UK Bookmakers

CÂND AMATORISMUL ÎMBRACĂ HAINĂ DE GALĂ!

Scris de Ioan Romeo Roşiianu. Posted in Cultura


Am văzut şi nu mi-a venit să cred!
Poeta Camelia Florescu şi poetul Viorel Birtu Piraianu se laudă pe paginile lor de Facebook că au fost premiaţi de Daniela Toma, poet şi director al Editurii Art Creativ din Bucureşti.
La fel şi poeta Silvana Andrada Tcacenco, poetă căreia i-am acordat Premiul de debut la Ediţia I a Premiilor ECREATOR, poetă care a scos sub sigla ECREATOR un volum, „Eu tind spre fericire”, căruia i-am făcut prefaţa, ca şi volumului de debut „Adoptă-mă, pădure!”.
Şi... cine ştie câţi vor mai fi primit astfel de „premii”?!
Aceasta, cică după o îndelungă deliberare - DEŞI ANUL ABIA A ÎNCEPUT DE CÂTEVA ZILE! - le-a acordat PREMIUL PENTRU CEA MAI BUNĂ POEZIE DE DRAGOSTE A ANULUI 2018.


Pe bune?
Pai care au fost, dragă criteriile de eligibilitate, unde ai mediatizat concursul acesta?
Pe anul 2018?
Suntem cumva în 2019 şi eu nu ştiu?
Daniela Toma ŞTIU cum organizează aşa zise manifestări, pentru că în septembrie 2016 am văzut cu ochii mei, la Sighişoara ce „etapă a Campionatului naţional de poezie” a organizat şi cum şi-a premiat poeta blondă şi durdulie adusă de la Bucureşti.
Singura participantă, singura declarată!
ATUNCI „Campionat naţional de poezie”, ACUM „Gala Poeziei”!
S-avem pardon!
Aşadar, DA, Camelia Florescu scrie bine poezie de dragoste!
La ediţia a II-a a Premiilor ECREATOR din decembrie 2017 i-am dat un Premiu de încurajare şi am publicat-o în ultimele două numere ale revistei ECREATOR.
Da, poetul Viorel Birtu Piraianu este un poet bun, extrem de talentat şi cu o imaginaţie luxuriantă!
L-am editat la acest început de an 2018 volumul „Pe aripile sufletului” şi m-am bucurat să îi semnez postfaţa.
DA, poeta Silvana Andrada Tcacenco scrie foarte bine, cred în slova ei!
Dar, oameni buni, draga Daniela Toma, anul 2018 abia a început!
Să dai premii după ureche, pe criterii numai de tine ştiute, să dai verdicte în baza acestora, să faci tot felul de clasificări şi de căprării poetice dăunează grav carierei personale şi unui destin.
Pentru Daniela Toma însă, nu contează nimic!
Dintr-o dată şi Ion Calotă, soţul ei a devenit scriitor din cântăreţ, ca şi ea şi ca şi fiica ei, Iulia Toma, căreia, în 2016 i-a scos o carte cu un titlu SENSIBIL ASEMĂNĂTOR cu versurile mele: „Scrisori din cea mai recentă viaţă”, într-o colecţie pompos intitulată „Colecţia Regal”.
Povestea asta de familie îmi aduce aminte, că seamăna perfect cu familia preşedintelui Ligii Scriitorilor din România, Alexandru Florin Ţene, lângă care a devenit scriitor şi soţia lui, Titina Ţene şi băiatul cu adevărat talentat, Tene Ionut.

PS
Viorel Birtu Piraianu îmi spune că sunt vreo 50 de astfel de premiaţi, iar Ion Calotă mă ceartă şi-mi cere să şterg „mizeria, să nu ne bălăcărim în public”.
Indiferent de ce scuze sau explicaţii vor avea Daniela Toma, Ion Calotă şi Iulia Toma ANUL 2018 TOT ABIA LA ÎNCEPUT ESTE!
Trageţi Dvs concluziile!

PPS
De la Silvana Andrada Tcacenco am aflat că sunt 100 de poeţi aleşi pe sprânceană.
Nu ştiu cine sunt ceilaţi, dar în cei 3 (TREI) nominalizaţi aici eu cred cu tărie şi spun că merită un astfel de premiu.
Dar nu la început de an 2018... PENTRU TOT ANUL 2018!
Că eu, ca să înţeleagă şi Ion Calotă care s-a rţoit la mine pe privat, cum că l-aş urâ (fără să îmi şi poată demonstra asta) - alt cuvânt aruncat în gol! - AM SPUS DOAR CĂ NU AI CUM SĂ DAI UN PREMIU PENTRU UN AN ÎNTREG cînd anul abia a început!

PPS
DUPA cum era de asteptat, Daniela Toma, Ion Calotă si ginerele lor, Tudorel Ciubotaru au sarit ca arsi, au invocat scuze, au cautat pretexte si justificari, au jignit, au dat cu piete si noroi, astfel evitand subiectul si fondul problemei.
DESI eu am aratat ca doar a inceput anul 2018.

 

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020