UK Bookmakers

Cum l-a salvat Kovesi pe Ion Iliescu

Scris de F24. Posted in Ancheta


Andronic face dezvaluiri despre un moment din iulie 2009, petrecut intr-una din vilele de protocol ale SRI, unde s-a sarbatorit ziua de nastere a fostului ministru de Interne Dan Nica.
Andronic prezinta marturia unuia dintre demnitarii prezenti la respectivul eveniment, care povesteste o discutie ce ar fi avut loc intre Laura Kovesi, pe atunci Procuror General al Romaniei, si Ilie Sarbu. Mai exact, actuala sefa DNA l-ar fi intrebat pe Ilie Sarbu, care ii reprosaze in gluma ca executa ordinele lui Basescu, daca nu ii place solutia pe care tocmai o daduse in „Dosarul Revolutiei”. Este vorba, mai exact, despre rezolutia din 4 aprilie 2009, prin care a infirmat rezolutia lui Dan Voinea de incepere a urmaririi penale fata de Ion Iliescu.

„Un asemenea moment s-a petrecut intr-una din vilele de protocol din b-dul Mircea Eliade, fostul Primaverii, in anul 2009. In iulie 2009 avea loc petrecerea data de un vice prim-ministru in guvernul Boc 1, era ziua de nastere a proaspatului ministru de Interne Dan Nica, iar invitati la acest eveniment privat erau numai varfurile Statului.George Marior si Laura Codruta Kovesi – invitati de onoare la ziua lui Dan Nica

Printre acestea apar trei figuri extrem de interesante: George Maior, directorul SRI, Laura Codruta Kovesi, procuror general al Romaniei, si Marius Iacob, procuror sef de sectie la Parchetul General. Alaturi de ei, la acea reuniune, au mai fost prezenti Emil Boc, prim-ministru, Mircea Geoana, presedintele Senatului, Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie, Ilie Sarbu, Adrian Videanu, Victor Ponta, ministri, oameni politici.

Din relatarea unuia din participanti rezulta ca la aceasta petrecere nu au existat decat foarte putine mese, majoritatea participantilor stand in picioare.

Perioada este extrem de importanta pentru ca atunci s-au petrecut doua evenimente cruciale: criza guvernamentala legata de nominalizarea chestorului Virgil Ardelean in fruntea serviciului de informatii al MI (DGIPI sau UM 0962) si scoaterea de sub urmarire penala de catre Parchetul General condus de Laura Codruta Kovesi in dosarul Revolutiei a lui Ion Iliescu.

(…)

Revenind la ziua de nastere a lui Dan Nica, ceea ce ne-a atras atentia a fost ca unul din participanti ne-a relatat urmatoarea intamplare: ‘Eram intr-un grup de oameni care se invarteau in jurul lui Maior si Kovesi. La un moment dat, am auzit-o pe Kovesi spunand: Dar solutia pe care am dat-o nu v-a placut? Era un raspuns la un repros, facut in gluma, de Ilie Srabu, daca-mi aduc bine aminte, care-i spunea lui Kovesi ca prea executa ordinele lui Basescu. Despre ce solutie era vorba? NUP dat lui Ion Iliescu in Dosarul Revolutiei‘…

O conversatie aparent banala, daca n-am lua in calcul pozitiile celor implicati.

http://directproprietar.eu/Cum-l-a-salvat-Kovesi-pe-Ion-Iliescu

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020