De ce nu poate Parlamentul scoțian să convoace al doilea referendum pentru independență?

Scris de DN. Posted in Ancheta


Al doilea referendum pentru independența Scoției are nevoie de aprobarea Westminsterului, a decis Curtea Supremă britanică.
Decizia celor mai importanți judecători britanici, care o împiedică pe Nicola Sturgeon, premierul Scoției, să organizeze anul viitor un nou referendum, a fost unanimă, potrivit Sky News.
Parlamentul scoțian nu are puterea de a convoca un al doilea referendum de independență în țară, a stabilit Curtea Supremă.

Parlamentul scoțian nu poate convoca un alt referendum pentru independență

Prim ministrul Nicola Sturgeon propusese un al doilea referendum, numit IndyRef2, pentru luna octombrie a anului viitor.


Premierul scoțian a avertizat că va folosi următoarele alegeri generale ca referendum informal dacă instanța îi blochează planul.
Scoția a organizat un referendum pentru independență în 2014 și peste 55% dintre cetățeni au votat pentru a rămâne parte a Regatului Unit.
Dar SNP, partidul pro-independență, care conduce țara din 2007, consideră că are un mandat pentru a organiza un nou referendum datorită succesului său din alegeri și ca urmare a schimbărilor provocate de Brexit.

https://www.descopera.ro/dnews/20228022-de-ce-nu-poate-parlamentul-scotian-sa-convoace-al-doilea-referendum-pentru-independenta

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024