UK Bookmakers

Nesedentarii nostri romani si ‟Blestemul Pamantului‟ francez!

Scris de Thomas CSINTA. Posted in Dezvaluiri


Conform unor documente ale autoritatilor politienesti si judiciare franceze, s-ar parea ca nesedentarii nostri romani (rromii), nu ar fi implicati numai in ‟afacerile‟ prospere cu metale, in general si cu cuprul, in particular, pe teritoriul nostru national francez (furturi mai mult sau mai putin calificate, jafuri cu sau fara violenta si distrugere, etc.), ci si cu ‟devalizarea‟ fermelor agricole(in special, ale celor mai izolate si mai putin supravegheate), pe care acestia ar fi  ‟esuat‟ (s-ar fi ‟ratacit‟ !),  tot in cautarea materialelor (obiectelor) din cupru sau care contin o concentratie importanta de cupru ! (A se vedea si articolul autorului :

 

http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2013/10/nesedentarii-nostri-romani-cosmarul.html;
http://www.ne-cenzurat.ro/dezvaluiri/40463-nesedentarii-nostri-romani-cosmarul-nostru-ai-francezilor.html).

PREAMBUL

La un ‟pret de cost‟ de cca 7.500€/tona, intr-adevar, afacerea cu cuprul pare a fi una rentabila,  iar plantatiile agricole franceze, izolate si putin supravegheate, incep sa intre in vizorul infractorilor specializati in afacerea (traficul) cu cuprul furat, inca de la inceputul acestui deceniu, dupa ce acest flagel a facut deja ravagii si in alte sectoare de activitate (industria constructoare de masini si matrial rulant, constructii civile si industriale, societati comerciale specializate in cablaj, in depozitarea si stocarea de deseuri industriale, etc.).
    Daca cautatorii (traficantii) de cupru au ‟debutat‟ cu devastarea SNCF (Societatea Nationala a Cailor Ferate Franceze), precum si a sectorului Imobiliar (in special santierele de constructii) inca de la inceputul acestui secol, in acest sector nou (al fermelor agriocole), infractorii au vizat (si vizeaza) cu precadere plantatiile specializate in sisteme de irigatii care au recurs la cablaj electric pe pivoti sau pe statii de pompare.
Conform unor documente ale Jandarmeriei Nationale din Departamentul Charente (Regiunea Poitou-Charentes, vestul Frantei), in primul deceniu numarul de jafuri comise ar fi crescut de la 3 (in 2001), la 15 (in 2010), dupa Bruno Métifet de la Jandarmeria Angoulême (responsabil cu ancheta si in dosarul agricultorului Yves Chaignaud din Plassac-Rouffiac, care a depus plangere in acest sens).
Daca tinem cont si de documentele din evidenta Maiorului Jacques Andrieux, asemenea evenimente n-ar fi deloc izolate in Charente, ci ele ar fi prezente si in circumscriptiile Chalais de Mansle, Ruffec, Roumazières si Rouillac, Blanzac-Porcheresse.
Situatia nu este foarte diferita nici pe restul teritoriului national francez.
Nici macar in regiunea pariziana (cu un desns tesut urban), avand cel mai mare PUB (Produs Urban Brut) european, echivalentul la nivelul unei aglomeratii-regiuni urbane,  cu PIB (Produs Intern Brut)  al unei tari.
Sau in alte zone (departamente) ca : Creuse, Landes, Hautes-Alpes,  dens urbanizate si ele.
Conform rezultatelor anchetei, autoritatile cred ca ar fi vorba de filiere tentaculare ale crimei organizate din Europa de Est, in care ar fi implicata si o ‟delincventa de oportunitate‟, ai nesedentarilor (inclusiv ai rromilor nostri) pe care acestea îi folosesc ca mana de lucru necalificata, dar pretioasa.
Exista in acest sens o serie de documente (procese verbale, sesizari, etc.) inregistrate la Jandarmeria Nationala francezea.
Exista si persoane identificate (de cetatenie romana, etnie rroma) prinse in flagrant-delict, arestate, condamnate si ulterior, dupa executarea pedepsei, expulzate de pe teritoriul national (francez).
Din contra, din investigatiile pe care le-am intreprins in acest dosar, credem ca vinovatii principali nu sunt numai nesedentarii nostri romani, ci si alte categorii de nesedentari (MENS), din alte tari estice ale UE, care scapa autoritatilor franceze, intocmai pentru faptul ca acestea au reusit sa se sustraga arestarii si identificarii lor !


