Deputatul Emilian Pavel solicită comisie specială de anchetă a Parlamentului European pentru analizarea cazului Cambridge Analytica

Scris de Emilian Pavel . Posted in Ancheta


Deputatul Emilian Pavel solicită comisie specială de anchetă a Parlamentului European pentru analizarea cazului Cambridge Analytica.
 
În calitate de membru al Comisiei de libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, am solicitat în această săptămână grupului social democraților europeni (S&D) – din care fac parte, susținere pentru înființarea unei comisii speciale de anchetă pentru a analiza în detaliu acuzațiile aduse companiei Cambridge Analytica și implicarea companiei Facebook. Următorul pas în realizarea acestei comisii este discutarea solicitării mele în cadrul biroului de conducere al S&D, urmând apoi ca acesta să propună conducerii Parlamentului European înființarea comisie speciale. Decizia ar putea fi luată cel mai probabil în luna Aprilie.
 
Consider că o analiză atentă în forul democratic al Uniunii Europene este absolut necesară în contextul viitorelor alegeri europene din 2019 și nu numai. Acuzațiile aduse vorbesc despre datele a peste 50 de milioane de conturi de Facebook culese fără permisiunea utilizatorilor și folosite în scopuri politice, încălcând astfel grav regulile de protecție a datelor cu caracter personal.


 
Demersul meu face un pas mai îndrăzneț față de solicitarea grupului de lucru social democrat pentru Europa digitală – care a  solicitat deja celor două companii să vină în Parlamentul European și să dea explicații asupra acestei probleme majore. Deseori însă, așa cum s-a întâmplat și în cazul altor companii, acestea nu onorează invitațiile la dialog, și de aceea am considerat necesară această comisie specială, de anchetă.
 
Cred că voi avea succes, având în vedere gravitatea deosebită a subiectului, dar și a faptului că delegația PSD din Parlamentul European susține această cerere. Mai mult, peste 60 de europarlamentari S&D din alte State Membre m-au anunțat în mai puțin de 24 de ore de la anunțarea inițiativei mele că vor susține demersul pe care l-am făcut.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021