UK Bookmakers

Declaratia unui Ofiter Sirian sub acoperie!

Scris de Thomas CSINTA. Posted in Dezvaluiri

 

″Sigur, popoarele arabe au nemultumirile lor, aspiratiile lor pentru viitor, s-a strans multa obida care este coapta pentru a fi detonata”!

“In 2010, in Marea Mediterana, Concernul American Noble Energy Inc. a descoperit unul dintre cele mai mari zacaminte de gaze naturale din lume, in adancul Bazinului Levantin (Leviatan).
Israelul si-a proclamat imediat dreptul de exploatare.
Intentionat sau nu, zacamantul a primit, la modul general, denumirea nefasta, cu conotatii de apocalipsa biblica, Leviatan!
Potentialul campului gazeifer este urias: 3.454 miliarde de metri cubi.
Exploatarea campului a pus gaz pe foc, “implicand toate elementele conflictuale din regiune”, spune ofiterul sirian.
Acestea sunt Israelul, Siria, Fasia Gaza, unde domneste Hamasul, care irita Israelul,

Ciprul, care irita Turcia.
Libanul a cerut la ONU sa i se recunoasca dreptul de exploatare in apele sale teritoriale, iar cea mai vocala e miscarea Hezbollah, sustinuta de Iran, care de asemenea irita Israelul.
Unul dintre cele mai mari zacaminte din lume, in una dintre cele mai conflictuale zone din lume, Leviatanul a inceput imediat sa-si arate coltii.
Bashar al Assad este sacrificat!

Bazinul Levantin (Leviatan), unde zace „monstrul” gazeifer Leviatan

Qatarul si Turcia i-au prezentat presedintelui sirian Bashar al Assad un proiect de gazoduct  Qatar – Arabia Saudita – Irak – Siria – Turcia, de unde putea fi exportat si spre  Europa, in detrimetul Federatiei Ruse, care voia sa tina Europa dependenta de gazele rusesti.
Kremlinul a intervenit la Bashar, sa nu semneze contractul cu Qatarul, ne spune ofiterul sirian.
Ca sa fie siguri ca l-au convins, rusii i-au „capacitat” pe generalii sirieni care s-au scolit la Universitatea Lomonosov din Moscova.
Bashar nu are putere asupra armatei, cum avea tatal lui.
Este condus de generalii lomonosovisti, cu care rusii trateaza direct, doar informandu-l pe Bashar.

 In Mediterana, navele de razboi „se calca pe picioare”!
Asa au ajuns sa aiba baza in Portul Tartus, cu acces la Leviatan.
Intre ciocan si nicovala, Bashar a acceptat proiectul de gazoduct al Iranului.
In acest caz, cei care hotarasc cine sunt beneficiarii gazelor sunt Iranul, China, India si Rusia.”
Constructia gazoductului a inceput imediat, iar fortele destabilizatoare din afara s-au pus in functiune.
Cand a inceput asa-zisa revolta din Daraa, Bashar a dat ordin autoritatilor sa vorbeasca oamenilor, sa rezolve pasnic.
Armata s-a implicat cu de la ea putere, ignorand ordinul lui Bashar.
A vrut sa dea o lectie populatiei, ca in Siria nu tine cu „primaverile” de sorginte occidentala, si lui Bashar, ca in materie de revolte, nu are pregatirea necesara sa se amestece.
Si asa este de atunci.
Bashar si familia lui sunt, practic, prizonieri la palat.
Nu pot sa plece, stau si incaseaza tot ce le serveste armata.
Ce se va intampla cu el?
Probabil va fi ucis, ca tap ispasitor pentru tot ce a facut armata!”
SUA, Turcia, Qatarul si Arabia Saudita au inceput sa sprijine direct organizatia Fratii Musulmani, ca element destabilizator pentru regimurile „tradatoare”, care au negociat cu Iranul, Rusia, China si India potentialul Leviatanului.
Navele turcesti se angajeaza in tot felul de conflicte cu navele de prospectie americane, israeliene si cipriote in Marea Mediterana.
Turcia importa din Rusia 60% din necesarul de gaze naturale si nu poate lasa „inamicul istoric” sa gestioneze si Leviatanul.
Daca vin la putere Fratii Musulmani, se spera ca se va inversa avantajul.
„Nu exista prietenii durabile, ci doar interese durabile”, spune ofiterul sirian.
„Iar in cazul Leviatanului, niciuna dintre parti nu va ceda fara lupta.
Restul sunt doar vorbe in vant.
Leviatanul si nu grija pentru popoarele arabe a adus toate navele de razboi in Mediterana!””