In concluzie, noi credem ca nesedentarii nostri romani ar putea fi mai putin vinovati in Dosarul furturilor (jafurilor, spargerilor) de pe plantatiile (fermele) agricole in Franta, decat cred autoritatile noastre politienesti si judicare franceze !
Este foarte probabil insa ca brand-ul nostru de raufacatotri romani (recunoscuti !) in intreaga UE, ar putea contribui, de maniera negativa, la imagina noastra in Franta.

APROFUNDAREA DOSARULUI

Explozia jafurilor (de mare anvergura) comise pe plantatiile agricole franceze, debuteaza in cea de-a doua jumatatea a deceniului trecut (cu o crestere de cca 66,5-70% in medie, pana astazi, conform declaratiei lui Cristophe Soullez, criminolog, Director ONDRP-Observatorul National al Delincventei si al Raspunderii Penale), iar ele, in scurt timp, pe langa furtul cuprului,  se vor materializa si in cele al utilajelor si echipamentelor agricole (tractoare, masini-unelte, cositori, distribuitoare, prasitori, etc.), precum si al animalelor (cu precadere in ‟piese detasate‟ !), care for fi comercializate de catre retele de traficanti internationali, in special, in statele membre ale UE, vecine cu Franta (in particular in Germania si in Italia).
Aceste jafuri sunt grupate de catre ONDRP in urmatoarele categorii : a) furturi simple fara efractiune (fara sustragere de materal si echipament agricol de pe teren, din curte, din ferma sau din imobil deschis); furturi de bunuri materiale, altele decat material si echipament agricol (recolta, animale, etc.) de pe teren,  din curte, din ferma sau din imobil deschis, fiind excluse din aceasta categorie : furturile de carburant (care apar in categoria de accesorii ale vehiculelor rutiere), tractoare si masini agricole (care apar in categora de furturi de vehicule rutiere inmatriculate), precum si jafurile comise din locuintele sau sediile profesionale facand parte din exploatatie ;  b) furturi cu efractiune, o categorie in care sunt incluse : jafurile comise din localurile industriale, comerciale sau financiare ale plantatiilor agricole, fara distinctie de imobil.    
    Tot conform documentelor ONDRP, daca numarul furturilor (jafurilor) comise in 2006 era de cca 5.980, la sfarsitul anului trecut, numarul lor a ajuns la 9.864!
Acestea fiind mult mai numeroase in cursul lunilor de vera, dacat in timpul ierni.
In peste 30 de departamente, furturile (jafurile) cu mai multe circumstante agravante (violenta, degradare, etc.) s-au dublat sau chiar, s-ar fi si triplat.
Nici departamentele viticole Gironde, Gard, Hérault, Marne si Loire-Atlantique n-au scapt de jafuri  (vin buteliat, struguri sub forma de materie pima, etc.) : 236 in 2012, iar anul acesta numarul lor ar fi depasit deja 250.
Insa, cele mai afectate ar fi tot departamentele marelui bazin parizian (in special cele dintre Somme si Cher), departamentele coastei oceanului Atlantic si majoritatea din nord-vestul Frantei.

