EVALUAREA NAŢIONALĂ: PROBĂ NOUĂ de examen, propusă de ministrul educaţiei

Scris de LB. Posted in Educatie


Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, consideră că elevii claselor a VIII-a ar trebui să susţină o probă de limbă străină la evaluarea naţională.
"Competenţa de limbi străine nu o evaluăm decât la bacalaureat. Acum încercăm pe testul de clasa a VI-a, este prima dată când facem aşa ceva. În mod normal, la examenul de clasa a VIII-a trebuia să fie şi limba străină. De mult timp trebuia să fie acest lucru. Nu o să fie anul acesta, nu o să fie la anul, dar începem să facem şi acest lucru. Dar înainte de a fi examen, pentru că aceasta este distincţia pe care trebuie să o facem, înainte trebuie să fie evaluare fără notă, fără pedeapsă, fără premiu, ci doar antrenament.

Aceste competenţe de limbă sunt evaluate la nivelul clasei a VI-a încet, gradual va trebui să le testăm şi pe clasele mai mici", declarat Remus Pricopie, joi, la o dezbatere, potrivit România TV.
Potrivit lui, s-a vrut introducerea unei a doua limbi străine începând cu clasa a III-a, dar s-a constatat că nu există profesori în mediul rural.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/evaluarea-nationala-proba-noua-de-examen-491726.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024