SC Bacau, fara stadion, conducatori si salarii. De ce a retras FRF finantarea pentru modernizarea stadionului

Scris de Horatiu SIMA. Posted in Economie


Lucrarile de modernizare de la Stadionul “Municipal” din Bacau sunt practic blocate, dupa ce Primaria a pierdut o finantare de 180.000 de euro din partea Federatiei Romane de Fotbal. Lipsa de seriozitate a uneia dintre ele doua firme de constructii contractate pentru concretizarea lucrarilor a fost singura explicatie invocata de primii edili ai orasului, daca facem abstractie ca primarul Bacaului, Romeo Stavarache, este arestat la domiciliu pentru fapte de coruptie.

Primaria Bacau nu face nimic sa isi recupereze paguba

Chiar daca sprijinul financiar din partea FRF a fost pierdut, se spune, din cauza constructorului agreat de Federatie si care trebuia sa se ocupe de partea ce tine de gazon si incalzirea terenului, Primaria nu a incercat pana in prezent sa-i ceara despagubiri, relateaza corespondentul Sport Total FM, Catalin Barzaghideanu.De aici au aparut suspiciuni cum ca firma de constructii ce trebuia sa se ocupe de decopertarea stadionului, in prima faza a lucrarilor, a fost cea care a blocat de fapt activitatea de modernizare. Respectiva companie ar fi una dintre cele detinute de Liviu Goian, presedintele clubului SC Bacau, aflat de asemenea in arest la domiciliu, sub aceleasi acuzatii aduse primarului. Firma de constructii a fost contractata de municipalitate pentru modernizarea stadionului, dar in momentul in care constructorul delegat de FRF ar fi cerut sa se ocupe singur de lucrari, intreaga activitate s-a blocat, iar Federatia ar fi retras sprijinul financiar propus Bacaului. Primaria a prezentat situatia ca pe un boicot politic.

Au inceput dezertarile din cauza restantelor salariale

Lucrurile nu stau mai bine nici la Sala Polivalenta din orasul moldav. Constructia edificiului a inceput in 2011 si lucrarile stagneaza. Ca un facut, presedintele clubului de handbal local, Apostol Constantin este si el cercetat in libertate pentru presupuse “cumetrii” cu Romeo Stavarache.
Revenind la echipa de fotbal fanion a Bacaului, jucatorii si antrenorii sunt neplatiti, motiv pentur care seful centrului de copii si juniori Florian Ghionea a preferat sa plece la echipa de liga a treia locala, Aerostar Bacau, justificandu-se ca a pus suflet la echipa, dar are famile acasa, a mai spus corespondetul SPT FM.

O raza de soare strapunge “norii”

Avem insa si vesti bune de la Bacau, unde, la initiativa lui Cristi Ciocoiu si George Poenaru s-a infiintat FC Bacau, grupare care doreste sa continue activitatea fotbalistica a defunctei FCM Bacau. Presedintele noii grupari, Cristi Ciocoiu a spus zilele trecute ca se fac demersuri pentru a se obtine palmaresul de la FCM Bacau. La inceput FC Bacau va forma doar grupe de copii si juniori, urmand ca apoi sa faca si o echipa de seniori, care sa plece din Liga a IV-a. Alaturi de noua echipa bacauana au mai venit Daniel Scanteie,  Radu Ciobanu, Cristi Haisan, fosti jucatori ai Bacaului, nume sonore care atrag deja copii la inscrieri.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024