PICTURĂ ÎN CADRU ANCESTRAL ROMÂNESC TELEORMĂNEAN

Scris de Daniela Achim Harabagiu. Posted in Cultura


Se întâmplă, oameni buni! S-a deschis Ediția a IV-a a Taberei Internaționale de Pictură în Aer Liber de la Nenciulești 2021, care se derulează în perioada 5-11 iunie 2021!
Participă: VAHIT AKAN -Turcia, JOSEPH NOCE- Franța, GHEORGHI DIM. GHEORGHIEV-Bulgaria, LAURA CULCEA -România, DANA HARA-România, RAREȘ KERECHEȘ -România, RADU GOIA -România, TUDOR ȘERBĂNESCU -România, REGINA BACHINSKA -Ucraina, DIMA RAAD -Liban
Festivitatea de deschidere a avut loc la Centrul de Cultură din comuna Nenciulești cu participarea doamnei primar și a altor oficialități teleormănene, între care domnul vicepreședinte al Consiliului Județean, care entuziasmat de organizarea unui eveniment cultural cu participarea internațională a artiștilor, a promis susținere în continuarea și perpetuarea organizării Taberei, cât și a Muzeului lucrărilor Taberei, ce se dorește a fi înființat ca muzeu unic în țară.


După prezentarea artiștilor de către domnul Tudor Șerbănescu, curatorul Taberei a palmaresului lor artistic și țării lor de origine, am avut parte de un spectacol susținut de artiștii Ansamblului Burnasul, care au pornit dansuri și cântece populare teleormănene, umplându-ne inimile de bucurie și de amintirea horelor ce se desfășurau în aceasta perioadă a Rusaliilor!
Au fost apoi Călușarii cu dansul lor strămoșesc, care ne-au transmis forța magică cu care, după cum se obișnuia în vechime, ridicau pe cei căzuți în "poceala duhurilor rele" .
Apoi, în timp ce cântau copiii sub bagheta profesoarei lor, doamna Angelica Desculțu, cântecul acela minunat despre "Câtă vreme avem o câmpie, un sat natal, o clopotniță în deal"... mi-am amintit și imaginat cât de frumos am trăit și am putea trăi în continuare, noi oamenii în pace și în armonie, fără războaie de tot felul, fără ură și fără suspiciuni că am putea transmite vreo... coroană nedorită.
Organizarea acestui eveniment ne trezește obligația că suntem datori să sădim sămânță bună în pământ bun! Cultura e sămânță bună, solul fertil sunt tinerii, care nici ei nu au lipsit.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021