UK Bookmakers

Primaria Baia Mare SRL, contract de peste 10 mii euro cu un infractor

Scris de Vladimir POPESCU. Posted in Ancheta


In mod cu totul ciudat si in totala distonanta cu luarile de pozitie ale edililor baimareni (de fapt avem doar unul singur, Aedilus Mythicus), in ceea ce priveste respectarea cu strictete a legalitatii sub toate aspectele sale, Primaria Baia Mare a acordat in cadrul proiectului de reabilitare a Parcului Central un contract in valoare de 47.494 RON (peste 10 mii euro) catre o firma de apartament din Bucuresti, SC Dam Fiscality SRL.
Nimic deosebit la prima vedere, doar ca asociatul si administratorul unic al acestei societati, o anume Antoanella Mariyeane Dragoi, a suferit o condamnare penala definitiva pentru neglijenta in serviciu cu consecinte deosebit de grave, la trei ani inchisoare, cu suspendare.

 

Hotararea de condamnare a ramas irevocabila la data 10.12.2012, iar anuntul de solicitare a ofertei pentru serviciile de audit aferente proiectului privind Parcul Central a fost publicat pe siteul SEAP la data de 16.05.2013, adica dupa sentinta definitiva a instantei.

Conform legii, Primaria trebuia sa ceara explicatii inainte de semnarea contractului si trebuia sa refuze incheierea actelor, invocand frauda comisa de castigatoarea licitatiei. Pentru ca penala Dragoi nu e de azi, de ieri.  Ea este recunoscuta pentru fraudele comise ani la rand la Brasov, precum si pe vremea cand era angajata a Ministerului Sanatatii, institutie cu care a derulat frumoase afaceri aducatoare de venituri ilegale.

Cazul sau a fost abordat pe larg de jurnalistii de la sursazilei.ro: http://www.sursazilei.ro/ministerul-sanatatii-face-audit-cu-un-fost-consilier-guvernamental-condamnat-pentru-fraude/

Pe de alta parte, nu ii putem acuza prea tare pe reprezentantii Primariei, acestia neavand mult timp la dispozitie pentru a cauta informatii legate de castigatorul licitatiei (nu ca i-ar fi interesat), iar legea achizitiilor publice este ambigua: „Autoritatea contractanta are obligatia de a exclude din procedura aplicata pentru atribuirea contractului de achizitie publica orice ofertant/candidat despre care are cunostinta ca, in ultimii 5 ani, a fost condamnat prin hotararea definitiva a unei instante judecatoresti, pentru participare la activitati ale unei organizatii criminale, pentru coruptie, pentru frauda si/sau pentru spalare de bani.”

Ce-i drept, nu Dragoi a fost ofertantul, ci firma acesteia. Insa neglijenta in serviciu a produs frauda. Si una foarte consistenta, pentru care, initial, femeia a fost condamnata la 6 ani inchisoare cu executare.

In acest context, nu putem sa nu ne readucem in memorie o afirmatie apartinand aceluiasi Aedilus Mythicus, desigur, intr-o alta imprejurare, considerand-o ca fiind laitmotivul existentei sale, probabil efemere, in fruntea executivului baimarean:

„… pe mine ma intereseaza doar sa respect legea si sa pun in aplicare hotararile de Consiliu Local”. 

Da, chiar asa!

http://www.ziarmm.ro/primaria-baia-mare-srl-contract-de-peste-10-mii-euro-cu-un-infractor/

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020