UK Bookmakers

Dascălii ar putea lua PENSIE DE MERIT

Scris de LB. Posted in Educatie


Statul vrea să-i ajute pe dascăli, şi, dacă nu le poate da bani în plus la salariu, le oferă şansa să se pensioneze mai repede, dar nu tuturor. Doar cei care au muncit la catedră peste 25 de ani, care au reuşit să obţină gradul I sau au condus o unitate de învăţământ vor putea cere pensionarea cu trei ani mai devreme.
Concret, în ultima şedinţă de Guvern de joi, premierul Victor Ponta a anunţat că a aprobat o Ordonanţă de Urgenţă prin care personalul didactic de predare, conducere, îndrumare şi control va putea ieşi la pensie, la cerere, în anumite condiţii, cu trei ani înainte de limitele de vârstă prevăzute de lege.

Aceste măsuri ar urma să fie aplicate din semestrul al doilea al acestui an, fără acordul experţilor Fondului Monetar Internaţional, cu care se va discuta pe această temă cel mai probabil în luna noiembrie.

Pentru a beneficia de pensia de merit, cadrul didactic care îndeplineşte condiţiile de bază, trebuie să se fi remarcat şi printr-un comportament model faţă de elevi şi de colegi, să aibă rezultate deosebite, adică elevi care au câştigat concursuri la materia pe care o predă acesta şi calificative foarte bune date de inspectorii de specialitate.

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/dascalii-ar-putea-lua-pensie-de-merit-497777.html

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020