UK Bookmakers

Ce e un atac DDoS şi cum eşti în pericol dacă foloseşti un software piratat

Scris de LB. Posted in Ancheta


Atacurile DDoS sunt printre cele mai răspândite forme de infracţionalitate cibernetică în prezent şi vizează atât companiile, cât şi persoanele fizice.
Orice dispozitiv conectat la internet, fie telefon, tabletă, laptop sau desktop, poate fi controlat
Pentru a se prelua controlul asupra lor este nevoie de instalarea unei aplicaţii, fără ştirea utilizatorului, iar hackerii au metode diverse de a compromite un sistem. Descărcarea unui sistem de operare de pe internet fără licenţă este cea mai simplă metodă de a prelua controlul unui PC.


Odată infectat un sistem poate fi folosit apoi în atacuri de tip DDoS

Aceste atacuri întrerup accesul la resursele online ale companiilor, blocându-le printr-un număr mare de cereri de tip „junk”. Atacurile DDoS au costuri reduse şi aproape oricine poate lansa unul, iar monedele virtuale criptate permit celor dispuşi să desfăşoare astfel de atacuri să-şi ascundă identitatea. Accesul uşor la acest tip de operaţiuni fac ca orice companie care are rivali pe piaţă să fie expusă unor astfel de riscuri.

Atacurile DDoS care blochează accesul la site-urile unor companii vor fi în viitor amplificate prin controlul cu ușurință de la distanță al dispozitivelor inteligente slab securizate. Hackerii își construiesc așadar rețele imense de astfel de dispozitive, aparținând unor utilizatori obișnuiți, și lansează prin intermediul lor atacuri menite să destabilizeze anumite ținte.Recent, un atac cibernetic de amploare, denumit Mirai și operat prin dispozitive smart, a condus la blocarea timp de câteva ore a activității unor servicii precum Twitter, Spotify, The New York Times, Reddit, Yelp, Box, Pinterest și Paypal. Acesta reprezintă un nou nivel de control asupra comunicațiilor la nivel mondial, rezervat până acum doar celor mai puternici actori statali, dar ajuns în prezent în mâinile unor indivizi necunoscuți.

Un atac DDoS asupra resurselor online ale unei companii ar putea cauza pierderi între 50.000 şi 500.000 de dolari, în funcţie de dimensiunea companiei.

Dar efectul asupra încrederii este cel mai mare pericol. Companiile trebuie să-şi construiască strategii împotriva atacurilor DDoS înainte de a fi prea târziu.Folosirea unui sistem de operare cu licenţă şi instalarea unui sistem de securitate sunt esenţiale pentru a naviga în siguranţă pe internet. Majoritatea soluţiilor de securitate detectează orice încercare de preluare a controlului PC-ului şi blochează accesul hackerilor.

http://www.libertatea.ro/stiri/magazin/ce-e-un-atac-ddos-si-cum-esti-pericol-daca-folosesti-un-software-piratat-1818893

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020