Ce medicamente au cumpărat cel mai mult românii în pandemie

Scris de DN. Posted in Ancheta


Patru din zece medicamente cumpărate de români în pandemie au fost pentru afecţiuni ale sistemelor nervos şi digestiv, fiind singurele grupe terapeutice care au crescut în plină pandemie la nivel de cutii vândute, potrivit raportului asupra pieţei medicamentelor realizat de compania Cegedim.

Cele două grupe de medicamente au fost singurele la care s-a înregistrat o creştere uşoară în consum de 3,7% în cazul medica­mentelor pentru sistemul digestiv, până în 7% la cele pentru sistemul nervos în plus faţă de anul anterior.

Românii au cumpărat medicamen­te în valoare de 18 mld. lei în 2020, în uşoară creştere cu 1,3% faţă de anul anterior, arată raportul Cegedim. În total, în România s-au eliberat 625 de milioane de cutii de medicamente în 2020, acelaşi număr ca în 2019.


Pandemia şi-a pus am­prenta pe vânzările de medica­mente

Restricţiile de călătorie şi reticenţa pa­cienţilor de a mai ajunge la medic în con­textul pandemiei şi-au pus am­prenta pe vânzările de medica­mente.

De altfel, medicii au atras atenţia asu­pra pericolului pe care îl reprezintă amâ­narea vizitei la medic în starea ge­nerală de sănătate a populaţiei, în con­tex­tul în care după cele două luni de sta­re de urgenţă, în care au fost per­mi­se doar intervenţiile pentru cazurile ur­gente, pacienţii s-au prezentat cu stări agravate ale afec­ţiu­ni­lor pe care le ţi­neau sub control înainte de pandemie.

La nivel valoric, scăderea apetitu­lui pentru medicamente nu se vede şi în preţuri mai mici, piaţa conti­nuând să crească uşor.

https://www.descopera.ro/dnews/19650315-ce-medicamente-au-cumparat-cel-mai-mult-romanii-in-pandemie

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021