UK Bookmakers

Cartelul taximetriștilor. Consiliul Concurenței a amendat șapte companii de taxi din Iași și o asociație de profil cu 165.000 de lei

Scris de Daniel Ionașcu. Posted in Justitie


Consiliul Concurenței a amendat șapte companii de taximetrie din Iași pentru constituirea unui cartel și fixarea prețurilor la serviciile practicate. Sancțiunile totalizează 165.364 lei, echivalentul a aproximativ 36.000 euro și includ și o asociație de profil.
”În cadrul unor întâlniri ale asociaţiei Camera Naţională a Taximetriştilor din România – Filiala Iaşi, companiile (S.C. IMBAT DELTA TAXI S.R.L., S.C. LUX TAXI S.R.L., S.C. AUTO WAD RD S.R.L., S.C. EURO TAXI IAŞI S.R.L., S.C. PARMA-TAX S.R.L., S.C. R.V.R. TAXI S.R.L. şi S.C. UNREAL S.R.L.) s-au înţeles să practice un tarif unic pentru transportul în regim de taxi: 1,99 lei/km pentru cursele efectuate pe parcursul zilei şi 2,19 lei/km pentru cele efectuate noaptea”, se arată în comunicatul instituției.Amenzile au fost aplicate astfel:

    1. S.C. IMBAT – DELTA TAXI S.R.L. – 9.867 lei;

    2. S.C. LUX TAXI S.R.L. – 1.085 lei;

    3. S.C. AUTO WAD RD S.R.L. – 10.849 lei;

    4. S.C. EURO TAXI IAŞI S.R.L. – 36.022 lei;

    5. S.C. R.V.R. TAXI S.R.L. – 79.805 lei;

    6. S.C UNREAL S.R.L. – 2.861 lei;

    7. S.C. PARMA – TAX S.R.L. – 23.807 lei;

    8. Asociaţia “Camera Naţională a Taximetriştilor din România”–filiala Iaşi – 1.068 lei.

”Ulterior, majoritatea transportatorilor autorizaţi din municipiul Iaşi s-a aliniat tarifului stabilit, fiind eliminată orice formă de concurenţă prin preţ între aceştia, în perioada ianuarie 2013 şi până în septembrie 2017.

Conform Legii Concurenței, sunt interzise orice înţelegeri între companii, decizii ale asociaţiilor de companii şi practici concertate, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea sau denaturarea concurenţei pe piaţa românească sau pe o parte a acesteia, în special cele care: stabilesc, direct sau indirect, preţuri de cumpărare ori de vânzare sau orice alte condiţii de tranzacţionare”, se arată în comunicat.
Înțelegeri peste tot

Reamintim, Consiliul Concurenţei amendat recent cu 2,2 milioane de lei alte opt companii de taxi şi dispecerat din Bucureşti şi judeţul Ilfov, pentru participarea la un cartel având ca obiect fixarea tarifului de transport de persoane în regim de taxi.

De asemenea, a sancţionat pentru practici similare 36 de companii din Constanţa, Timişoara, Baia Mare, Târgu-Mureş şi Râmnicu Vâlcea cu amenzi totale de 1,6 milioane de lei. Aceste decizii au fost contestate în instanţă, dar aceasta a menţinut amenzile aplicate de autoritatea de concurenţă.

https://www.libertatea.ro/stiri/cartelul-taximetristilor-consiliul-concurentei-amendat-sapte-companii-de-taxi-din-iasi-2119809

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020