Scurt tratat de manipulare - Studiu de caz patologic – „Trustul” eMM

Scris de IR Rosiianu. Posted in Edi(c)torial

Motto: Manipulare (o dată, de două ori, ca tot omu’) humanum est. Perseverare diabolicum est.
Știu ca mă expun din nou criticilor ca aș avea ceva cu „mega-trustul” de presa eMM, din cauză de invidie pe audiențele lor mirobolante si falsificate – dupa cum abitir am aratat - dar nu se poate să asist nepăsător la modul în care diverși cetățeni fac de rușine meseria de jurnalist și își bat joc de cititori.

Poate nu-i vina lor, că banii de pâine și facturi nu vin din ceruri iar mogulii de presă sunt din ce-în-ce mai nesimțiți și mai hapsâni!
Da si prostituarea asta are o limită, că nu poți la infinit să susții că-i albă, deși ea îi neagră ca pana corbului, numai pentru că așa vrea șefu’ (trăiți, dom’ Cătălin !).
Si, ca o completare fireasca, o zicere veche romaneasca spune ca „toti barbatii iubesc curvele, dar nimeni nu vrea sa sa insoare cu ele”.
Logic, dupa cum v-ati dat simplu seama, nu era vorba de eMM, pentru ca ei nu existatu pe atunci, nici macta tatal beizadelei nu exista si nu primea saci de bani cu sacul, ca sa aiba ce-I da lui.
Buun!
Acuma că tot ne-am încălzit, hai să trecem la chestii mai serioase și să să-i arătăm la onoratul cititor VRAJIT de beizadeaua noastra cum i se spală lui creierii de către domnii jurnaliști independenți și să luăm la analiză o știre ca oricare alta: procesul dintre Romaltyn și Consiliul Local Baia Mare (dosar 5915/100/2013), care se judecă la Tribunalul din urbea noastre cea verde și înflorată (mulțumim, dom’ Cătă !).
Știrea-i aparent banală, cum că pe 22 octombrie a mai avut loc o înfățișare, în care s-a acordat un nou termen.
Și-acuma vine măiestria meseriașilor de la eMM ! Ce facem noi cu știrea asta, că șefu’ vrea ”s-o înrăim”, adicătelea să stoarcem lacrimi și oftaturi de la cuconițe, respectiv scrâșnituri din dinți și sudalme de la boieri și amploaiați!?
Păi, întâi îi dăm un titlu pe măsură, apoi lucrăm un pic la text, pe ici, pe colo, prin punctele esențiale și apoi îl întrebăm pe șefu’, care-i maistru la înfierat ciocoi și imperialiști, `tu-le mama lor de hoțomani care suge sângele poporului și vrea să fure țărișoara noastră, care de la daci și romani o avem!  
Titlul găsit sună cam așa: ”Încă o amânare – Dosarul în care Romaltyn cere anularea hotărâriiprin care este reglementat regimul economic al zonei în care este situată uzina a fost din nou amânat. Noul termen, ianuarie 2014 !”.  
Până aici, nimic incorect, numai oleacă de senzațional, ca la maestrul Dan Diaconescu (”nici nu stiți ce pierdeți!”).
Ce-i grav, vine pe urmă și aicea-i mâna lui șefu’ (sărumâna doamna Ada, cum vă mai simteți la Carpați ?): “Și asta (n.n.: amânarea) vine la cererea celor care, prin diferite tertipuri judecătorești, încearcă să prelungească procesul cât se poate de mult.”
Deja tensiunea cititorului este crescută la 200 și indignarea dă pe-afară ! La zid cu mișeii care tergiversează o judecată simplă, cu final cunoscut !
Și ca să le dea lovitura de grație ticăloșilor, autorul bagă tunurile: ”Chiar dacă sunt cei care au intentat acest proces, reprezentanții Romaltyn au venit din nou în fața instanței cu o serie de excepții și întâmpinări, pentru a mai câștiga ceva timp.” Curat murdar, coane Iancule !
