Asasinul-pedofil care a ucis-o pe fetița din Baia Mare, „vânat” de peste 50 de polițiști. Probele ADN nu au ”vorbit”

Scris de Cristian Burcioiu. Posted in Justitie


La o săptămână de la violarea și uciderea cu brutalitate a unei fetițe de cinci anișori într-un cartier mărginaș al orașului Baia Mare, autorul ororii este încă liber. Poliția Română anunță că peste 50 de polițiști îl ”vânează” pe asasinul-pedofil însă până acum nici unul dintre cei cinci-șase suspecți ai investigatorilor nu a fost pus sub acuzare. Probele ADN, principala armă împotriva asasinului, încă nu l-au demascat pe autorul ororii.
Imediat după descoperirea cadavrului mutilat al micuței Estera de către doi dintre frații ei, în malaxorul audierilor au intrat zeci de persoane, printre care și copiii care în acea zi s-au jucat cu biata fețită violată și ucisă. Însă, polițiștii și procurorii nu au reușit să obțină nici măcar o informație care măcar să-i apropie de cel care a asasinat-o pe copila violată căreia mai apoi i-a zdrobit capul cu o cărămidă.

Judiciariști și criminaliști încearcă să-l demaște pe asasin

    ”Ancheta penală, deosebită din punctul de vedere al intensităţii şi complexităţii, se desfăşoară de către procuror şi echipe de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, cu sprijinul specialiştilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu menţiunea că unele dintre activităţile procedurale se derulează cu ajutorul jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş.

Astfel, în activităţi sunt angrenaţi peste 50 de poliţişti (20 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş, 10 poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Maramureş, 15 poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare şi şase poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române)”, explică reprezentanți ai Poliției Romîne.

Urmele prelevate de la locul crimei au ajuns la Institutul de Criminalistică al Poliției Române

În paralel, se derulează studiul urmelor prelevate de la locul crimei – o clădire abandonată, mizeră, transformată de localnici în groapă de gunoi și în WC. E vorba de urme de sânge, fire de păr, urme de pași lăsate în zona în care însă au intrat foarte multe persoane, printre care și părinții fetiței care au mutat cadavrul imediat după ce l-au descoperit. De aceea, în anchetă au fost implicați și specialiștii Institutului Național de  Criminalistică (INC) dar și cei din cadrul Unității Centrale de Analiză a Informațiilor (UCAI). Aceștia din urmă vor încerca să speculeze la maximum orice informație care ar putea duce la demascarea autorului ororii pe capul căruia s-a pus chiar și o recompensă.
Investigatorii maramureșeni studiază și imaginile surprinse de camerele video

    ”În cadrul cercetărilor s-au administrat mai multe categorii de probe, aflate în curs de analiză şi exploatare. Ca şi exemple de activităţi desfăşurate, menţionăm că au fost audiate mai multe persoane, au fost ridicate imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona comiterii faptei, au fost prelevate probe biologice de la mai multe persoane”, adaugă același surse.

Criminalul-pedofil este liber

Cu toate aceste desfășurări de forțe – zeci de polițiști, specialiști în interpretarea probelor biologice recoltate, dar și ofițeri specializați în obținerea și valorificarea de informații -, criminalul care a violat-o și ucis-o pe micuța Estera este încă liber. Investigatorii au un cerc de suspecți însă în acest moment al derulării anchetei nu pot să pună, oficial, eticheta de ”asasin” pe vreunul dintre ei și, prin urmare, să-l plaseze sub acuzare pentru uciderea și violarea copilei care avea numai cinci anișori.
Poliția Română: ”Dacă autoritățile locale au suspiciuni legate de investigație, să se adreseze prim-procurorului”

    ”În ceea ce privește investigația desfășurată în cazul din Baia Mare și ca răspuns la solicitarea primarului Cătălin Cherecheș, precizăm că MAI prin Corpul de control al ministrului afacerilor interne nu poate verifica aspectele care țin de investigațiile penale și de actele procedurale care se fac în dosarele penale. Așadar, prin Corpul de control al ministrului nu se pot verifica ce probe și ce mijloace de probă s-au administrat în dosar și nici momentul sau oportunitatea administrării lor. Dacă autoritățile locale au anumite suspiciuni în legătură cu desfășurarea investigației, acestea ar trebui să se adreseze prim-procurorului parchetului competent”, spun reprezentanții Poliției Române.

https://www.libertatea.ro/stiri/peste-50-de-politisti-il-vaneaza-pe-asasinul-pedofil-care-ucis-o-pe-fetita-de-la-baia-mare-2244350

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2021