COMENTARIUL AUTORULUI

Leviatanul (Levant, numele bazinului oriental a Marii Meditareniene), traditional, desemneaza tarile de pe coasta Marii Meditaraniene: in primul rand Libanul si Siria, dar regiunea Leviatanului include in egala masura atat Palestina, Israel, Iordania cat si Egiptul.
Astazi, cunoscut des si sub numele de “Orientul Mijlociu” (Middle East) sau “Orientul Apropiat”, printr-o extindere, ea poate include si Irakul, iar termenul arab utilizat “Ash-Sham” (الشام), in versiunea sa larga se refera in special la Siria, Liban, Iordania, Palestina, Israel, dar si la o parte din sudul Turciei.
“Levant” este la originea unui cuvant franez medieval semnificand “orient” si el desemnea la origine toate teritoriile meditaraniene la est de Italia, adica nu numai Leviatanul actual, dar in egala masura si regiunile fostului Imperiului Bizantin, iar locuitorii acestuia erau numiti leviatani (levantins).
Bazinul Levantin sau Marea Levantine, constituie de-altfel, partea cea mai orientala a Marii Mediteraniene, marginita de catre Grecia, Turcia, Cipru, Egiptul si Libia.
In aceasta zona geografica a lumii desi exista o serie de tensiuni de natura politica care pun, intr-o oarecare masura, in pericol nu numai stabilitatea pacii regionale dar si cea internationale, ea reprezinta si o uriasa sursa financiara a lumii.
Insula Cipru care este plasata geografic in largul coastelor turcesti este ea insasi divizata in doua entitati independente dupa impartirea insulei in Republica Turca al Ciprului de Nord, turcofona si Republica Cipru, majoritar greaca, sunt separate printr-o ″linie verde″ demilitarizata aflata sub controlul castilor albastre ale ONU.
Operatiunile militare din 1974, in urma careia a avut loc impartirea insulei a condus la numeroase probleme conflictuale si la o rivalitate intre puterea de la Ankara si cea a comunitatii grecesti, ostila, orecarei reintregiri teritoriale cu Turcia.
La nivel european, totalitatea insulelor, astazi fac parte din UE, ceea ce ridica si problema aderarii Turciei la UE, suspendata momentan, atat timp cat recunoasterea Republicii Cipru na va fi efectiva. (A se vedea si articolul autorului : http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?option=com_content&view=art...)
Fasia Gaza este si ea in centrul unui conflict israelo-palestinian inca de la inceput (crearea Statului Israel in 1948) si chiar daca oficial nu este ratasata niciunui stat, ea se afla sub controlul gruparii Hamas, considerata de catre Israel, UE si SUA o organizatie terorista.
Pentru guvernul egiptean, Canalul Suez, constutuind unul dintre arterele fluviale  vitale pentru traficul maritim mondial, reprezinta o afacere deosebit de rentabila din punct de vedere economic (1.400 de nave in zona, cu o capacitate de peste 65.000 de tone/luna : materii prime, hidrocarburi, produse asiatice).
Incepand cu decembrie 2010, lumea araba din regiune a suferit o profunda schimbare : Libia si Egiptul si-au schimbat sefii de stat respectiv, guvernele, (in urma unor manifestatii care s-au extins si in Liban, respectiv in Siria, unde razboiul civil continua si acum !), ceea ce a produs schimbari radicale si in configuratia geopolitica a Bazinului Levantin.
Descoperirea recenta a unor nu importante ci imense (!) zacaminte de gaz si de petrol in Mediterana Orientala (intre Grecia, Turcia, Cipru, Israel, Siria si Liban, regiune care ar putea deveni un nou Golf Persic), modifica si mai mult aceasta configuratie.
In fond si la urma urmei, este o ocazie pentru Israel sa treaca de la dependenta la suverintate energetica, in timp ce Libanul revendica (cu sprijinul Washingtonului) o parte a acestui gaz care se afla in apele sale teritoriale !

