Rectorul UBB Cluj, printre cei mai buni profesori ai lumii

Scris de ro.stiri.yahoo.com. Posted in Educatie


Rectorul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj, acad. Ioan-Aurel Pop, a fost nominalizat pentru a deveni membru al prestigioasei organizații „International Adult and Continuing Education Hall of Fame”. Ceremonia de desemnare a membrilor va avea loc pe 19 noiembrie, în Florida.

IACE Hall of Fame este o organizaţie fondată în 1995, în SUA, cu scopul de a-i face cunoscuţi şi a-i oferi drept exemplu generaţiilor viitoare pe cei mai de seamă lideri din domeniul educaţiei continue, din toată lumea. Anual mai multe personalități ale lumii academice internaționale sunt alese pentru a face parte din organizaţie. Anul acesta se vor anunţa 14 noi membri în Lake Buena Vista, Florida.

Nominalizările la IACE Hall of Fame au în vedere meritele pe care personalitățile respective le au în domeniul educației continue, dar şi contribuțiile în domeniile lor de activitate. Rectorul UBB, Ioan-Aurel Pop se numără printre nominalizaţii din 2013 datorită lucrărilor sale ştiinţifice, dar şi a activităţii de coordonare a mai multor instituţii româneşti şi europene de cultură, relatează citynews.ro.

Ioan-Aurel Pop are 58 de ani, este este doctor în istorie din 1989, profesor universitar la Catedra de Istorie medie a UBB din 1996 şi director al Centrului de Studii Transilvane din Cluj din 1993. Între 1994 şi 1995 a fost directorul Centrului Cultural Român din New York, iar între 2003  şi 2007 – director al Institutului Roman de Cultura şi Cercetare Umanistica din Veneţia. În 2010 a fost ales membru titular al Academiei Române, iar din 2012 este rector al UBB.

http://ro.stiri.yahoo.com/rectorul-ubb-cluj--printre-cei-mai-buni-profesori-ai-lumii-162957458.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023