UK Bookmakers

Vasile Tivadar fată cu reactiunea

Scris de IR Rosiianu. Posted in Edi(c)torial

Nu-i o noutate faptul că lumea lui Caragiale e prezenta zi-de-zi printre noi, prin personajele care se manifestă în toate situațiile vieții politice și publice din România.
Dacă n-ar fi de plâns, ar trebui să râdem... cu lacrimi.
Un personaj pitoresc, dar periculos prin comportament și lichelism, bântuie prin Baia Mare dându-se ba corespondent de presă pe la „Evenimentul Zilei”, ba lider județean de partid și ecologist de duminică.
Și-a vopsit părul în negru și, mai recent, și-a albăstrit/învinețit un ochi, doar ca să fie cool, cum ar spune minorele de pe Valea Izei cu care conviețuieste (se aude, domnilor polițiști în căutare de infracțiuni!?).
După ce s-a făcut de groază prin emisiunile postului ”independent” eMM, arătând cum va salva el Baia Mare de la pieirea iminentă prin aducerea ”grinpișilor” (așa zice, așa scriem), Conu Vasile și-a găsit o altă vocație:

comunicatele de presă în numele partidului pe care-l păstorește.
Ultimul, care a apărut chiar azi  în Informația Zilei de Maramureș, la pagina de publicitate (și banii lui Relu Iancu umblă, nu-i așa), m-a dat pe spate!
Auziți titlu bombă: „Partidul Verde sesizează European Green Party și Parlamentul European în cazul Remin”.
Mi-am zis: fratele meu, e groasă daca Vasile îi sesizează pe aștia, mâine trupele UE vor mărșălui prin Baia Mare să-i aresteze pe dujmanii Remin și ”grinpișii” vor face baraje ca la revoluție, să caute teroriști!
Tre’ să facem iute ceva să-l înduplecăm pe Vasile, că dacă apucă să scrie, ne-am ars!!
O mai scris unul guvernului Ungariei.
Ce-i cu voi, fraților!?
Când citeam io comunicatul ca sa văz de ce s-o supărat dumnealui, am găsit o grămadă de cuvinte pe care el n-avea cum să le știe decât din dicționare, ori șoptite de alții (nenea Relu, ai priceput, da?!).
Uite-așa am aflat eu și cititorii ziarului, cum că Partidul Verde ”monitorizează cu mare atenție situația Remin SA, societatea de stat legată de posibilitatea uriașă a revigorării economiei Maramureșului”?!
Domnu Vasile, mă lași?
Ce mama franțului știi tu de Remin și de redeschiderea mineritului?
”Mineritul maramureșean este în pericol de a fi o amintire datorită unor iminente presiuni pentru declanșarea falimentului acestei unități economice de referință”!
Bre Văsălie, tu n-ai prieteni să-ți spună că vorbești tâmpenii?  
Atunci mă sacrific io și-ți spun, deși știu că ti-i supăra și iară mi-i înjura: nu mai face tu pe megafonul nimănui, că te râd și curcile.
Alea nu-s vorbele tale și cine ți le-o pus în gură nu-ți vrea binele.
Tu cred că nici nu știi pe unde-i sediul Reminului (actual, nu ăla cu statuia, pe care vrea să pună mâna Cătălin)!
Și dacă tăt te dai cunoscător de probleme minerești, pune mâna și studiază ce-o zis ăia de la AAAS, ca răspuns la interpelarea parlamentară a lui Florin Tătaru, alt purtător de vorbe al lui Reluțu Iancu.
Vezi, că ăia zic că o cerut Corpului de Control al Prim-Ministrului să vină la Remin și să verifice niște chestii care s-o întâmplat de prin 2009 încoace, așa că nu trebe să mergi tu cu jalba pe la străini.
Te mai legi și de un agent economic privat (Romaltyn) și bagi la greu acuzații pe care nu le poți proba, așa că n-ar fi mare lucru să te deie aștia în judecată.
”Facem noi aceste declarații de presă, întrucât factorii responsabili, inclusiv cei politici, nu pun degetul pe rană”!
Să  mori tu, Vasile, că nu  pun ăia degetul pe rană!?
Ți-o spus ție o păsărică să te sesizezi, că nu se mai poate?!
Ai rămas tu singurul care poate salva neamul?!
”Ei, bobocule, cum le știi dumneata pe toate, mai rar cineva!”, ar zice coana Efimița citind comunicatul lui Vasile.
Eu nu pot să zic decât că trebe să te cauți de sănătate, că la câte griji ai, numa Reminul nu-ți mai lipsea pe cap.
Ce dracu’, măi Vasile, ori suntem verzi, ori nu mai suntem!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2019