia Coproprietatii», el isi castiga notorietate, respectiv, celebritate si prin intermediul unor reputate emisiuni de televiziune cu un audimat ridicat : «Combien ça coute ?» a lui Jean-Pierre Pernault, «Les sept pêchés capitaux» a lui Julien Courbet sau in emisiunile de radio unde este deseori invitat.

In cursul saptamanii care a urmat atentatului din 6 decembrie, Procurorul Republicii, un reprezentant al Batonierului (Decanului Baroului), precum si doi anchetatori s-au deplasat la sediului cabinetului din Bulevardul Malesherbes nr.54 cu speranta ca mobilul s-ar «ascunde» intr-unul dintre dosarele la care lucra Brane.

Perchezitia efectuata in biroul lui Brane a «evidentiat » patru afaceri la care lucra avocatul si care «cat de cat» ar fi putut avea legatura cu atentatul din Bulevardul Malesherbes.

Dintre ele, cele care au fost « lecturate » cu atentie, au fost cea a lui Maurice Meyrignac, un pensionar aflat intr-o «batalie» crunta, fara sfarsit cu un notar public (fostul sau notar !), dar care era in relatii foarte bune cu Brane.

O alta afacere ceva mai «atragatoare» era legat de razboiul "Air France contra Air Afrique", dar studiul aprofundat al dosarului a permis anchetatorilor sa traga concluzia ca mobilul atentatului nu se afla « ingropat » in paginile sale nesfarsite.

Pentru ca nici Air France si nici Air Afrique nu aveau interesul ca Olivier Brane sa-si gaseasca sfarsitul intr-un atentat.

In sfarsit, dupa biroul lui Brane, cel al D-nei Catherine Gouet-Jenselme a fost perchezitionat cu mare atentie, cu atat mai mult cu cat si numele ei era trecut pe «cadoul de craciun».

Aici anchetatorii au fost intrigati de clientela acestei frumoase si elegante femei roscate in varsta de 43 de ani, «patroana» cabinetului.

Din pacate, pe atunci nu am putut obtine detalii despre dosarele la care ea lucra si care ar putea conduce direct sau indirect catre mobilul atentatului!

Poate ceva mai tarziu, vom reusi, totusi.

In schimb, am aflat ca doua dintre ele au atras atentia anchetatorilor, iar intr-unul dintre ele, avocata avea un « rol » de arbitraj si a cerut chiar sfatul lui Brane.

In incheiere, investigatiile noastre au permis sa aflam si niste «mici amanunte».

Si anume.

Ca pachetul era o «adevarata» atentie de Mos Craciun.

El continea trei obiecte ambalate : unul, o «cutie din lemn» in care se aflau cele doua bombe (explozive), al doilea o cutie de cicolata si al treilea: o sampanie frantuzeasca !

Dar cel mai «amuzant» nu este cadoul de Mos Craciun in care era deghizata bomba.

Ci faptul ca D-na Catherine Gouet-Jenselme, era in proces contra arhitectului arestat in seara zilei de joi, 6 decembrie si nu pentru ca el fi hartuit une dintre avocatele ei, ci pe ea insasi.

Cu care D-na Catherine Gouet-Jenselme ar fi intretinut si o relatie de lunga durata, dar care in ultimii doi ani s-ar fi degradat.

Individul arestat, fiind suspectul «ideal» in dosar, in urma unui «intervi » (nu chiar intocmai foarte ortodox sau catolic) acordat celor de la Brigada Criminala, considerat «echilibrat mental » si « nevinovat », ar fi fost eliberat si scos de sub urmarire penala.

 

EPILOG

Miercuri, 9 ianuarie 2008, Parchetul Antiterorist de pe langa Tribunalul de Inalta Instanta de la Paris a deschis o «ancheta preliminara» privind amenintatea cu atentat terorist, Parisul si Primarul sau General, Bertrand Delanoë.

Ancheta a fost incredintata DST-ului (Directia de Supraveghere a Teritoriului).

Din informatiile pe care le detineam, se pare ca mesajul ar fi fost transmis autoritatilor franceze de catre un centru american de supraveghere a retelelor de comunicare ale organizatiei teroriste Al-Qaida, in care Ousamma Ben Laden ar fi facut apel la organizatie pentru a comite atentate contra Parisului si Primarului General al Capitalei franceze cu scopul de a provoca «caderea» lui Sarko, avand in vedere simpatia acestuia pentru «adevaratii teroristi ai lumii» si evident, "Jandarmii limii", americanii!

Apelul a fost facut de catre un necunoscut, cu pseudonimul Murabit Muwahed (« Militant al Unicitatii », al Domnului) pe site-ul Al-Ekhlass, pe care organizatia terorista Al-Qaida face deseori amenintari de tot felul si comunicate teroriste.

Desi numele Primarului General nu a fost pronuntat «in direct», Delanoë care deja beneficia de o protectie a politiei, urma sa beneficieze si de serviciile SPHP (Serviciul de Protectie ai Inaltilor Functionari).

Desi desafasurata pe toate planurile posibile, atat pe "orizontala" cat si pe "verticala", Brigada Criminala a Prefecturii de Politie-Paris, nu dispunea pana pe atunci de nicio pista reala care ar putea conduce la mobilul atentatului si ulterior catre cei vinovati!

Cu cat timpul trecea, cu atat sansele de a cunoaste adevarul scadeau vertiginos!

