Elevii români, şase medalii la Olimpiada Internatională de Ştiinte pentru juniori

Scris de George Anghel. Posted in Educatie


Olimpicii români participanți la a X-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Științe pentru juniori, desfășurată în perioada 3-12 decembrie, în India (Pune), au cucerit șase medalii: trei de argint și trei de bronz, anunţă Ministerul Educației Naționale într-un comunicat.

Cei trei elevi medaliați cu argint sunt Robert Cristian Râclea (clasa a X-a, Colegiul Național "Vasile Alecsandri" din Galați), Theodor Axenie (clasa a XI-a, Colegiul Național de Informatică 'Tudor Vianu' din Capitală) și Alexandru Zancă (Colegiul Național "Mihai Viteazul" din Ploiești).

Medaliile de bronz au fost obținute de Ioana Patricia Ișfan (clasa a X-a, Colegiul Național "Tudor Vladimirescu" din Târgu Jiu), Regado Goncalo Araujo (clasa a XI-a, Colegiul Național 'Ștefan cel Mare' din Suceava), respectiv Mihnea Daniel Zoican (clasa a X-a,Colegiul Național "Sfântul Sava" din București).

Olimpiada Internațională de Științe pentru juniori este un concurs de tip integrativ în care elevii susțin trei probe (două teoretice individuale și una practică pe echipe formate din 3 membri) la trei discipline (chimie, biologie și fizică). La ediția din acest an au fost prezenți 223 de elevi din 42 de țări.

Olimpicii români revin în țară vineri, ora 13,05, pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă".

http://www.cotidianul.ro/elevii-romani-sase-medalii-la-olimpiada-internationala-de-stiinte-pentru-juniori-228160/

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023