Pentru conflict de interese, ANI a solicitat Justiției anularea tuturor actelor semnate de Andraș Istvan Demeter, șeful Casei de Producție din TVR și membru al CA din Radioul Public!

Scris de MediaSind. Posted in Ancheta


În urma sesizării transmise de Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind și de MediaSind TVR  privind starea de conflict de interese care îl privește pe membrul Consiliului de Administrație din Societatea Română de Radiodifuziune și, în același timp, șeful Casei de producție din Societatea Română de Televiziune, constatată de ANI și confirmată prin sentință definitivă  de către Înalta Curte de Casație și Justiție, Agenția Naționale de Integritate ne-a informat că a solicitat justiției constatarea nulității absolute a actelor juridice și administrative încheiate de către  DEMETER Andras Istvan cu încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese, cauza aflându-se pe rolul Curții de Apel București.
 
Cu alte cuvinte, ANI confirmă că din data de 8.11.2017, de când a rămas definitivă Decizia nr.3456 a Inaltei Curți de Casație și Justiție, Andraș Istvan Demeter, membru al Consiliului de Administrație al SRR și coordonator al Departamentului Casa de Producție din Societatea Română de Televiziune, consilier de etică  și inițiatorul așa-zisei  Proceduri de etică din SRTv  - (act adoptat ilegal în scopul concedierii angajaților incomozi pentru administrația Gradea), toate documentele și acțiunile acestuia în cele două instituții publice de presă pot fi lovite de nulitate, deci ilegale!


 
SRJ MediaSind, ca și principalele organizații ale societății civile (vezi aici: Fostul șef al Radioului are interdicție la funcții publice, dar e încă pe o poziție de conducere. Mai multe ONG-uri cer demiterea lui din Consiliul de Administrație), în nenumărate rânduri, au atras atenția decidenților din zona politică că  Andraș Istvan Demeter manifestă aroganță și dispreț față de lege și față de sentințele Justiției Române. Beneficiind constant de sprijinul politic al UDMR și, implicit, al Parlamentului României- care a refuzat să ia în considerație o sentință definitivă a instanței și să ia măsurile care se impun- Andraș Istvan Demeter și-a afișat în continuare impunitatea, arătând opiniei publice că este de neatins, că este mai presus de lege, atâta timp cât se bucură de protecție politică.
 
Dată fiind gravitatea situației create prin ignorarea stării de conflict de interese în care s-a aflat Andraș Istvan Demeter, MediaSind TVR a hotărât să sesizeze instituțiile abilitate, pentru a cerceta toate persoanele care au nesocotit respectarea unei sentințe judecătorești, faptă prevăzută ca infracțiune de legea penală.
 
Vă prezentăm în continuare răspunsul primit de la Agenția Națională de Integritate:
Departament Comunicare SRJ MediaSind
București, 22 iulie 2020
 
Nr. 10724/17.07.2020
 
Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.   Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.                                                             
 
Stimate domn,
 
             Urmare a solicitării dumneavoastră înregistrată la Agenția Națională de Integritate cu nr.8704/11.06.2020 vă comunicăm următoarele:
            Raportul de evaluare nr. 35862/G/II/17.09.2014 prin care s-a constatat o stare de conflict de interese în sarcina domnului DEMETER Andras Istvan – la acea dată Președinte-Director General al Societății Române de Radiodifuziune - a rămas definitiv la data de 08.11.2017, prin decizia civilă nr. 3456/2017 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul nr. 6295/2/2014.
            Agenția Națională de Integritate a depus diligențele necesare solicitând declanșarea procedurii disciplinare față de DEMETER Andras Istvan de către autoritatea competentă – Comisiile permanente de specialitate reunite ale celor două Camere ale Parlamentului României.
            Din informațiile transmise de Societatea Română de Radiodifuziune a rezultat faptul că, în prezent DEMETER Andras Istvan nu mai ocupă funcția de Președinte - Director General al Societății Române de Radiodifuziune.
            Precizăm faptul că, domnul DEMETER Andras Istvan se află sub interdicția de a mai ocupa, pentru o perioadă de 3 ani, o funcție sau o demnitate publică ce face obiectul prevederilor Legii nr.176/2010, interdicție reglementată de dispozițiile art. 25 alin (2) al Legii nr.161/2003.
În baza dispozițiilor art. 23 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și pentru modificarea și completarea altor acte normative, cu modificările și completările ulterioare, Agenția Națională de Integritate a formulat acțiune în constatarea nulității absolute a actelor juridice și administrative încheiate de către  DEMETER Andras Istvan  cu încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese, cauza aflându-se pe rolul Curții de Apel București.
Agenţia Naţională de Integritate

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024