Gloria Bistrita in cautarea banilor pentru vanzarea stadionului care ar scoate echipa din insolventa

Scris de Sima Horatiu. Posted in Economie


"Meci" pe contre în Consiliul Local. Cumpărarea stadionului Gloriei de către Primăria Bistriței a fost subiect de scandal între consilierii locali ai Bistriței. Ecologistul Toniuc a declarat cu vehemență că Primăria n-ar trebui să cumpere baza sportivă, în timp ce primarul Ovidiu Crețu este cel mai aprig susținător al Gloriei Bistrița.

Un discurs vehement împotriva Gloriei a avut consilierul local al Partidului Ecologist Român, Alexandru Toniuc. Acesta a spus că nu este de acord ca Primăria să cumpere stadionul, un bun al statului pe care Gloria l-a primit pe gratis după `90. De asemenea, Toniuc a mai spus că, prin înființarea acestei comisii, Primăria împiedică practic lichidarea Gloriei, specifica colegii nostri de la Sportul Bistritean.

„Suntem mai rau ca in Danila Prepeleac, daca jucam noi in locul fotbalistilor, mai jos de locul 18 nu putean ajunge!”
 
"Anul trecut am luat o hotărâre pentru susţinerea clubului Gloria şi am urmărit activitatea echipei şi modul în care a fost indeplinit contractul şi pot să concluzionez acum că am făcut o greşeală. Cel mai mult ajutam clubul dacă jucam noi în returul din 2012-2013, mai jos de locul 18 nu aveam cum să cadem, realizam economii, ne distram şi era bine şi pentru sănătatea noastră (...) Suntem mai rău ca în povestea lui Dănilă Prepeleac, care a plecat cu o pereche de boi la târg și s-a întors cu o pungă goală", a spus, ironic, Alexandru Toniuc.
 
„Decat in Liga 1 cu Chiajna, Giurgiu sau Vaslui, mai bine in Liga 2 cu Arad, Targu Mures,Oradea sau Craiova”

"Nu văd de ce să ne ambiționăm să jucăm în Liga 1 cu Chiajna, cu Năvodari, cu Urziceni, cu Giurgiu, cu Vaslui, în loc să stăm frumos lângă echipe din Arad, Oradea, Târgu-Mureș, Craiova. Nu văd nicio onoare de a ajunge în Liga lui Iorgulescu", a spus Toniuc. Doar că Toniuc a dat dovadă că are carențe mari în ceea ce privește fotbalul sau cine l-a informat nu i-a spus că Unirea Urziceni e desființată demult.

 
Argumentele lui Toniuc, desființate de Crețu. În replică, primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, a avut un discurs de susținere totală pentru Gloria și a desființat argumentele lui Toniuc. Primarul spune că renaţionalizarea unor obiective este o practică întâlnită în toată lumea. Acesta mai spune că, dacă cineva ar cumpăra stadionul, ar putea să-l demoleze și să construiască blocuri în locul lui și să facă o bază sportivă în alt județ.

„Daca jucam noi, poate eram cotonogiti si nu ajungeam sa fim oameni politici”
 
"Chiar plină de umor intervenția domnului consilier Toniuc. Poate dacă jucam noi ne alegeam și cu niște cotonogeli și n-am mai fi aici. Noi nu suntem interesați de SRL-urile care au existat acolo. Dar foarte mulți cetățeni sunt interesați de echipa Gloria Bistrița, care din 1922 ne reprezintă în fotbalul românesc și internațional, uneori mai bine, alteori mai rău și care echipă a beneficiat de sprijinul orașului, a oamenilor în toată această perioadă. Cu certitudine, dacă nu ar fi fost ajutată terminam demult cu fotbalul la nivelul Ligii I în municipiul Bistrița. Dar au fost oameni care au considerat că pentru cei 700 de oameni care se duc la meci în zi obișnuită, pentru cei 8000 care merg la meciurile cu Steaua, pentru cei 10.000 care se duc când vine Fiorentina sau Zaragoza merită să susținem această echipă", a spus Crețu. Acesta a dat ca exemplu Primăria din Madrid, care a cumpărat stadionul Realului în urmă cu câțiva ani, când echipa avea probleme financiare.

Tinta noastra este sa mai ajungem sa jucam cu Fiorentina
 
"În legătură cu Chiajna, cu Năvodari și cu Giurgiu, sigur că spuneți că ne simțim mai bine alături de Oradea. Dar ținta noastră nu este doar până la Oradea. Noi ne uităm până la Munchen sau până la Barcelona sau până la Torino. Și Chiajna, Giurgiu și Năvodari sunt mai aproape de această țintă decât orașele pe care le-ați menționat. Asta ne determină să fim în această companie, pentru că ținta noastră e să mai ajungem o dată să jucăm cu Fiorentina, să ne afirmăm. Pentru că ne-am simțit mândri atunci când pe poarta stadionului a intrat Batistuta de la Fiorentina", a mai spus Crețu.După mai bine de două ore de discuții, proiectul privind înființarea unei comisii care să negocieze cumpărarea stadionului Gloriei a trecut la vot, au consemnat colegii de la Sportul bistritean.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021