In 2012,  s-ar parea ca 266 de tractoare ar fi fost furate de pe fermele agricole franceze (o paguba de peste 10M€), fata de 255 in 2010 si 244 in 2009.
Este vorba de o crestere semnificativa: cca 8,6% (fara a lua in considerare furtul tractoarelor noi de la concesionerii de utilaje agricole), din ce in ce mai mult vizati de catre raufacatori, in ciuda unei colaborari stranse dintre OCDI (Oficiul Central al Delincventei Itinerante) din Franta si diferite servicii de Politie, in special, din Romania.


Mentionam aici ca, conform documentelor autoritatilor franceze, contrar, altori tipuri de furturi (spargeri, jafuri), cel al utilajelor agricole nu sunt considerate ca delicte (infractiuni) de ‟proximitate‟, comise de catre persoane izolate (din vecinatate), ci din contra, de catre retele de tip mafiot bine organizate si structurate, instalate in Romania, Bulgaria, Albania si in general in tarile din Est, care folosesc, in comiterea lor, ca mana de lucru, in principiu, nesedentarii conationali (in particular, rromi din Romania).
In ceea ce priveste anul 2013, conform documentelor ONDRP pe care le-am putut consulta, s-ar parea ca  va fi, un an deosebit de pagubas pentru agricultorii francez, daca tinem cont de faptul ca inca la sfarsitul lunii mai a. c.,  Jandarmeria Nationala a consemnat deja 1.045 de furturi, iar la inceputul lunii august numarul lor a atins cifra de 6.145.
Pentru ca la sfarsitul anului, pronosticul pare sa fie evaluat la peste 10.000 !
Conform unei declaratii (Proces Verbal) al concesionarului de utilaje agricole din Meaux (Departamentul Seine et Marne, Regiunea pariziana), Patrick Antoine, acum trei ani (exact) doua tractoare noi (de tip New Holland) de o valoare de 100.000€ fiecare, au fost furate, in urma unei spargeri efectuate de catre romani (cetateni romani, probabil de etnie rroma).
O echipa BR (Brigada de Cautare) a Jandarmeriei Nationale, le-ar fi gasit in drum spre…Romania !
Retiunuti de catre aceasta, autorii, romani, vor fi expulzati in Romania, cu interdictie de teritoriu francez, timp de cinci ani.
Patrick Antoine, este insa unul dintre primile victime ale furtului de tractoare in Franta, pentru ca in perioada 2009-2012, SEDIMA (Sindicatul National al Distributorilor de Materiale Agricole), a depus peste 200 de plangeri la Jandarmeria Nationala, contra furtului de utilaje agricole, care sr fi fost introduse in general in Tarile din Est si in particular, cu precadere, in Romania.
Furturile ar fi fost comise de catre nesedentarii nostri romani si executate la comanda sefilor organizatiilor mafiote instalate in Romania.

