Singurul liceu cu predare în limba română din Tiraspol, înconjurat de separatiștii proruși cu sârmă ghimpată

Scris de rgnpress.ro. Posted in Educatie


Terenul de joacă al Liceului "Lucian Blaga" din Tiraspol, singura instituție de învățământ din oraș subordonată Ministerului Educației și în care elevii studiază în limba română, a fost înconjurat cu sârmă ghimpată, scrie www.moldova.org, preluat de Romanian Global News.

Liceul "Lucian Blaga" se află în aceeaşi curte cu şcoala sportivă din orașul Tiraspol, iar sârma a fost instalată de către administrația școlii sportive. Raisa Pădurean, directorul adjunct al liceului, susține că sârma a fost instalată la indicațiile cuiva. "Copiii sunt copii, priveau ciudat sârma ghimpată. Ei aleargă, se joacă, în orice moment pot cădea cu fața. Nu vreau să mă gândesc la rău, dar nimeni nu-i asigurat. Și se simt marginalizați, evident. Au pus această sârmă pentru ca elevii noștri să nu ajungă pe teritoriul școlii sportive. Copiii noștri știu că nu voie să se joace pe teritoriul școlii sportive, nu era necesar să instaleze sârmă ghimpată", menţionează Raisa Pădurean.

Menţionăm că terenul, dar şi clădirea Liceului "Lucian Blaga" sunt închiriate de către Ministerul Educaţiei de la şcoala sportivă din Tiraspol. Anual, Ministerul Educaţiei achită peste 300 de mii lei pentru chirie.

http://www.rgnpress.ro/rgn_13/categorii/politic/11373-singurul-liceu-cu-predare-in-limba-roman-din-tiraspol-inconjurat-de-separatitii-prorui-cu-sarm-ghimpat.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023