Ca să vezi, bibicule, la ce se pot preta unii, numai ca să scape de glonț!
Noroc cu jurnaliștii vigilenți de la eMM, care s-au prins de mânărie și se pun de-a curmezișul, cu piepturile goale, mai puțin domnițele (să trăiești nea Tavi Butuza, că bine le zici mata!), ca să ne apere de dujmani.
Și acuma, după ce onorabilul cititor a fost fezandat, vine măria sa edilul, prea-cinstitul și purul, Făt frumos din Lacrimă, purtătorul sabiei biruinței moștenite de la Arhanghelul dreptații, cel care face cearcăne de la grija pentru sănătatea băimărenilor și dă lovitura de grație balaurului cu șapte capete: ”Dacă ei l-au intentat, ei trebuie să aibă totinteresul să se judece cât mai repede. Noi punem la dispozitie toate documentele, venim în sprijinul judecătorilor (măi, să fie!!), dar cei de la Romaltyn găsesc diverse metode de a tergiversa”.
Și dă-i, și luptă cu cianuratorii, care vor să spurce sănătatea de plumb, pardon fier și alte metale, a băimărenilor votanți și manipulați!
Înduioșător, dar nu se suflă o vorbă, nici de către cronicar (jurnalist), nici de către beizadea, că lucrurile nu stau chiar așa.
Adică, vorba unui hâtru, lucrurile stau tot așa, da altfel ! Sau, mai pe înțelesul inginerilor (scuzați, n-am găsit altă rimă), informația că procesul s-a amânat e corectă, dar solicitarea de amânare a venit de la apărătorul domnului primar (scuzați, al Consiliului Local! Să iertați domnu Tudorel că v-am ignorat).
Aparent e un fleac, ar zice unii, dar cârcotașii știu că aici e arta lui șefu’: se știe cu vorbele, ce mai!
Dacă noi zicem că trebe înfierați dujmanii, apoi le dăm la cap permanent, preventiv, ca să știe cine-i jupânul pe meleagurile astea.
Amărâții de la Romaltyn, buimăciți de șuturile încasate, comit greșeala să trimită un drept la replică la gazeta electronică, în speranța că dumnealor jurnaliștii s-or rușina și l-or publica exact în formatul în care s-a dat și știrea.
Eroare de greșeală fundamentală, să crezi că s-au îmbolnăvit de cinste ememiștii! Geniul lui șefu lovește din nou: scriem o altă știre (”FENOMEN STRANIU – Dosarul în care Romaltyn se judecă cu Consiliul local Baia Mare apare în sistemul informatic al tribunalului Maramureș amânat pentru data de 14 ianuarie 2014, dar și pentru data de 19 noiembrie 2013 !”.
Corect!
Dar n-are nimic cu...prefectura.
Toni e, oricum, sa bea, cu Ghita Simon... la Viseu!
Chestia cu data e colaterală, nu ăsta era fondul dreptului la replică.
În schimb, nu zici nimic că ai mințit în legătură cu cererea de amănare!
Și ca să pui capac nesimțirii, în finalul articolului tău, în care bați câmpii pe altă temă, postezi și dreptul la replică dat de Romaltyn.
Dacă băieții aștia s-ar adresa la CNA, ați fi buni de plată stimabililor, că n-ați respectat procedura.
Vă credeți voi șmecheri, dar nu se face așa ceva.
Cu excepția situației în care ordonă șeful (dom’ Cătălin, tocmai era să  aveți o scamă pe costumul Armani!).
Vorba lui Nenea Iancu : “Trădare, trădare, da să știm și noi !”

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii   

0 #1 cristina 02-03-2014 09:26
Imi place stilul acid si usor patimas al publicatiilor D voastra....in fond tatucu Carageale inca n a murit si nu stiu daca va deceda vreodata in scumpa noastra tarisoara.....
Citat
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024