Si Patrick Antoine, nu este singurul care a depus plangere in acest sens.
    Arnaud Rousseau, agricultor, crescator si vanzator de cereale (tot din Departamentyul Seine et Marne), Presedintele Sindicatului Agricol Departamental  FDSEA 77, mentioneaza in documente oficiale ca jafuri la ‟drumul mare‟ nu s-ar comite numai in timpul noptii, ci chiar si in cursul zilei (dupa-masa).
In plus, ca chiar si el ar fi victima unor asemenea acte criminale, in care numai pagubele sale materiale ar depasi 25.000€.
Si mai recent, in Revigny-sur-Ornain (Departamentul Meuse, Regiunea administrativa Lorraine, estul Frantei), in cursul lunii trecute ar fi fost sustrase o tona de cartofi (care urma sa fie ‟exportat‟ in UE); in Depaertamentul Vaucluse (Regiunea administrativa PACA-Provence-Alpes-Cote d’Azur, sudul Frantei), la Valréas, 6 tone de cereale, la Pilonec, 2 tone de usturoi (8€/kg) si utilaje agricole, precum si vita de vie de pe o parcela de 30 de ari (in regiunea Bordeaux),  echivalentul a 600 de butelii de vin de calitate superioara.
Printre alte jafuri recente de anvergura (de mari proportii!) putem mentiona si in Departamentul Pyrénées-Orientales (Regiunea administrativa Languedoc-Roussillon, sudul Frantei), 11 tone de peste si 6 tone de griu in Departamentul Nièvre (Regiunea administrativa Bourgone, centrul Frantei).
Tot in sud-vestul Frantei (Castel-Sarrazin, Departamentul Landes, Regiunea administrativa Aquitaine), fostul presedinte al Camerei de Agricultura (din Tarn-et-Garonne), Philippe de Vergnette, mentioneaza ca ar fi depus o duzina de plangeri la Brigada de Jandarmerie departamentala contra jafurilor (cu violenta si degradare) comise pe plantatiile agricole ai membrilor CA : de cabluri electrice, sifonaj de motorina din utilaje agricole si cisterne, disparitie de material agricol (utilaje), inclusiv, subansambluri (pise de schimb) sau sisteme de irigatie si cereale, respectiv, produse viticole.
Aceste tipuri de infractiuni intalnim si in Departamentul Vosges (Regiunea administrativa Lorraine), unde furtul de combustbil (sifonajul de motorina) din rezervoarele utilajelor agricole se contabilizeaza in hectolitri, iar rapirile de vaci si oi sunt la ordinea zilei, cu zecile.
In urma unui bilant recent efectuat, s-ar parea ca cca 7.800 de asemenea delicte-infractiuni ar fi fost comise pana in luna trecuta, cu cca 7,7% mai mare ca anul trecut, conform unor documente aflate in posesia Generalului Simon-Pierre Baradel, Subdirectorul Politiei Judiciare a Jandarmeriei Nationale.
Interesant este insa faptul ca in ciuda demersurilor efectuate pe langa Ministerul de Interne, pentru a solicita mijloacele (materiale si umane) necesare supravegherii cu eficacitate ale plantatiilor agricole, cu concursul Politiei si Jandarmeriei Nationale (ceea ce in mare, a si obtinut !),  Xavier Beulin, Presedintele FNSEA (Federatia Nationala a Sindicatelor Exploatatiilor Agricole, fondata in 1946 ; 320.000 de aderenti), nu reuseste ceea ce isi doreste : stoparea infractionalitatii de anvergura (cel putin !) in agricultura franceza.
Cu toate ca BR (Brigada de Cautare) al Jandarmeriei Nationale si OCLDI (Oficiul Central de Lupta contra Delincventei Itinerante) al Politiei Nationale (care acopera intr-un procent de cca 95-97% teritoriul national) fac eforturi serioase pentru diminuarea semnificativa a delincventei pe fermele agroicole (in special, izolate), se pare ca bandele criminale ataca cu o ‟bulimie nestapanita‟, nu numai cultivatorii de cereale de fructe, de legume, etc., dar si pe agricultorii care prelucreaza materia prima agricola, ale caror depozite sunt sparte, jefuite si utilajele carora sunt desfacute in piese detasate si ‟exportate‟ in ‟strainatate‟ (in afara frontierelor franceze, de regula in tarile vecine ale UE) de catre acestea.
Pentru a fi mai eficace, aceste servicii au pus la punct si o  ‟Alerta Schengen‟, prin intermediul careia se declanseaza, automat, toate dispozitivele de control.Sistemul functional deja, ar fi permis recuperarea diverselor utilaje si materiale agricole (rulante) sau sisteme de irigatie in Germania, care ar fi fost furate din Departamentul Landes.
Tot acest sistem de alerta ar fi permis localizarea a 847 de furturi comise intre ianuarie-septembriie 2013, adica cu cca 182 mai multe ca in 2012.
In acest interval de timp, serviciile de lupta contra criminalitatii agricole din mediul periurban francez, ar fi elucidat cca 726 de ‟enigme‟, adica cu un procent de 30% mai mare ca anul trecut.
In cadrul sistemului de alerta mai sus mentionat, intre FNSEA (Federatia Nationala a Sindicatelor Exploatantilor Agricoli) si Serviciile BR, resperctiv, OCLDI, ar exista o ‟comunicare in timp util‟, prin intermediul SMS-urilor sau Internetului (asistate de catre 440 de functionari), prin care cele din urma sunt informate, imediat, daca intr-o zona (ferma, plantatie) agricola isi face aparitia un grup de MENS (Minoritate Etnica Nesedentara).
Insa, nici Justitia si nici FNSEA nu dispun de statistici fiabile nationale, legate de criminalitatea agricola.
Cu toate ca fenomenul pare a fi ingrijorator, avand in vedere faptul ca incepand cu 4-5 ani in urma,  aceasta a luat proportii nu numai in mediul rural sau periurban dar si la perfieria marilor aglomeratii urbane, respectiv, regiunile metropolitane, conform declaratiilor lui Joël Hospital, Presedintele regional FNSEA Champagne-Ardenne (nordul Frantei).

