UK Bookmakers

Botiza are Strategie de Dezvoltare Durabila pentru 2014-2020

Scris de Tolas Radu. Posted in Economie


Am asistat, la prezentarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă a comunei Botiza pentru perioada 2014-2020. Cele 150 de pagini care cuprind trei capitole mari desenează liniile principale identificate de consultant (prezentarea a fost făcută de Sandu Hotima, consultant) în urma informaţiilor colectate din comunitate.

Primarul din Botiza, Florea Poienar, a invitat autorităţile judeţene la acest eveniment, Gabriel Zetea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş, Emil Ambruş, consilier judeţean, şi Liliana Moga, consilier local de Baia Mare, fiind prezenţi la Botiza.

Strategia de Dezvoltare Durabilă a comunei Botiza, judeţul Maramureş, 2014-2020, este un material profesionist realizat, din teren şi nu din birouri aşa cum am văzut până acum că se realizau, şi credem că fiecare comună din Maramureş, din România ar trebui să îşi facă aşa ceva. Inclusiv prezentarea informaţiilor luate din comunitate îţi ia ochiul. Pentru primarii care vor dori finanţări europene trebuie să afle că un astfel de document ar putea valora 35 puncte la evaluarea proiectelor depuse la Comisia Europeană. Sintetizată la modul cel mai profesionist, cu fotografii din Botiza, Strategia are 150 de pagini care cuprind 3 capitole mari în care am văzut că există 95 de proiecte care ar trebui, dacă s-ar realiza, să îi facă pe botizeni sa trăiască mai bine. Capitolul I este un Audit teritorial care cuprinde date despre ce reprezintă acum Botiza, din toate punctele de vedere. În capitolul II vedem ce au spus oamenii despre Botiza. Acest capitol reprezintă o consultare publică a comunităţii, iar in ultimul capitol se vorbeşte despre Planificarea dezvoltării strategice a comunei Botiza (viziune, obiective, matricea domeniilor cheie de intervenţie şi un plan de acţiune). „Suntem bucuroşi că am reuşit să realizăm acest material cu tot ceea ce reprezintă el. Îi mulţumesc lui Sandu Hotima şi echipei domniei sale pentru modul profesionist în care a lucrat. Pentru Botiza este important să identificăm, pe baza unor principii, o strategie care să vizeze definirea unor repere de dezvoltare a comunităţii pe o perioadă de 5-10 ani.  Dar pentru a putea aduce bani europeni la noi, în Botiza, trebuie să ne promovăm profesionist, să avem un mangement strategic integrat, performant la toate nivelurile, capabil să identifice şi să fructifice oportunităţile ce apar pentru beneficiul comunităţii” ne-a precizat Florea Poienar, primarul comunei Botiza.

„Toţi primarii maramureşeni trebuie să realizeze astfel de materiale” – Gabriel Zetea

Prezent la eveniment, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, preşedinte al PSD Maramureş, i-a felicitat pe cei care au pus umărul la realizarea acestui material, apreciind calitatea acestuia. „Îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi în mijlocul botizenilor când îşi lansează Strategia de Dezvoltare Durabilă a comunei pentru anii următori. Îl felicit pe Ducu Hotima şi  echipa sa pentru munca făcută la Botiza. Experienţa internaţională a arătat că proiectele şi programele operaţionale funcţionează cel mai bine atunci când fac parte dintr-un cadru coerent şi când există o coordonare bună. Aşadar, în orice comunitate modernă trebuie să existe un astfel de material, iar oamenii trebuie să asimileze şi să promoveze o viziune strategică în ceea ce priveşte dezvoltarea viitoare a localităţilor. În concluzie, sper ca toţi primarii din Maramureş să conştientizeze că o astfel de strategie nu trebuie să le lipsească din portofoliul lor de promovare a proiectelor comunităţilor de la noi” a precizat Gabriel Zetea. Vă mai spunem că în această săptămână se va prezenta şi o Strategie de Dezvoltare Durabilă a comunei Cerneşti din Maramureş.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020