Sevil Shhaideh este urmărită penal pentru abuz în serviciu în dosarul „Belina”

Scris de LB. Posted in Ancheta


Sevil Shhaideh este urmărită penal într-un dosar de corupție. Ea a fost citată vineri la sediul Direcției Naționale Anticorupție, pentru a fi informată cu privire la calitatea de suspect în dosar.
Sevil Shhaideh este suspectată de procurorii DNA de abuz în serviciu în dosarul „Belina”. În același dosar, procurorii DNA au cerut începerea urmării penale pe numele Rovanei Plumb, suspectată de complicitate la abuz în serviciu.
Sevil Shhaideh a stat circa 25 de minute în sediul DNA. La ieșire, ea a spus că a fost informată de procurori că are calitatea de suspect într-un dosar de corupție. Vicepremierul a precizat că nu a dat o declarație deocamdată, s-a prevalat de toate drepturile de care beneficiază și va reveni în fața anchetatorilor, după ce se va consulta cu avocatul, când va prezenta toate documentele pentru a-și demonstra nevinovăția.



Sevil Shhaihde este vicepremierul României și ministru al Dezvoltării.

Ce avere are Sevil Shhaideh

Conform ultimei sale declaraţii de avere, din 6 mai 2015, Sevil Shhaideh are un apartament de 47 de metri pătraţi, cumpărat în 1994, şi mai multe conturi deschise în 2007 şi 2011, în sumă totală de aproximativ 500.000 de lei.

În declaraţia de avere a acesteia este menţionat şi un împrumut de 20.000 de euro acordat de către soţul său, Akram Shhaideh, lui Bachir Chhide, şi ramburat în septembrie 2014. De asemenea, la secţiunea ”datorii” este trecut un credit de 60.000 de lei, contractat în anul 2012 şi scadent în 2017.

Veniturile obţinute de Sevil Shhaideh în anul fiscal precedent depăşesc 300.000 de lei, din care 56.364 de lei reprezintă salariul de la Ministerul Dezvoltării, iar 247.800 de lei a încasat ca membru al CIFGA (Comitetul Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări) la EximBank SA.

Soţul lui Sevil Shhaideh a obţinut un venit anual de 46.149 de lei ca angajat al Regiei Autonome Judeţene Drumuri şi Poduri Constanţa şi 826 lei în calitate de consilier în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

De asemenea, potrivit declaraţiei de interese, ea este acţionar la Coremar – cupon gratuit, şi la SC Rosyr International SRL, cu 50 de acţiuni, în valoare de 100 de lei.

http://www.libertatea.ro/stiri/sevil-shhaideh-este-urmarita-penal-intr-un-dosar-de-coruptie-1976174

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024