Chiar si el este de maniera permanenta victima a acestui flagel.
Cele 105 hectare de teren (cu culturi variate) pe care il are in proprietate sunt sistematic ‟vizitate‟ de catre raufacatori si numai cu cateva zile in urma i-ar fi fost sustrase (prin sifonare) 350 L de motorina din rezervorul tractorului sau, respectiv, din cisternele care alimenteaza pompele de irigare (peste 10.000€ baguba materiala).
Pe aceasi pozitie cu Hospital, se afla si Hervé Peloffi, crescator de animale, Presedintele regional FNSEA Midi Pyrénées (sudul Frantei), care mentioneaza intr-o declaratie a sa, ca membri ai sindicatului sau ar fi prins romani (de etnie rroma) asupra faptului, dar interventia lor nu a fost posibila pentru cei din urma ar fi fost inarmati ( ?!).
Iar pana la sosirea jandarmilor acestia ar fi disparut (cu materialele furate !) fara urma.
Sau, Alain Iches, agricultor, Presedintele regional FNSEA Tarn-et-Garonne, care si el este vitima unui furt de proportii : toata productia sa de legume, 300 L de ulei (combustibil derivat al petrolului, utilizat pentru incalzire).
Si care considera ca plangerea depusa la Jandarmerie, in principiu, nu serveste la nimic….
Sustinut si de catre Rémi Toulis, cultivator de cereale din Vernet d’Ariège, memru al FRSEA (Federatia Regionala a Sindicatelor Exploatatiilor Agricole)  Midi-Pyrénées, caruia i s-a furat o masina de tuns (pentru animale cu par, blana, etc.), in valoare de 15.000€ si pentru sustragerea caruia ar fi fost necesara, cel putin o camioneta si mai multi raufacatori ….
Alte plangeri de aceasta natura ar fi si din partea altori fermieri din Regiunea administrativa Languedoc-Roussillon : Serge Vialette, cultivator de cereale, Hubert Frayste, arboricultor si M. Hervé, viticultor, (Departamentul Aude) ; Yves Aris, cultivator de fructe (Departamentul Pyrénées-Orientales) sau Jean-Louis Dubourg, cultivator de porumb (Departamentul Gironde), Francis Husson, cultivastor de cereale si producator de lapte (Departamentul Meuse), Christian Soupa, agricultor (Departamentul Tarn et Garonne),  Anne Labarthe, crescatoare de rate si gasti (Departamentul Gers), etc.
In plus, in Departamentul Gironde (in zona Reignac, care numara o duzina de crescatori de animale), anul trecut intre 27 noiembrie si 12 decembrie, Brigada de Jandarmerie (Blaye) a inregistrat sapte plangeri (Jean-Claude Roy si Ivan Dupuis), conform unor documente ale Capitanului Jean-Yves Martin, Comandantul de Companie, insarcinat cu ancheta, legate de acte de cruzime si sacrificare a animalelor (patru vaci si trei berbeci), respectiv, stocarea lor in piese detasate!
Dar nici alte regiuni franceze ca Picardie sa Limousin nu sunt scutite de acest flagel : furturi de material rulant (in special, tractoare in val de 100.000€), de sisteme de irigare, de carburant, de produse fitosanitare si fertilizanti, de animale in ‟piese detasate‟, ceea iî aduc pe agricultorii francezi la disperare, blestemand pamantul pe care il intretin, pentru a se intretine pe ei, insisi…..
Si similar in Franche Comté, unde este devastat in special Departamentul Doubs: furt (rapiri) de animale vii (oi, iepuri, pui, etc.), de carburant, de ulei de incalzire, de metale (cupru, in special), de material rulant, de produse cerealiere si viticole, de sistem de irigare, etc., in care, conform M. Quinchon, exploatant agricol, membru FDSEA, ar fi implicat, in primul rand, MENS-ul european.
Adica delincventa itineranta, europeana, in special, ceea de origine rroma.
Ceea ce aduce prejudicii financiare uriase pentru FNSEA, in valoare de sute de milioane de euro!
Si lista pagubelor nu se termina aici, evident.
Dar, in anumite documente am descoperit ca asemenea acte criminale au loc si in alte regiuni administrative franceze.

