CATE PAINI INCAP PE UN...IAHT?

Posted in Opinii

Asa cum a promis, Guvernul USL, condus de Victor Ponta a demarat negocierile si procedurile pentru reducerea TVA la produsele alimentare de baza la 9%.
Primul produs pe aceasta lista se afla painea, la care TVA-ul se va reduce incepand cu data de 1 septembrie 2013, la 9%, cu acceptul FMI, Bancii Mondiale si Comisiei Europene.
Asa cum e si normal, din punct de vedere economic, aceasta masura nu va duce inca din start si la cresterea veniturilor la Bugetul de Stat si reducerea evaziunii fiscale.

Concomitent cu aceasta masura este necesara o politica ferma , dura, impotriva evaziunii fiscale, care in domeniul moraritului si panificatiei a atins cote incredibil de alarmante.
Tocmai de aceea, reforma care cuprinde in aceste zile structurile ANAF-ului si infiintarea Directiei Antifrauda este cat se poate de binevenita in ciuda numeroaselor voci care se declara impotriva acestei reforme, care inarmeaza si doteaza inspectorii antifrauda precum sunt si colegii lor din alte tari ale Comunitatii Europene, ca sa pomenim doar de Guardia di Finanza din Italia, care se lupta in sensul propriu al cuvantului cu evazionistii, tocmai pentru a incerca cresterea veniturilor la Bugetul de Stat si scoaterea la suprafata a acestei ciume care este evaziunea fiscala, practicata de grupuri economice tot mai bine organizate si dotate.
In aceasta noua organizare, care ofera Directiei Antifrauda atributii DOAR in prevenirea, DESCOPERIREA si combaterea evaziunii fiscale, si NU colectarea veniturilor la Bugetul de Stat, se  declara RAZBOI DESCHIS evaziunii fiscale, si nu ar fi rau ca cei care se gandesc sa mai eludeze statul de la plata taxelor, sa se gandeasca de doua ori inainte.
Acest subiect merita o atentie mai deosebita si vom reveni mai indetaliat asupra vanatorii politice practicate pana astazi, cu structuri de control ale ANAF.
Pana una alta, concomitent cu scaderea TVA la produsele din paine si panificatie, Guvernul a convenit cu FMI si majorarea unor taxe si impozite care produce deja PANICA in randul celor care se erijeaza a fi purtori de cuvant ai ...romanilor (ce in derizoriu s-a dus acest cuvant).
La o analiza mai atenta, lucrurile nu stau, de fapt, chiar asa!
Sa vedem!
Se introduce o NOUA taxa:cea pe chirii!
Pai, ce credeti ca cei care au o camera de inchiriat isi fac probleme de aceasta noua taxa, sau cei care au de inchiriat un numar mai mare de apartamente, ca sa nu le numaram noi, nimanui imobilele, ale caror chirii ar putea ingrasa conturile milionarilor de carton ai Romaniei!
Ei sunt cei care au gura cea mai mare, si si-au gasit adepti, formatori de opinie care intoxica spatiul public, ca si cum acesta nu ar fi suficient de intoxicat cu toate manipularile prezidentiale, si nu numai.
Nu ar trebui sa ne mai mire nimic!
In Romania, PANA SI HOTUL NU MAI E MULTUMIT DE CAT A FURAT!
De asemenea, se majoreaza accizele la produsele de lux, cum ar fi: iahturile, bijuteriile, ceasurile scumpe, etc.
Atat e de nemultumit poporul de majorarea accizelor la iahturi, de nu-i adevarat!
Cat il mai intereseaza pe romanul simplu ca toti hotii isi cumpara iahturi cu accize mai scumpe!
Sau se gandeste : CATE PAINI CU TVA 9% AR INCAPEA PE UN IAHT?
Vi se pare ca e o gandire corecta, sau nu?
Cam acestea ar fi enormitatile de taxe care ni se pregatesc, in viziunea unora....
Ba, inca ar fi util Guvernului o strategie dupa care toti hotii care-si declara veniturile obtinute ilegal si platesc 16% impozit dupa ele, sa beneficieze de o amnistie, fie ea si fiscala.
Aceasta e un alt subiect care merita sa fie dezbatut in spatiul public, pentru ca e necesara alinierea vietii economice si sociale pe un fagas normal si nu unul dupa care sa fim catalogati in toata Europa ca o tara de PUSCARIASI!

Share

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Copyright © NecenzuratMM.ro 2009-2024