Primarul a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Edilul își scosese amicii de la munca în folosul comunității

Scris de Cristian Burcioiu. Posted in Justitie


Omenos din fire, primarul localității gălățene Jorăști, și-a zis că e bine să sară peste cuvântul judecătorilor și să-i ferească de muncă pe doi dintre amicii săi care fuseseră condamnați să presteze în folosul comunității. Ca totul să meargă ca pe roate, Dănuț Tofan i-a pontat pe cei doi ca și cum ar fi fost la serviciu conform programului impus de instanță. Numai că ofițerii anticorupție au intrat pe fir și au demascat întreaga poveste. Acum, edilul s-a ales cu dosar penal, iar amicii lui ar putea ajunge la pușcărie pentru că au încălcat obligațiile impuse de magistrați.
Primarul Dănuț Tofan, cel care a sărit în ajutorul celor doi condamnați la muncă în folosul comunității, a fost audiat de procurori, care au decis să-l plaseze sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
Puțin cam nervoși, doi băieți care-și făcuseră un obicei din a fura lemne au găsit de cuviință și să se dea la polițistul care i-a prins cu ”mâța-n sac”.

Așa că, pe lângă acuzația de furt, hoții  s-au ales și cu una de ultraj îndreptată asupra agentului care i-a demascat. Judecați, cei doi bandiți au fost obligați de instanță, printre altele, să presteze și niște ore de muncă în folosul comunității, așa, ca să li se mai așeze puțin gândurile și să le mai treacă pofta de scandal. Aici a intrat însă în scenă Dănuț Tofan, mai marele comunei gălățene Jorăști, care și-a zis că amicii lui trebuie feriți, cu orice riscuri, de rușinoasa muncă pe care cei doi hoți trebuiau să o presteze în localitate.

Primarul i-a pontat pe hoții condamnați fără ca aceștia să muncească așa cum îi obligase instanța

Așa că, de le sine putere, primarul a trecut peste onorata instanță care pusese lopețile și măturile în mâinile celor doi și i-a pontat fără ca hoții să fi trecut pe la lucru. Cineva, care știa de legăturile sale de prietenie cu bandiții puși la muncă de judecător, a pus mâna pe telefon și i-a anunțat de ”mersul” lucrurilor pe ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Galați.
Primarul omenos s-a ales cu două infracțiuni penale

A urmat un control a Primăria Jorăști care a demascat falsurile făcute de edilul comunal. În acte, bandiții figurau ca doi condamnați model care-și ispășesc cu hărnicie pedepsele. În realitate, însă…

    ”În fapt, în perioada 16.03 – 27.04.2017, primarul a întocmit în fals formulare în care a consemnat activități fictive ce ar fi fost efectuate de două persoane condamnate definitiv la o pedeapsă cu suspendare de Judecătoria Târgu-Bujor și care au fost obligate să efectueze muncă în folosul comunității. Documentele întocmite în fals de către primar, care atestau că cele două persoane și-au executat obligațiile de prestare a numărului de ore de muncă în folosul comunității, au fost înaintate ulterior Serviciului de Probațiune Galați”, potrivit Direcției Generale Anticorupție.

Pentru că a sărit cum nu trebuia în ajutorul amicilor săi, primarul Dănuț Tofan s-a ales cu dosar penal pentru abuz în serviciu și fals în înscrisuri oficiale.

http://www.libertatea.ro/stiri/exclusiv-primarul-si-scos-amicii-de-la-munca-folosul-comunitatii-fisele-de-pontaj-impuse-de-instanta-au-fost-intocmite-fals-de-edilul-care-acum-e-cercetat-1963906

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024