Jean-Bernard Gonthier si Frédéric Vienne, Presedintele FDSEA (Federatia Departamentala a Sindicatelor Exploatantilor Agricoli), victime si ei ale jafurilor comise pe plantatiile agricole, mentioneaza si alte produse furate in Departamentul-Regiune Ile de la Réunion (deci si in colectivitatile teritoriale si nu numai Franta Metropiltana!) : anghinare (o specie de plante erbacee perena, din familia compozitelor, genul Cynara, care infloreste in timpul verii si a toamnei, originara din regiunea mediteraneeana, cultivandu-se pentru solzii carnosi ai inflorescentei si pentru receptaculii sai florali comestibili), cca 1.000 de gaini de la Liceul Agricol Saint-Joseph, ananas (10 tone) la Mont-Vert si ceapa (cateva sute de kg) la Saline-les-Hauts.
Alte victime din regiune (care au depus plangere): Lucilien Payet cultivatori de ananas si Cédric Raminaguin, cultivator de cereale.
Cu alte cuvinte, si Franta ne-Metropiltana (Colectivitatile Teritoriale-Outre Mer) se confrunta, grosso-modo cu aceleasi probleme de criminalitate agricola ca si cea Metropolitana, unde, totusi, este putin probabil ca nesedentarii nostri romani sa fi ajuns, inca!?
In plus, pentru transportul unor asemenea mari cantitati de produse agricole sunt necesare camione, respectiv, utilaje, precum si cunoasterea terenului (a zonei), ceea ce este ceva ‟mai‟ dificil decat in teritoriul metropiltan.COMENTARIUL AUTORULUI

Aparent, din documentele pe care le-am putut consulta la OND (Observatorul National al Delincventei), nesedentarii nostri romani, s-ar parea ca ar fi principala etnie care ‟terorizeaza‟ Franta, atat in mediul urban (prin intermediul crimelor organizate: cersetoria, prostitutia, furt de etalaj, furturi din locuinte private si depozite de produse comerciale, escrocheria, trafic de copii, etc.), cat si in mediul periurban (prin intermediul criminalitatii agricole: furturi de material agricol rulant si piese de schimb, de metale, de sisteme de irigare, de carburant, de produse fitosanitare si fertilizanti, de animale, de produse ceraliere si viticole, etc.).
Si care ar avea consecinte dramatice asupra populatiei agricole franceze!
Conform unor documente ale INSV (Institutul National de Supraveghere Sanitara), la care am avut acces, ar rezulta ca intre anii 2007-2009, 485 de sinucideri ar fi fost inregistrate in randul agricultorilor francezi (417 femei si 68 de barbati), ceea ce este mai mult decat ingrijorator, avand in vedere faptul ca aceasta mortalitate este cu cca 22% mai mare ca in randul populatiei franceze si chiar si ca in MCF (Mediul Carceral Francez), in care aceasta rata este ‟numai‟ de 7,5-8,5% in raport cu polulatia libera. (A se vedea si articolul autorului:

http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2009/02/evadare-in-infern-thomas-csinta.html)

