UK Bookmakers

Ministrul Agriculturii a aprobat nivelul primei unice de garantare pentru 2014

Scris de Costin Niţu. Posted in Economie


Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a aprobat nivelul primei unice de garantare ce se va practica în anul 2014 în cadrul schemei de garantare pentru agricultură.

Astfel, acesta va fi de 1,25% pe an pentru beneficiarii garanţiilor acordate de fondul de garantare al Creditului Rural - IFN SA, pe schema de garantare pentru agricultură, atât pentru garanţiile existente în sold la 31 decembrie 2013, cât şi pentru cele acordate în cursul anului 2014. Acesta se va aplica pentru măsurile 121 - "Modernizarea exploataţiilor agricole" şi 123 - "Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi silvice", pentru partea acoperită de prevederile art. 36 din Tratatul instituind Comunitatea Europeană. Decizia a fost luată în urma propunerii venite din partea Fondului de Garantare a Creditului Rural, în vederea creării condiţiilor necesare pentru continuarea schemelor de garantare.
"Practicarea unei prime de garantare unice de 1,25% pe an prezintă avantaje şi prin diminuarea costurilor suportate de beneficiari cu efecte favorabile în implementarea proiectelor şi creşterea absorbţiei fondurilor europene. Prima de garantare percepută de gestionarul fondului de garantare reprezintă o primă unică a cărei valoare se stabileşte anual la propunerea gestionarului fondului de garantare, luând în considerare condiţiile pieţei şi se aprobă prin ordin al ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Menţionăm că, pentru anii 2012 şi 2013, nivelul primelor de garantare practicate de FGCR pentru garanţiile acordate beneficiarilor Măsurii 121 şi 123 a fost de 1,25% pe an", se arată într-un comunicat al MADR, remis Curierului Naţional.

http://www.curierulnational.ro/Economie/2014-01-14/Ministrul+Agriculturii+a+aprobat+nivelul+primei+unice+de+garantare+pentru+2014

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020