 Cu aceasta ocazie, conflictele istorice din Orientul Apropiat intre Bazinul Levantin si Marea Egee ar putea sa se amplifice intr-un viitor tot apropiat, in care Israelul care a descoperit aceasta uriasa resursa de gaz natural, o si revendica ca Zona Econimica Exclusiva (ZEE) a sa.
        Situata la cca 135 de km la vest de portul Haifa si la 5 km adancime,  numita ″Léviathan″, dupa numele monstrului marin biblic, aceasta uriasa rezerva este estimata le cca 450 miliarde m3, ceea ce reprezinta cea mai importanta descoperire  de gaz in ape profunde (haut mer) descoperita in ultimul deceniu si conform celor trei companii de energie israeliene  care se ocupa de gestionarea lui in colaborare cu Compania (texana) Noble Energy Inc., ea ar putea asigura Israelului independenta energetica, cel putintimp de un secol !
Dupa ce in 2009 (pe cand rezervele israeline de gaz natural erau estimate la cca 45 miliarde de m3 si Tel Aviv prevedea ca exploatarea din Yam Tethys, care furniza cca 70% de gaz natural necesar tarii se va epuiza in trei ani !), Noble Energy Inc., partenerul Israelului a descoperit tot in Bazinul Levantin, la Tamar, cca 80 de km de Haifa, 280 de miliarde de m3 de gaz natural de cea mai buna calitate, cea mai  mare descoperire mondiala de gaz in 2009.
Astfel, conform US Geological Survey (USGS), Bazinul Levantin, ale carui rezrve sunt estimate la cca 1,68 miliarde de barili de petrol si cca 3.450 miliarde de m3 de gaz natural devine una dintre cele mai mari regiuni de exploatare a gazului natural in zona (imediat dupa Bazinul Nilului, delimitat de catre Conul Nilului le vest, de Strabon la nord, de Pytheus si Cipru la est si de Bazinul Levantin la sud cu 1,76 miliarde de litri de baril de petrol si 6.850 miliarde de m3 de gaz natural), ceea ce poate bulversa echilibrul geopolitic al regiunii.
Tot conform unor documente ale USGS, in regiunea Mediteraniana Orientala s-ar afla, in total, cca 3,4 miliarde de baril de petrol si cca 9.700 m3 de gaz natural, ceea chiar si pe plan mondial o claseaza pe ea, pe primele locuri, dupa : Siberia Occodentala (18.200 miliarde de m3), precum si Bazinul Rub Al-Khali (Orientul Apropiat-Africa de Nord intre Sud-vestul Arabiei Saudite, Yemenul de Nord, cca 12.062 miliarde m3  de gaz natural) si inaintea Bazinului Ghawar (Great Ghawar Uplift) in estul Arabiei saudite (cca 6.427 miliarde m3 de gaz natural), respectiv, al Zagros-ului de-a lungul Golfului Persic in Irak si Iran (cca 6.003 miliarde m3 de gaz natural).
Din punctul de vedere al Libanului, ceea ce ridica probleme in peisajul energetic mediteranian este faptul ca Israel ca de-altfel si SUA nu au ratificat niciodata Conventia Natiunilor Unite din 1982 referitor la Dreptul Marii, atribuind drepturile mondiale privind resursele submarine.
Astfel desi sondele de extractie israeliene de gaz din Léviathan sunt, cert, pe teritoriul israelian, Libanul estimeaza faptul ca acesta se intinde si in apele sale teritoriale, iar Hezbollah (o alte organizatie considerata terorista din regiune) afirma ca gazul din Tamar, furnizarea caruia ar trebui sa inceapa la sfarsitul anului, apartine tot Libanului.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2019