Călugării care au ascuns-o pe Iulia Ionescu acuză practici „necurate” în şcoli

Scris de ET. Posted in Educatie


Acuzaţi că au găzduit o minoră fugită de acasă şi i-au minţit pe poliţiştii care o căutau, călugării de la Mănăstirea Sihăstria Rarăului, locul unde a stat ascunsă Iulia Ionescu în noaptea de 14 februarie, se apără.
Monahii, cărora li s-a reproşat că au minţit poliţia şi că nu au luat legătura cu părinţii Iuliei, pentru a le curma îngrijorarea stârnită de dispariţia fetei lor, se apără, afirmând că ei nu au făcut decât să adăpostească o pelerină şi că problemele adolescentei de 15 ani, elevă la unul dintre cele mai bune licee din Capitală - Colegiul Sf. Sava - au început la şcoală.
Iulia Ionescu, adolescentă de 15 ani fugită miercuri din Bucureşti, ar fi ajuns, conform călugărilor de la Sihăstria Rarăului, într-o stare jalnică la mânăstire.

Adolescenta ar fi fost derutată, conform unui călugăr, citat de Adevărul, din cauza unui grup de profesoare de la şcoală, care practică reiki şi radiestezie şi care fac experimente pe copii. Celor ce sunt îngrijoraţi de soarta fetei, călugării le-au sugerat să verifice practicile nefireşti ale profesorilor de la liceul Iuliei.

Cât despre faptul că au primit-o pe fată în mănăstire, peste noapte, monahii se apără, afirmând că este foarte firesc să primeşti pelerini, fie ei femei sau bărbaţi. Iulia ar fi dormit, povestesc ei, într-o cameră cu trei măicuţe.

"Ce nu este permis? Sunt pelerinii noştri. Indiferent dacă-s bărbaţi sau femei, li se permite să înnopteze. Femeile - separat, bărbaţii - separat. Sunt camere de 3-4 până la 20 locuri. Mănăstirea nu e casă de rendez-vous", au afirmat călugării, omiţând faptul că aspectul cel mai contestat în adăpostirea Iuliei peste noapte la mănăstire nu este sexul ei, ci vârsta fetei: sub 18 ani.

Reamintim că vineri, 14 februarie, chiar ziua când Iulia a ajuns la mănăstirea suceveană, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei declara cu fermitate că mânăstirile ortodoxe nu primesc minori în monahism şi a mai afirmat că, dacă un minor cere găzduire la o mânăstire, acesta va fi ajutat, dar conducerea bisericii va sesiza organismele abilitate, nefiind permisă nici găzduirea minorilor fără părinţi în aceste lăcaşuri.

Cu toate acestea, călugării de la Sihăstria Rarăului n-au anunţat poliţia. Fata a dormit în noaptea de 14 într-o chilie, împreună cu trei măicuţe, iar a doua zi a fost dusă la gară de un călugăr, ce i-a cumpărat bilet şi a urcat-o în tren.

Călugării îl apără pe stareţul mănăstirii, care i-a minţit pe poliţiştii veniţi să o caute pe Iulia, spunându-le că adolescenta nu e la ei: „Stareţul n-a minţit. A fost întrebat dacă fata este acolo, iar el a răspuns că nu”. Călugării au mai afirmat că nu este greşit să ascunzi adevărul. „Dacă acoperi o greşeală a altuia, eşti mult mai iubit înaintea lui Dumnezeu”, au afirmat ei.

Călugării s-au arătat profund impresionaţi de Iulia, care ar fi avut o minte matură, raţională, şi pe care o văd cu certitudine călugăriţă peste 10 ani.

Până atunci însă, dispariţia Iuliei de acasă face obiectul unui dosar penal in rem. Acuzaţia principală este lipsire de liberate.

Reamintim că Iulia Ionescu, în vârstă de 15 ani, a dispărut miercuri din Capitală, în timp ce mama ei o credea în drum spre liceu. Reconstituind traseul fetei, poliţia a aflat că aceasta şi-a vândut în cursul zilei de miercuri telefonul mobil şi un lănţişor de aur, după care nimeni n-a mai ştiut nimic despre soarta ei.

Având indicii că Iulia ar fi putut pleca la o mânăstire - anterior dispariţiei, fata îi spusese duhovnicului ei că vrea să se călugărească - poliţiştii au căutat-o pe fată la mânăstiri, însă fără succes. În toate mânăstirile, călugării au negat că ar şti ceva despre ea. Inclusiv în Sihăstria Rarăului, locul unde Iulia se adăpostise în penultima zi a fugii ei.

http://ro.stiri.yahoo.com/c%C4%83lug%C4%83rii-care-au-ascuns-o-pe-iulia-ionescu-082800249.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Comentarii   

0 #1 adela 11-03-2014 22:31
Este chiar culmea...Cum sa stie calugarii varsta fiecarui pelerin?Iar fata de 15 ani arata precum dr cel putin 18 ani..
Citat
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024