Si atunci, ce se putea intampla intr-un asemenea caz?

Sau intram in domeniul dosarelor clasate (a se vedea si articolul "Dosare clasate": http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2010/10/dosare-clasate.html) sau se asteapta ca atentatorii sa mai comita inca "un act atroce", un alt atentat, cu speranta ca vor gresi.

Daca nu vor gresi, istoria se repeta pana cand vom vorbi de un sir de atentate reusite!

In cazul acesta se va cauta "termenul general" al sirului care cu niste "conditii speciale (la limita!)" vor (putea) permite identificarea retelei.

Dar nu neaparat ai celor vinovati.

In fond si la urma urmei, istoria cere sacrificii!

Istoria "se scrie" cu sange!

Nu este atat de important ca cel care a fost pedepsit sa fie si vinovat, ci faptul ca cineva a fost pedepsit!


POST SCRPTUM


Desi PP (Prefectura de Politie-Paris) nu a facut niciun fel de progres de-a lungul timpului in acest dosar si deci, nu a identificat autorul real al "cadoului de Craciun" din imobilul de pe Bulevardul Malesherbes nr.54 din 6 decembrie 2007, in 2008, cu totul intamplator, cu ocazia unui curs de matematici aplicate pe care l-am tinut la un Penitenciar de Maxima Siguranta (a se vedea si articolul autorului pe aceasta tematica: http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2014/02/legatura-dintre-misteriosul-pachet-din.html; http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2013/09/in-umbra-vietii-lombre-de-la-vie.html; http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2014/02/cazierul-judiciar-francez-buletinul-b3.html), un student (Y.B de origine franco-algeriana) care pregatea o DUT (Diploma Universitara de Tehnologie) in domeniul retelelor de telecomunicatii la Universitatea Paul Sabatier (Toulouse III) a rasfoit Revista Politia Capitalei si Monitorul Organizatiei Drepturilor Omului, pe care le aveam cu mine.

Fara sa-l intreb, acesta mi-a spus ca el stie cine este autorul coletului si cunoaste si mobilul acestui atentat.

Ne acordand nicio importanta acestui "eveniment", dupa terminarea cursurilor, am constatat faptul ca paginile din Monitor, care se refereau la articolul de mai sus au fost rupte din revista, iar pe dosul acestuia era marcat un numar de telefon mobil: 06.8a.97.9b.3c.

Sunand la acest numar de telefon, de mai multe ori, nu mi-a raspuns nimeni, niciodata.

Incercand insa sa identific "proprietarul" acestuia, am descoperit ca ar fi fost al unui irakian, siit, A.M., originar din Souleimane-Bek (de la Bagdad catre Nordul tarii), care ar fi studiat (prin intermediul unori programe de schimburi universitare), la Universitatea Toulouse III (la Facultatea de Medicina), in primul semestru al anului universitar 2006-2007, cand au avut loc conflictele sangeroase al confesiunilor in Irak.

Este vorba intocmai, de acea zona, pe care fortele irakiene de securitate (Politia si Armata) au lansat si ieri, pe 17 februarie 2014, o ofensiva puternica (inclusiv pe calea aerului, cu elicoptere) contra insurgentilor (omorand cateva zeci dintre ei!), reusind eliberarea teritoriului intr-un procent de peste 60% (conform unui responsabil local Shallal Abdoul Badan)!

Mentionam aici ca in preajma alegerilor legislative din aprilie, numai in cursul lunii ianuarie a acestui an, ar fi fost ucisi in aceasta zona peste 1.000 de "rebeli".

Acesta mi-a confirmat ca intr-adevar, i-a fi cunoscut pe atentatori (fara sa fii mentionat numele lor si care ar fi originari tot din regiunea mai sus mentionata !) veniti la studii in aceasi perioada cu el, in cadrul aceluiasi program, dar care s-ar fi intors in Irak, inca in prima jumatate a lunii februarie, la putin timp dupa atentat.

In ceea ce priveste mobilul, acesta ar fi fost instaurarea "democratiei" fortate in Irak de catre americani, iar imobilul in care Sarko a avut birourile ar fi fost ales simbolic, avand in vedere faptul ca acesta era un "fan" al politicii americane de lupta contra terorismului si exista o oarecare temere ca il va sprijinii pe "Jandarmii limii" in "democratizarea" Irakului.

_________________

[1]Shoah Este o fundatie creata in 2000 cu banii evreilor francezi recuperati, in mod ilegal confiscati de catre regimul nazist in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Fundatia are misiunea de a sustine proiectele in toate sectoarele istoriei si cercetarii despre Shoah (lagar nazist de concentrare/exterminare), educatie si transmiterea ei, memorie, solidaritate si cultura evreiasca.

Avand ca presedinte pe David de Rothschild, fundatia este administrata de catre un Consiliu de Administratie si este membra a Centrului Francez de Fundatii.

 

 

Articolul pe Investigatie

http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2009/03/misteriosul-pachet-din-bulevardul.html

Articolul in Revista Politia Capitalei (Bucuresti)

52.%20Revista%20Politia%20Capitalei%20-%20Aprilie%202008%20%28Miste...
Articolul in Monitorul Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului (Natiunile Unite)

http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2012/10/thomas-csinta-monitorul-org-pentru-ap_3105.html

http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2012/10/thomas-csinta-monitorul-org-pentru-ap_5094.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024