Șovinism maghiar în Covasna: Elevii români EXCLUȘI de pe panoul promoției la Liceul Korosi. Ceremonia de sfârșit de an școlar FĂRĂ imnul național. FOTO

Scris de Dan TANASA. Posted in Educatie


Ministrul Remus Pricopie confundă toleranța sa față de șovinismul maghiar cu dialogul multicultural


Potrivit Ghimpele.ro, Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a pledat, vineri, la Miercurea Ciuc, pentru un dialog între elevii şi dascălii români şi cei aparţinând minorităţilor naţionale, dar şi pentru promovarea valorilor şi interculturalitate. După ce a participat la festivităţile de încheiere a anului şcolar de la Colegiul Naţional ‘Octavian Goga’ şi de la Liceul Teoretic ‘Marton Aron’, ministrul Remus Pricopie a vorbit, într-o declaraţie de presă, despre importanţa dialogului între elevii şi profesorii români şi cei aparţinând diverselor minorităţi.

Ministrul Educaţiei a spus în fața asistenței, după o analiză a situaţiei înregistrate în urmă cu câteva luni, în judeţul Covasna, când o elevă a fost ameninţată pentru că a purtat o bentiţă tricoloră, s-a ajuns la concluzia că elevii şi dascălii nu comunică suficient. ”Acolo, din analiza acelei situaţii, concluzia mea este că profesorii nu vorbesc suficient între ei, copiii nu vorbesc suficient între ei, şi că în loc să plecăm de la conceptul de promovare a valorilor şi o interculturalitate, plecăm de la ideea de separare, ceea ce nu cred că este una foarte benefică”, a afirmat Remus Pricopie.

Acesta a apreciat faptul că la Covasna problema a fost rezolvată prin dialog, care, în opinia sa, este singura soluţie acolo unde pot apărea tensiuni.“Repet, dialog pe orizontală şi noi, la Minister, Guvernul, trebuie să se asigure cadrul pentru acest dialog. Mai departe, dialogul are loc la nivelul comunităţii respective”, a punctat ministrul Educaţiei.

Cum stau însă lucrurile de fapt?

După scandalul bentiței tricolore purtată ”cu tupeu” de eleva Sabina Elena la școală pe 15 martie, în luna aprilie a.c. la Liceul ”Korosi Csoma Sandor” din Covasna a izbucnit un nou scandal, care însă a fost trecut de vederea de opinia publică. Elevii claselor a XII-a de la secția română vroiau să fie reprezentați și ei printr-o simbolistică românească pe panoul de sfârșit de an. Evident, partea maghiară, reprezentată prin elevii de la secția maghiară, părinți lor, profesorii maghiari și conducerea liceului nu au cedat în niciun fel doleanțelor elevilor și părinților de la secția română. (Detalii și video aici)

Cum s-a terminat totul? Cu o nouă mostră de șovinism maghiar: elevii claselor a XII-a de la secția română nu au mai fost incluși pe panoul de sfârșit de an (potrivit unor surse locale este pentru prima dată când se întâmplă așa ceva).

Panoul cu absolvenții claselor a XII-a de la Liceul ”Korosi Csoma Sandor” fără elevii de la secția română (foto: facebook.com)



Absolvenții claselor a XII-a de la secția română. Pentru că s-au opus unei simbolistici exclusiv maghiare aceștia nu au mai fost incluși în panoul promoției 2013 (foto: facebook.com)


Absolvenții clasei a XII-a de la secția română. Pentru că s-au opus unei simbolistici exclusiv maghiare aceștia nu au mai fost incluși în panoul promoției 2013 (foto: facebook.com)

Primarul UDMR și disprețul față de drapelul României

O nouă mostră de șovinism maghiar și dispreț la adresa legilor și Constituției României a fost oferită de conducerea Liceului ”Korosi Csoma Sandor” și de către primarul orașului Covasna, UDMR-istul Thiesz Janos, cu prilejul ceremoniei de sfârșit de an școlar desfășurată sâmbătă, 1 iunie a.c. Astfel, ceremonia de sfârșit de an de la Liceul ”Korosi Csoma Sandor” din orașul Covasna a început fără intonarea imnului național al României (surse locale afirmă că imnul național al României nu se mai intonează de foarte mulți ani la astfel de evenimente). Mai mult, primarul orașului Covasna a participat la eveniment fără să poarte eșarfa tricoloră, așa cum îl obliga legea.


1 iunie 2013, Liceul Korosi Csoma Sandor din Covasna. Deși legea îl obligă să poarte eșarfa tricoloră la astfel de manifestări primarul UDMR refuză să respecte legea și transmite un mesaj de dispreț la adresa simbolurilor românești (foto: facebook.com)

http://www.dantanasa.ro/2013/06/03/exclusiv-sovinism-maghiar-in-covasna-elevii-romani-exclusi-de-pe-panoul-promotiei-la-liceul-korosi-ceremonia-de-sfarsit-de-an-scolar-fara-imnul-national-foto/

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024