Raportul Politiei intre cifre, vorbe si tacere

Scris de IR Rosiianu. Posted in Edi(c)torial

Cu surle si trambite a fost organizata astazi conferinta de presa a conducerii Inspectoratului Judetean de Politie Maramures.
Jurnalistii s-au ingramadit, ca n-ai cum sa nu te duci cand ti se spune verde-n buza cum stam cu infractionalitatea pe primele noua luni scurse din acest an, sau care-I planul de bataie pentru starpirea raului in perioada mintenas urmatoare!
Cum m-am si asteptat, comisarul sef de politie, dr. Viorica Marincas asa a si inceput, (re)anuntand faptul ca de-amu e inscaunata oficial in functie, dupa ce-a luat concursul la Minister.
Ca unul care-o stie de multa vreme, pe mine personal nu inteligenta ei ma punea pe ganduri, ci tacerile din functie, din exercitarea acesteia.
I-au fost alaturi - la propriu numai, pentru ca n-au scos nicio soapta! – comisarul sef Ioan Cupsa, adjunctul ei si seful cabinetului, Vlad Panzariu.

Asadar, inca de la inceput am aflat ca stam din ce in ce mai bine pe drumuri – de poduri n-a zis nimeni nimic! - si ca masurile luate au dat roade bune, astfel incat a scazut cu cel putin 300 numarul infractiunilor stradale, comparative cu aceeasi perioada a anului trecut.
Deci, patruland, muncind, implicandu-ne, se poate!
Bravas!    
Ni s-a garantat ca exista o corecta perceptie a mediului infractional, astfel incat sa se poata interveni cu operativitate, fapt imbucurator.
Asadar, dna Marincas are la azimut siguranta cetateanului si mentinerea acestui trend ascendant de reducere a infractionalitatii stradale sau de alt tip, tinandu-se cont de faptul ca Maramuresul se mai confrunta si cu problemele de contrabanda sau cu infractiunile silvice.
Vorbe multe, mieroase chiar, uosr adormitoare, dar bune-n felul lor, ca dau siguranta emotional cetateanului.
Din punctual meu de vedere, de om realist, faptul ca déjà IPJ Maramures se implica-n atragerea de fonduri externe e un fapt bun, un proiect fiind déjà declarat eligibil, altul fiind ca si gata.
La proiecte apare instalarea a 35 de camera de luat vederi la toate drumurile sip e principalele cai de acces in judet.
Initial dna marincas n-a spus numarul, dar cand am tras-o de limba si ne-a spus suma, am dedus ca-I vorba de vreo 45, dar ne-am inselat, deoarece vor fi doar cca 35, deoarece astea-s mai performante, ca filmeaza si seara.
Tot la gata trecem si renovarea sediilor Politiilor orasenesti din Seini si Baia Sprie, ca si Ioan Marchis trebuia sa stea in casa noua, daca tot l-au teleportat de la Cavnic la Seini!
Eu cred c-au facut-o pentru ca omul sa ajunga mai usor la serviciu, ca e mai bun drumul pana la Seini decat cel pana la Cavnic.
Cand am trecut la chestiunile concrete, melodia s-a interrupt: nicio sesizare din oficiu, nicio reactive la bisnitari si valutisti, la mafia tiganeasca de la piata sau la vanzatorii de tigari.
Raspunsuri cu jumatati de gura.
Gasca jurnalistilor aserviti a reactionat brusc, mutand discutia pe „subiectul furturilor de oglinzi si biciclete”.
De data asta un raspuns lung, elaborat, etc
Alt(a) journalist(a) de casa, de data asta, a insistat sa ni se spuna varsta celor care fura biciclete, iar mie mi s-a facut greata.
Cand am vorbit de mafia gulerelor albe, iar s-a tacut.
Paradoxal, peste tot in tara sunt anchetati oameni grei, primari, presedinti de consilii Judetene, smecheri, numai in Maramures acestia sunt cinstiti.
S-avem pardon!
Apoi am plecat, nepermitandu-mi luxul sa stau la „masa de protocol” la care am fost invitat.
Am venit la birou, ca sa scriu si sa vorbesc cu dumneavoastra.

PS

N-am sa ma mai duc la nicio conferinta de presa la IPJ pana cand n-o sa mi se demonstreze ca au descoperit si sesizarea din oficiu.
Credeti-ma ca ma incearca o senzatie crunta de neputinta si disperare cand stiu cat de greu instrumentez un caz journalistic, cat de greu le strang, cu ce bucurie le public!
Apoi, institutiile abilitate… TAC!
Ca si Politia!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024