UK Bookmakers

MADR va compensa majorarea accizei la motorina. Fermierii vor primi prin rambursare 1.8 lei pe litru

Scris de MG. Posted in Economie


"Daca pentru ultimul trimestru din 2013, agricultorii primesc 1,39 lei pe fiecare litru prin rambursarea diferentei de acciza pentru motorina utilizata in agricultura, in primul trimestru din acest an, conform noii metodologii de calcul, acest sprijin a crescut la circa 1,51 lei pe litru, iar dupa 1 aprilie, odata cu majorarea suplimentara a accizei cu 7 eurocenti, Ministerul Agriculturii va compensa cresterea si va plati fermierilor aproximativ 1,8 lei pe litru", a spus Botanoiu.
Acesta a precizat ca subventionarea pe care o face Ministerul Agriculturii este de 94% din valoarea accizei pe care pretul motorinei de la o pompa o contine.

Ministerul Agriculturii subventioneaza 94% din valoarea accizei la motorina, pretul platit de agricultorii fiind de 21 de euro , a mai precizat Botanoiu.

"Fermierii platesc din acciza doar 21 de euro pe tona de motorina utilizata in agricultura, diferenta pana la nivelul standard al accizei, de 330,39 euro/tona, fiind suportata de Ministerul Agriculturi", a subliniat oficialul MADR.

Fondurile totale alocate din bugetul de stat pentru subventionarea motorinei utilizate in agricultura se ridica la 555,9 milioane de lei pentru anul 2013 si primele trei trimestre din 2014, iar cantitatea totala de motorina estimata pentru aplicarea acestui ajutor de stat este de 410 milioane litri, potrivit normelor metodologice de acordare a unui ajutor de stat pentru motorina utilizata in agricultura, aprobate de Guvern in luna octombrie 2013.

https://ro.stiri.yahoo.com/madr-va-compensa-majorarea-accizei-la-motorina-fermierii-075821517.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020