UK Bookmakers

Legea achizițiilor publice dezbătută la CJ Maramureș în prezența președintelui ANAP, Bogdan Pușcaș

Scris de CJMM. Posted in Justitie


Președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP), Bogdan Pușcaș a răspuns invitației șefului administrației județene, Gabriel Zetea, de a se întâlni cu reprezentanții instituțiilor subordonate Consiliului Județean Maramureș și cu reprezentanți ai unităților administrativ – teritoriale și a discuta despre dificultățile întâmpinate în aplicarea noii legislații a achizițiilor publice. Astfel, marți, 20 februarie 2018, în Sala ”Bogdan Vodă” a Palatului Administrativ s-au reunit primari, experți în achiziții, consilieri și alți reprezentanți implicați în gestionarea fondurilor, contractelor și achizițiilor publice.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că l-a invitat pe Bogdan Pușcaș deoarece a considerat necesar ca, la început de an, să fie dezbătute propuneri concrete de modificare a legii achizițiilor publice.

”Au avut loc o serie de discuții la București, într-un cadru mai restrâns, cu reprezentanți ai autorităților locale, pentru a îmbunătăți condițiile de care ne lovim de fiecare dată când intervine procedura de achiziție. Îmi doresc să avem o întâlnire interactivă și să propunem unele îmbunătățiri care pot fi introduse în contextul legislativ. Dorim simplificarea procedurilor și scurtarea termenelor prevăzute de legea actuală, pentru a finaliza mai rapid achizițiile pentru proiectele locale. Îi mulțumesc președintelui ANAP, Bogdan Pușcaș, pentru transparență și onestitate și îl felicit public pentru propunerile de modificare a legii achizițiilor publice, pe care Guvernul României sper că le va adopta cel târziu în luna martie”, a punctat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș.
Subiectele dezbătute au vizat procedurile de achiziții publice derulate la nivelul instituțiilor subordonate Consiliului Județean Maramureș, dar și cele derulate de unitățile administrativ – teritoriale pentru proiectele finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publcie. De asemenea, președintele ANAP a făcut o scurtă prezentare a modificărilor care vor fi propuse legiferării.
„Sunt probleme în achizițiile publice identificate în activitatea curentă și acesta este motivul pentru care am hotărât să începem, în Maramureș, o serie de consultări publice. O dată cu aprobarea Ordonanței de Urgență nr. 107/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative cu impact în domeniul achizițiilor publice suntem într-un proces de modificare a HG. Nr. 394 și 395 din 2016, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziție publică/ acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice. Este foarte important de menționat faptul că, proiectul de hotărâre a fost consultat alături de membrii asociațiilor municipiilor, orașelor și comunelor. Am primit două puncte de vedere și de la Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România, pe care urmează să le integrăm în textul legii”, a precizat Bogdan Pușcaș, președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice.
Conform celor prezentate, această hotărâre vine în sprijinul simplificării procedurilor de achiziții publice, prin adăugarea câtorva elemente importante.

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

The Best betting exchange http://f.artbetting.netby ArtBetting.Net
All CMS Templates - Click Here
Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2020