In concluzie, sinuciderile constituie in randul agricultorilor, cea de-a treia cauza de deces (cca 15,7%), dupa cancer (cca 33,5%) si maladiile cardio-vasculare (cca 19,9%).
In 2009, rata sinuciderilor la agricultori (36/100.000) era chiar superioara decat cea inregistrata la muncitori (31,8/100.000) si la salariati, in general (24,9/100.00).
Iar motivul principal ar fi dificultatile financiare ale profesiei de exploatant agricol si in special al celei de crescator de animale.
Conform acelorasi documente, o mare majoritate dintre ei se spanzura.
Restul fie utilizeaza armele de foc in doare (barbatii), fie se inecarea (femeile).
Ceea ce pare insa foarte demoralizant la aceasta categorie socio-profesionala, este cred eu si sentimentul de impunitatea care domina in cadrul criminalitatii agricole.
Cateva exemple sunt suficiente.
Pe 6 iunie 2011, Tribunalul Corectional Montpellier (Departamentul Hérault, sudul Frantei), intr-un dosar de furt in reuniune cu violenta, pe 20 aprilie 2011, in Departamentul Gard, de pe plantatia agricola (viticola) a lui Stéphane Picas, a condamnat pe cei doi inculpati MENS, la sase luni (din care trei luni cu suspendare), respectiv, la patru luni cu suspendare, in ciuda faptului ca Procurorul reprezentand Ministerul Public a solicitat contra acestora 18, respectiv, 15 luni cu executare in penitenciar.
Victima, care a tras cu arma de foc asupra camionetei hotilor (sustinut de catre Sindicatul Tinerilor Agricultori din Depaertamentele Gard, l'Hérault si Pyrénées-Orientales), a fost si el condamnat la patru luni de inchisoare cu suspendare.
Ceea ce l-a nemultumit, Presedintele Sindicatului, Jean-Baptiste Crouzet, convins ca agricultorii francezi se considera abandonati pe buna dreptate.
     Lui Roland Cavaillé, agricultor (viticultor) la Villeneuve-lès-Béziers (tot in Departamentul Hérault) in noaptea de 24-25 septembrie 2010, i s-au furat 2 ha de cabernet-sauvignion, adica 25 de tone de struguri, echivaland cu 25.000€.
Cinci persoane ar fi fost implicate in ‟culesul‟ lor, toti de origine etnica dubioasa, de tip MENS.
Pe 29 martie 2011, Tribunalul Corectional Béziers, l-a condamnat pe comanditarul, ca de-altfel si pe proprietarul masinii de cules la trei luni de inchisoare cu suspendare, fiecare si la cate o luna cu suspendare pe cei trei complici ai lor, desi Procurorul, reprezentand Ministerul Public (acuzarea) a solicitat pedepsele private de libertate de 1 an pentru comanditar, opt luni pentru proprietar si sase luni pentru complici.

