Povestea fascinantă a femeii de 22 de ani captivă în corpul unei copile de opt ani

Scris de Ioana Matei. Posted in Dezvaluiri


Poate că arată ca o adolescentă, însă Shauna Rae are vârsta legală pentru a consuma alcool, iar în curând lumea întreagă îi va afla povestea.
În cadrul unui documentar intitulat „I Am Shauna Rae”, publicul va afla mai multe despre viața tinerei de 22 de ani care arată de parcă ar avea opt ani, din cauza unor complicații apărute în urma unei intervenții chirurgicale suferite pe vremea când era doar un bebeluș.
Rae avea doar șase luni atunci când a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer cerebral. Deși chimioterapia administrată i-a salvat viața, după cum a spus chiar ea, terapia a cauza leziuni la glanda pituitară.

Chimioterapia este cunoscută pentru cauzarea de probleme endocrine

„Glanda mea pituitară a devenit aproape inactivă din cauza chimioterapiei. Medicul mi-a spus că nu o să mai cresc. Oasele mele au fuzionat, iar înălțimea mea este de 1,16 metri”, a explicat tânăra.Într-adevăr, deși oamenii de știință spun că „nu există dovezi concrete și directe care să implice că administrarea chimioterapiei a fost cauza” riscului major de deformare a glandei pituitare ca în cazul lui Rae, uneori se poate întâmpla, iar chimioterapia este cunoscută pentru cauzarea de probleme endocrine în cazul pacienților care suferă de cancer și primesc acest tratament.

Chiar și așa, Rae este un adult, ceea ce înseamnă că are voie să consume alcool, să iasă la întâlniri, să-și facă tatuaje și chiar să participe la cursuri de dans la bară. Însă, aspectul său de copil îi cauzează dificultăți sociale imense.

O perspectivă științifică asupra unei forme rare de cancer

În cadrul documentarului, Rae și mama sa descriu cât de dificilă este viața pentru tânăra de 22 de ani, potrivit Futurism.
Producția aparține canalului american TLC, cunoscut pentru omiterea ocazională de informații științifice în favoarea audiențelor. Astfel, să sperăm că documentarul va reuși să spună povestea lui Rae într-un mod cât se poate de corect și că va reuși să ofere o perspectivă științifică asupra formei rare de cancer de care tânăra a suferit în copilărie și care a rezultat în tulburările suferite ca adult.
Totodată, documentarul are oportunitatea de a permite cuiva care suferă de o tulburare rară și fascinantă să-și spună povestea în propriile cuvinte.

https://www.descopera.ro/stiinta/19904110-povestea-fascinanta-a-femeii-de-22-de-ani-captiva-in-corpul-unei-copile-de-opt-ani

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2022