Start la Evaluarea Naţională!

Scris de Corina Rob . Posted in Educatie


În mai puţin de o lună, elevii de clasa a VIII-a intră în febra examenelor, în cadrul primei simulări pentru Evaluarea Naţională din 2014. Stresul este însă mult mai mare în acest an, după ce Ministerul Educaţiei a decis ca media notelor de la evaluare să constituie 75% din media de admitere la liceu.

După ce anul trecut s-au înregistrat diferenţe majore între mediile mari obţinute de elevi pe parcursul gimnaziului şi mediile mici obţinute de aceştia la Evaluarea Naţională, Ministerul Educaţiei a decis ca, începând din acest an, ponderea examenelor să reprezinte 75% din media de admitere la liceu - până anul trecut a fost de 50% -, iar media generală de absolvire a gimnaziului să constituie doar 25%.

Având în vedere această modificare importantă, elevii vor fi nevoiţi să dovedească faptul că au învăţat pe parcursul gimnaziului, prin notele pe care le vor obţine la examene naţionale.

Testările încep pe 23 iunie

Până atunci, viitorii liceeni îşi vor putea face încălzirea rezolvând modelele de subiecte pentru 2014 şi corectându- le în baza baremelor publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei atât pentru limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, cât şi pentru matematică.

Prima probă pe care o vor avea de trecut elevii este cea de limba şi literatura română, programată pe 23 iunie.

Două zile mai târziu, pe 25 iunie, vor reveni în sala de examen, pentru evaluarea la matematică. Pe 1 iulie vor afla ce note au obţinut.

Atât în sălile de examen, cât şi în sălile în care se descarcă subiectele sau în cele în care se corectează lucrările, vor fi montate camere de supraveghere.

Se intră în febra simulărilor la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat

Elevii de clasa a VIII-a vor susţine simulări ale examenelor de Evaluare Naţională în zilele de 18, 19 şi 20 februarie. Iată când va avea loc prima simulare:

    Limba şi literatura română - 18 februarie;
    Limba şi literatura maternă - pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă - 19 februarie;
    Matematică - 20 februarie;
    Afişarea rezultatelor - 7 martie.

Elevii de clasa a XII-a vor susţine simulări ale examenelor de bacalaureat în zilele de 3, 4, 5 şi 7 martie. În premieră, începând din acest an, se organizează simulări şi pentru elevii de clasa a XI-a. Iată când vor avea loc simulările la clasele a XI-a şi a XII-a:

    Limba şi literatura română - 3 martie
    Limba şi literatura maternă - 4 martie
    Proba obligatorie a profilului - 5 martie
    Doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului şi specializării - 7 martie.
    Afişarea rezultatelor - 14 martie. Rezultatele obţinute de elevi la această simulare nu se consemnează în catalog, însă vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/evaluarea-nationala-479527.html?utm_source=LibertateaNewsletter&utm_campaign=Newsletter&utm_medium=eMail

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2023