Din contra, Judecatorul a considerat ca nu este cazul ca pagubitul Roland Cavaillé, care a solicitat un avans pentru pierderea recoltei (din partea organizatiilor competente), sa fie indemnizat.
Miercuri, pe 8 decembrie 2010, Politia Romana a efectuat 17 perchezitii si a arestat sase persoane in cadrul unei anchete legata de o retea de crima organizata, implicata in furturi de utilaje agricole si de santier, cu un prejudiciu material total de 4 milioane de euro, conform Parchetului (DIICOT).
In total, in acest dosar sunt anchetati opt persoane arestate (cei sase si inca doi cercetati in alte dosare in Franta), contra carora a fost delivrat un MAE (Mandat de Arestare European)  de catre TGI (Tribunalul de Inalta Instanta) Nancy (Departamentul Meurthe et Moselle, Regiunea administrativa Lorraine).
Care din informatiile pe care de detinem, nu risca nici macar pedepse ‟serioase‟, iar in ceea ce priveste problema despagubirilor din partea lor, pentru moment, nici nu se pune, avand in vedere faptul, ca cel putin conform documentelor, ele nu detin niciun bun ! (a se vedea si articolele autorului legat de aceasta tematica : http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2013/04/thomas-csinta-infractor-roman-victima.html;
http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2013/10/thomas-csinta-fiasco-juridic-partial-in.html;
http://www.ne-cenzurat.ro/dezvaluiri/40724-fiasco-juridic-partial-in-dosarul-andrei-cristinel-cine-sunt-cei-vinovati.html)
O operatine similara, a mai fost lansata de catre autoritatile romane si in august 2009, in cadrul unei actiuni numite ‟Buldozer‟ !
In concluzie, cel putin aparent, agricultorii francezi sunt exasperati fata de nerecunoasterea (de catre Justitie!) pagubelor materiale care le sunt cauzate (provocate) prin jafurle comise pe plantatiile lor agricole.
Din contra, Camera de Agricultura Ile de France (Regiunea pariziana), a sprijinit un agricultor din Departamentul Yvelines (Regiunea pariziana), plangerea caruia pentru un important furt (in flagrant-delict) de legume, a fost refuzata de catre Justitie sub motivul ca ‟paguba nu ar fi fost suficient de mare‟ !
In general, intr-adevar, Camerele de Agricultura regionale, sprijinia cum pot agricultorii lor, cand acestea unt victime ale unor in jnustitii din partea legislatorului.
Este si cazul unui agricultor, crescator de trufe din Departamentul Drome (Regiunea administrativa Rhone-Alpes, vestul Frantei) care in noaptea de Craciun, anul trecut, l-a ranit mortal pe cel care l-a jefiut de productia sa proprie.
Sau, mai recent, in luna octomrie, pe Cédric Beaurain, un legumicultor din Vernouillet (Departamentul Yvelines), proprietar al unui teren de 20 ha, care sesizand un furt de cartofi peu una dintre parcelele acestuia, a depus o plangere, insa in decembrie Procurorul l-a informat ca cererea i-a fost clasata motivand ca ‟in timpul acestui sezon furturile sunt destul de frecvente, acestea putand avea loc intre trei-cinci ori pe saptamana‟ !
Mentionam aici ca Agricultura in Franta Metropilitana (partea Europeana cu Insula Corsica), ocupa cca 50% din teritoriul national si beneficiaza de o suprafata agricola utila de cca 0,55ha/locuitor, ea fiind cea mai mare tara europeana si prima putere agricola a UE, cu cca 20% de produse agro-alimentare pe piata europena.
Iar Agricultura franceza (Metropolitana cu Colectivitatile Teritoriale-Outre Mer), dispune de cca 350.000 de plantatii agricole pentru o suprafata  exploatata de cca 26.000.000 ha, adica, in medie, cca 75 ha/plantatie agricola.
In schimb, numai cca 3% din populatie lucreaza in agricultura, cu o contributie la PIB de cca 70Md€, iar teritoriile neagricole nu reprezinta decat cca 9% din suprafata totala al teritoriul national materopolitan.
In incheiere, nu stiu daca tot ceea cred (sau presupun !) autoritatile judiciare si politienesti, franceze, respectiv, agricultorii francezi, despre delincventa itineranta a nesedentarilor nostri romani, este sau nu adevarat, insa, trebuie, cu siguranta sa puna pe ganduri autoritaile politice romanesti, care in colaborare cu cele franceze sa poata lua niste masuri severe, pentru ameliorarea acestei situatii, considerata pe buna de dreptate, ca una de criza severa.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020