UK Bookmakers

Buget mai mare în 2019, pentru unitățile de învățământ din subordinea Consiliului Județean Maramureș

Scris de CJMM. Posted in Economie


Zilele trecute, la Palatul Administrativ din Baia Mare, în cabinetul președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, au avut loc discuții aplicate despre Bugetul pentru anul 2019, alocat de către instituția județeană, unităților educaționale din subordine. Astfel, s-a stabilit bugetul care va fi alocat Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Maramureș, Școlii Gimnaziale Speciale Baia Mare, Centrului Școlar de Educație Incluzivă Vișeu de Sus, Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Baia Mare, Centrului Scolar pentru Educație Incluzivă din Târgu Lăpuș și Centrului Școlar de Educație Incluzivă din Sighetu Marmatiei. Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a apreciat deschiderea și interesul acordat de reprezentanții unităților educaționale prezenți la discuțiile pentru stabilirea bugetului, arătând că, în fiecare dintre cazuri, suma alocată în anul 2019 este mai mare decât finanțarea acordată în 2018, un mare accent fiind pus pe capitolul investiții.
”Educația și sănătatea sunt, și în acest acest an, priorități asumate de către Consiliul Județean Maramureș și de către conducerea executivă, iar acest lucru se reflectă în alocările financiare făcute către instituțiile de învățământ din subordinea noastră directă.

Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) Maramureș alocăm, în acest an, 905.000 lei, care reprezintă 99% din suma solicitată. CJRAE este o instituție importantă pentru sistemul educațional din Maramureș și mă bucură faptul că avem, și în 2019, resursele financiare pentru a investi în dotări. Aproape 200.000 de lei vor fi folosiți pentru achiziția a 22 de platforme de orientare școlară și profesională pentru consilierea în cariera viitoare a copiilor din Maramureș, cu tehnici și metode reprezentative secolul XXI.
În ceea ce privește conducerea Școlii Gimnaziale Speciale Baia Mare, în urma discuțiilor am decis să asigurăm, în acest an, o creștere de aproximativ 10% a bugetului instituției, până la valoarea de 1.658.000 de lei. Am încercat, la fiecare instituție școlară din subordinea Consiliului Județean, să alocăm resurse financiare pentru dotări, pe lângă asigurarea, până la finalul anului, a necesarului financiar pentru buna funcționare. 50.000 de lei vor fi destinați achiziționării a cinci table interactive multimedia, pentru a ajuta cât mai mult progresul școlar al copiilor cu probleme speciale. Mulțumesc mult doamnelor director pentru seriozitatea de care dau dovadă în managementul dificil al unei astfel de instituții școlare”, a conchiș președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Bugetul cuprinde sumele necesare pentru investiții și dotări la instituțiile școlare

Discuții au avut loc și cu reprezentanții Școlii Gimnaziale Speciale din Vișeu de Sus, unde se remarcă progrese uriașe realizate de conducerea unității de învățământ, în ultimii doi ani. ”Am alocat și în 2019 un buget generos pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă Vișeu de Sus. Un buget cu 50% mai mare decât anul trecut, respectiv 1.209.000 lei. O bună parte din acești bani, 220.000 de lei, vor fi alocați pentru reparații capitale la fațada corpului clădirii internat situat pe strada Libertății din Vișeu de Sus. Vom continua să susținem îmbunătățirea condițiilor în care elevii cu probleme speciale învață în Maramureș și vom aloca, pe mai departe, sume de bani generoase pentru învățământul maramureșean”, a precizat președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea.
La discuții au participat și reprezentanții Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Baia Mare, unde, de asemenea, bugetul alocat acestei unități de învățământ a crescut cu un procent important, de peste 60% față de anul trecut. ”1.364.000 de lei va fi alocarea finaciară în acest an, ceea ce rezeprintă 99% din solicitarea instituției. O parte importantă din acești bani vor fi alocați pentru achiziționarea unui microbuz cu 18+1 locuri pentru copiii cu nevoi speciale, în valoare de 250.000 de lei. Felicit conducerea instituției pentru modul profesionist de propunere a bugetului și mă bucur că, și în acest an, am putut satisface nevoile lor și ale copiilor.
În ceea ce privește Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă din Târgu Lăpuș, acesta va avea un buget cu aproape 40% mai mare decat în 2018. Mulțumesc conducerii unității de învățământ speciale pentru discuția aplicată purtată la Palatul Administrativ din Baia Mare și îi asigur, în continuare, de întreg sprijinul Consiliului Județean Maramureș pentru buna funcționare a instituției. 759.500 va fi bugetul pentru acest an, cu posibilitatea rectificării lui pozitive, în caz de nevoi, pe parcursul anului. Transmit sincere felicitări conducerii pentru grija purtată copiilor și cadrelor didactice.
Discuții au avut loc și cu reprezentanții Centrului Școlar de Educație Incluzivă din Sighetu Marmației și am agreat, alături de conducerea unității de învățământ, un buget cu aproape 50% mai mare decât anul trecut. 1.056.000 de lei vor fi alocați în acest an, adică aproximativ 99% din solicitarea instituției. Vom investi în 2019 și în dotări, respectiv o grădină senzorială, dar vom achiziționa și un microbuz școlar nou de 16+1 locuri pentru copiii cu probleme speciale. Mulțumesc conducerii Centrului din Sighetu Marmației și îi asigur de întreg sprijinul Consiliului Județean Maramureș”, a conchis șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020