Cuscrul lui Băsescu, implicat în MAFIA creditelor cu acte false

Scris de Cristian Blănuţă. Posted in Dezvaluiri


Bebe Ionescu, cuscrul lui Traian Băsescu, a fost audiat de procurorii DIICOT, dar a rămas martor în dosarul creditelor cu acte false, în care prejudiciul este de 81 de milioane de euro, potrivit România TV. Potrivit DIICOT, Bebe Ionescu recomanda firme "de încredere" care luau credite şi apoi nu mai plăteau ratele. Unul dintre inculpaţi susţine că Bebe Ionescu încasa şi el o parte din banii contractaţi drept credit de la bănci.

Cuscrul lui Traian Băsescu, Bebe Ionescu, garanta pentru firme care luau credite cu acte false.

În total, gruparea a câştigat 81 de milioane de euro din această afacere ilegală. Bărbatul a fost audiat la DIICOT, dar a rămas doar martor în dosar, deşi unul dintre inculpaţi susţine că o parte din bani ajungeau şi la el.

Bebe Ionescu a fost turnat de mai mulţi funcţionari din bancă. Omul de afaceri apela direct la managerii băncii pentru a-şi susţine firmele partenere.
"Sorin Popa (membru C.A. BRD) i l-a prezentat lui Băjescu Dana (director BRD Dorobanţi) pe Ionescu Gheorghe zis "BEBE" ca fiind un important om de afaceri. Cu acea ocazie, Sorin Popa a precizat că Ionescu Gheorghe va veni la biroul inculpatei Băjescu Dana pentru a recomanda nişte clienţi care urmăresc să obţină finanţări în vederea dezvoltării afacerilor", se arată în dosarul respectiv.
Primul credit contractat de Bebe Ionescu a fost de 3 milioane de euro pentru firma Comerţ şi Producţie Doina. După nici 3 luni, firma nu a mai plătit ratele. Cu toate acestea, Bebe Ionescu a continuat cu intervenţiile la bancă, de fiecare dată încununate cu succes.

"La scurt timp, inculpatul l-a văzut din nou pe BEBE IONESCU în birou la BĂJESCU DANA şi a aflat că urmează să mai primească două sau trei societăţi comerciale recomandate de către acesta ca fiind societăţi profitabile şi de încredere. După ce Bebe Ionescu venea în bancă, la scurt timp se prezenta ori SAVA TIPA ori ROATĂ LAVINIA din partea SC EUROCONSULT şi aduceau dosarele de credit pe care învinuitul trebuia să le repartizeze", îşi continuă dezvăluirile unul dintre funcţionarii băncii, conform dosarului, recunoscând că nici la aceste credite inculpaţii nu îşi plăteau ratele.
Potrivit unuia dintre inculpaţi, o parte din banii obţinuţi de firmele recomandate de Bebe Ionescu ajungeau şi la el.

"Băjescu Dana l-a sunat pe Ionescu Gheorghe şi l-a întrebat despre motivele pentru care firmele recomandate de el nu plătesc, discuţii care s-au repetat, culminând cu situaţia în care Ionescu Gheorghe nu i-a mai răspuns lui Băjescu Dana la telefon(...) L-a auzit pe SUDITU ANDREI spunând că BEBE IONESCU este una din persoanele care au legătură cu acest doar, în sensul că a beneficiat de sumele de bani obţinute din creditare. Cu această ocazie, TAT MIHAI i-a reproşat că de ce a dat declaraţii despre el şi BEBE IONESCU" şi că ar fi trebuit să declare că nu cunoaşte nimic şi să îşi vadă de treaba ei ", stă scris în dosar.

Bebe Ionescu a fost audiat de procurorii DIICOT, dar a rămas martor în dosar. În total, peste 50 de oameni de afaceri, directori de bănci şi notari au fost trimişi în judecată în dosarul creditelor false.
O altă persoană implicată în dosar, Popa Sorin Mihai, arată că la începutul anului 2010, la una din întâlnirile cu Bebe Ionescu, în prezenţa lui Adriean Videanu, acesta i-a spus că un anume Vasile Creştin, doreşte să facă un proiect în domeniul regenerabilelor şi întrucât acesta nu avea referinţe foarte bune a evitat orice colaborare.

De asemenea, arată că în cursul anului 2011, fiul lui Vasile Creştin, Creştin Vasile Teodor a înfiinţat SC ROM QWIST împreună cu fiul lui Videanu Adriean, Videanu Andrei şi cu Ioancea Vlad, acesta din urmă fiind administratorul societăţii.

http://www.ziarulatac.ro/justi-ie/cuscrul-lui-basescu-implicat-in-mafia-creditelor-cu-acte-false-34769

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024