UK Bookmakers

Rise Project: Cum a devenit Radu Mazăre, afacerist în Madagascar

Scris de LB. Posted in Ancheta


Jurnaliștii de la Rise Project au dat de urma banilor vehiculați într-un dosar penal în care Radu Măzăre e acuzat că ar fi primit șpagă de la Avraham Morgenstern, dispărut recent fără urmă, prin Elan Schwartzenberg, prieten vechi cu Mazăre, și el dat în urmărire. Banii ar fi fost ”investiți” de fostul edil al Constanței într-un complex turistic din Madagascar.
Potrivit Rise Project, deși străinii nu pot deveni proprietari în Madagascar, Radu Mazăre a reușit să închirieze pe 99 de ani un teren despre care acesta spunea că ar fi aparținut unor triburi locale.
Cu toate acestea, investigația a scos la iveală faptul că pământul ar fi aparținut lui Dorin-Freeman, ”fiul Lăcrămioarei Toader, o româncă stabilită de aproape trei decenii în insula africană, unde a condus, până anul trecut, o fabrică de ciocolată. A fost numită în urmă cu patru luni primul consul onorific al României la Antananarivo, capitala Madagascarului, dar procedura n-a fost încă finalizată”.Acesta ar fi pus la dispoziție terenul, apoi l-ar fi ajutat pe Mazăre să pună pe picioare complexul de lux și ar fi fost practic administrator timp de peste 4 ani. Recent, afacerea a intrat în vizorul autorităților locale, ”care verifică acuzațiile de rasism ale unor foști angajați, în frunte cu Dorin-Freeman, dar și modul în care compania Ocean Dunes le-a achitat drepturile salariale”.

În prezent, de complexul turistic se ocupă o altă româncă, Ileana Mihalache, fostă angajată în regia care a atribuit contractul pentru campusul Henri Coandă din Constanța, dar și cea se ocupa de ținutele extravagante – faraon egiptean, domnitor român sau monarh francez – cu care primarul defila, în timpul carnavalului din Mamaia.

http://www.libertatea.ro/stiri/rise-project-pe-urmele-romanilor-care-fac-afaceri-madagascar-radu-mazare-unul-dintre-ei-1870226

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020