UK Bookmakers

Minute naţionale mai ieftine. Vezi cât vor costa convorbirile în alte reţele din 2014

Scris de realitatea.net. Posted in Economie


Tarifele pentru apelurile între reţele diferite vor scădea cu până la 70%, potrivit autorităţii de reglemetare în domeniul comunicaţiilor. Vezi cât ar putea costa minutele în orice reţea naţională în 2014.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) a finalizat ultima runda de dezbateri nationale asupra noilor tarife maxime pentru serviciile de interconectare in vederea terminarii apelurilor telefonice la puncte fixe si mobile, potrivit DailyBusiness.ro.

In urma observatiilor primite in consultarea publica a masurilor, tarifele maxime pentru terminarea apelurilor vor fi de 0,14 eurocenti/minut pentru terminarea la puncte fixe – in scadere de la 0,67 eurocenti/minut – si 0,96 eurocenti/minut – in scadere de la 3,07 eurocenti/minut, pentru terminarea apelurilor la puncte mobile. Masura va fi consultata si la nivel european.

ANCOM a stabilit si noi plafoane tarifare pentru serviciile auxiliare de interconectare oferite de toti furnizorii de retele de comunicatii, respectiv pentru serviciile de tranzit national al apelurilor, serviciile de linii inchiriate segmente terminale si serviciile de backhaul pe suport Ethernet, furnizate de societatea Romtelecom.

Tarifele au fost determinate de ANCOM pe baza unor modele de calculatie a costurilor si vor intra in vigoare dupa finalizarea etapei obligatorii de consultare europeana.

Reducerea tarifelor de terminare la telefonie este necesara pentru a stimula concurenta in piata serviciilor de telefonie.
Desi rata de penetrare a telefoanelor inteligente este comparabila in Romania cu cea din Franta sau Germania, peste 70% din utilizatorii din Romania isi limiteaza apelurile nationale de pe telefonul mobil din cauza ca sunt preocupati de costurile prea mari ale comunicarii. Apelurile „in retea" au ajuns sa reprezinte aproape 90% din totalul traficului de apeluri la puncte mobile.

"Barierele intre retele, reprezentate in special de nivelurile mari ale tarifelor de terminare, descurajeaza comunicarea intre utilizatorii unor retele diferite. Noile tarife de terminare propuse de ANCOM reflecta in mod realist consumul de resurse necesar furnizarii serviciilor si vor asigura o dezvoltare sanatoasa a concurentei, in beneficiul utilizatorilor", a declarat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM.

Noile tarife vor deveni obligatorii pentru toti furnizorii de retele din Romania, identificati cu putere semnificativa pe pietele de terminare a apelurilor la puncte fixe si mobile. La fel ca pana acum, tarifele de terminare nu sunt diferentiate in functie de tehnologia utilizata (de exemplu, 2G sau 3G, PSTN sau IP), de intervalul orar in care au loc apelurile sau de originea lor (puncte fixe, puncte mobile, retele nationale sau internationale).

Tariful de terminare se factureaza exclusiv in cazul apelurilor in afara retelei si reprezinta pretul pe care reteaua apelata il solicita pentru acceptarea apelului. Intrucat acest pret se regaseste in tariful perceput utilizatorului final care initiaza apelul, practicarea unor tarife de terminare excesive in raport cu costurile furnizarii eficiente a serviciilor poate prejudicia concurenta la nivelul pietei cu amanuntul si denatureaza comportamentul de consum al utilizatorilor.

Operatorii de telefonie mobila, Orange, Vodafone,Cosmote si RCS&RDS, anuntau anul acesta ca ar putea lansa oferte prin care proprii clienti vor putea apela utilizatorii altor retele la tarife nediferentiate, potrivit angajamentelor pe care si le-au asumat fata de Consiliul Concurentei.

http://www.realitatea.net/minute-nationale-mai-ieftine-vezi-cat-vor-costa-convorbirile-in-alte-retele-din-2014_1338437.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020