Semnificația numerelor de pe eticheta fructelor

Scris de Necenzurat. Posted in Dezvaluiri


Etichetele care însoțesc fructele din rafturile magazinelor conțin informații importante despre felul în care au fost crescute fructele sau legumele respective. Cunoscând semnificația lor, veti ști să faceti diferența între fructele crescute organic și cele modificate genetic.
Există numeroase studii și cercetări științifice care au demonstrat că OMG-urile sunt extrem de dăunătoare pentru sănătatea umană.
Fiecare fruct are o etichetă cu numere care conțin informații importante despre produsele respective. Acestea se numesc PLU (Product Looking Number).
 
- Daca primul număr este 3 sau 4 - indică faptul că fructele sau legumele respective NU sunt modificate genetic, dar au fost cultivate în ferme, iar în timpul procesului de creștere, au fost utilizate substanțe chimice și pesticide (probabil îngrășăminte artificiale). - Daca primul număr este 9 -
Acest număr indică faptul că fructele sunt organice și au fost crescute fără substanțe chimice. În cazul în care eticheta conține 5 cifre, și codul numeric începe cu numărul 9, atunci acea producție a fost cultivată în mod tradițional, timp de mii de ani, și produsele au fost crescute organic. Îngrășămintele și pesticidele nu au fost deloc utilizate în acest proces.
Amintește-ți să cumperi doar fructe și legume ale căror cod începe cu cifra 9 și însumează 5 cifre! Acestea sunt singurele fructe și legume pe care le vrei pentru tine și pentru familia ta și pe care ar trebui să le cauți mereu la raionul din supermarket.

 - Daca primul număr este 8
Dacă eticheta conține un cod numeric de 5 cifre și începe cu numărul 8, asta înseamnă că produsul alimentar a fost modificat genetic. Deși este aproape imposibil să distingi în întregime aceste alimente crescute organic față de cele modificate genetic, nu ar fi rău ca de azi înainte să acorzi mai multă atenție etichetelor.

Foarte important! Nu le cumpăra pe cele care au un cod care începe cu cifra 8!

Cele mai nocive produse sunt cele care au inscripționat un cod format din 5 cifre, iar prima inscripționată este cifra 8. Potrivit specialiștilor, aceste fructe/legume sunt modificate genetic și este bine să le eviți.
 într-un castron. Punem legumele și fructele la înmuiat preț de câteva minute. Le clătim apoi cu apă curată, după care le putem mânca. Legumele și fructele spălate doar sub jetul de apă nu vor fi curățate de pesticide. Bicarbonatul de sodiu are puterea de a elimina mare parte dintre acestea.
 
Caută și verifică înainte să-l cumperi!

Dacă un fruct nu are sticker lipit

Este de preferat să cauți un altul pentru a verifica eticheta sau să te uiți pe ambalajul în care au fost păstrate. Dacă codul lipsește nu înseamnă că fructul este bun și ferit de orice substanțe nocive.

Este bine să speli fructele și legumele cu bicarbonat de sodiu înainte de a le consuma! În supermarket-uri le găsim, de cele mai multe ori, impregnate cu pesticide sau injectate ca să arate mai bine, mai mult timp.
Atunci e clar că de fapt mâncăm otravă. Nutriționiștii spun că deși nu suntem afectați imediat, în timp efectele se vor face simțite. Pot apărea probleme ale ficatului, probleme respiratorii, tiroidiene sau chiar diferite tipuri de cancer.
Agenția Europeană pentru Securitatea Alimentară susține că peste 60% dintre legume și 30% dintre fructe conțin pesticide. Acestea sunt cu atât mai periculoase în cazul femeilor însărcinate sau a copiilor, pentru că sistemul lor imunitar este în formare.
În topul legumelor și fructelor “otrăvite” se află merele, țelina, căpșunile piersicile, spanacul, cartofii sau salata verde, potrivit cercetătorilor americani de la “Environmental Working Group”. Pe de altă parte, mai puțin afectate spun specialiștii, ar fi ceapa, porumbul, ananasul, vinetele, pepenele galben și verde sau ciupercile.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023