Voluntarii I.P.J. Maramureş continuă activităţile preventive în şcoli

Scris de IPJMM. Posted in Educatie


Aşa cum au promis după primele prezentări, voluntarii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, elevi de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Baia Mare, au participat din nou alături de poliţişti la activităţi preventive în unităţile de învăţământ din municipiul Baia Mare.

Ieri, între orele 11.00 - 12.00, ei au susţinut, sub coordonarea poliţiştilor de proximitate, activităţi preventive la trei şcoli generale din municipiu: Şcoala Generală Avram Iancu, Şcoala Generală Vasile Alecsandri şi Şcoala Generală Mihail Sadoveanu din cartierul Ferneziu.
Elevii de liceu i-au învăţat pe colegii lor mai mici ce reguli trebuie să respecte pentru a fi în siguranţă la şcoală, pe stradă, acasă sau în locuri
aglomerate, care sunt situaţiile în care pot apela numărul unic de urgenţă 112 şi care sunt spaţiile potrivite pentru a se juca în siguranţă în perioada de iarnă. Ei le-au explicat că nu e bine să se dea cu săniile în apropierea străzilor, că trebuie să fie atenţi când aruncă cu bulgări, deoarece este posibil ca cel vizat să se ferească şi să alunece sau să ajungă în stradă şi le-au reamintit că trebuie să respecte întotdeauna regulile de circulaţie.
Voluntarii au dat dovadă de pricepere şi creativitate în expunerea mesajelor preventive, astfel că au reuşit să creeze o relaţie de încredere între diferite generaţii de elevi şi au reprezentat pentru cei mici un exemplu demn de urmat.
Activităţile împreună cu voluntarii vor continua şi după vacanţa de iarnă.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023